6 nuci și semințe despre care nu știai că sunt atât de sănătoase

Știm că migdalele și nucile sunt esențiale pentru sănătate, dar mai există alte oleaginoase pe care merită să le incluzi în meniul tău zilnic.

Numeroase cercetări au scos la iveală că nucile și semințele trebuie să facă parte din dieta noastră zilnică, deoarece furnizează grăsimi sănătoase, proteine și o mulțime de nutrienți care s-au dovedit a fi benefici pentru organism. 

Nucile și migdalele sunt poate printre cele mai consumate oleaginoase, însă mai există și altele la fel de sănătoase și pe care merită să le consumi.
 

6 nuci și semințe despre care nu știai că sunt atât de sănătoase

1 din 7

1. Semințele de in

Anumite substanţe din compoziţia seminţelor de in au un rol esenţial în procesul de slăbire, arată un studiu publicat în American Journal of Epidemiology. Aceste substanţe poartă denumirea de lignani. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că femeile care au o dietă bogată în lignani reuşesc să-ţi menţină mult mai uşor greutatea corporală şi se îngraşă mult mai greu, spre deosebire de cele care nu au în dietă aceste substanţe. 

De asemenea, ele furnizează o cantitate mare de fibre care reglează digestia și previn inflamațiile în corp. O lingură cu semințe de in măcinate furnizează 2 grame de grăsimi omega-3 care au un efect extrem de benefic pentru sănătatea inimii. 
MAI MULT DESPRE: nutritie, seminte, nuci
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod