5 soluţii practice ca să bei mai multe lichide sănătoase în fiecare zi

Apa plată şi ceaiurile din plante medicinale sunt două dintre lichidele pe care trebuie să le consumi în fiecare zi pentru o hidratare optimă. Află ce să faci ca să bei mai multă apă!
Băuturile carbogazoase, sucurile din comerţ, ceaiurile îmbuteliate, cafeaua şi alcoolul nu intră în categoria lichidelor sănătoase care trebuie consumate zilnic. Pentru ca organismul să fie hidratat este necesar să consumi zilnic apă plată, ceaiuri din plante medicinale neîndulcite, sucuri din fructe şi legume proaspăt stoarse, ciorbe/supe şi să consumi preponderent legume/fructe/verdeţuri proaspete. Acest lucru te va ajuta să ai o digestie bună, să menţii elasticitatea şi strălucirea tenului, să ajuţi rinichii să filtreze toxinele, să ai mai multă energie, să slăbeşti şi să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor culinare de tot soiul.


Iată câteva trucuri care te vor ajuta să consumi mai multe lichide sănătoase!

1. Pune pe noptieră o sticlă/un pahar cu apă plată


Astfel nu mai ai niciun motiv să nu bei imediat după ce te-ai trezit un pahar cu apă plată.


2. Bea un pahar cu apă până se face cafeaua

Acest truc este foarte util pentru consumatorii de cafea, deoarece această băutură se ştie că deshidratează organismul. Astfel că până ce se prepară cafeaua de dimineaţă poţi să bei un pahar de apă cu puţină zeamă de lămâie.
Efectul va fi unul de hidratare, dar şi de detoxifiere.


3. După fiecare gură de cafea, bea două guri de apă


Atunci când stai la birou şi bei cafea, este recomandat să pui lângă ea şi un pahar cu apă. Astfel, îţi va fi simplu să sorbi din cafea, după care să bei şi din apă pentru a menţine organismul hidratat.


4. Prepară o infuzie cu felii de castravete, lămâie şi mentă


Pune într-un borcan mai mare felii de lămâie/lime, castravete şi frunze de mentă pe care să le laşi la infuzat în apă.
Astfel vei obţine o apă aromată pe care o poţi combina câteodată şi cu puţină apă minerală.


5. Pune alarmă la telefon care să-ţi amintească să bei apă


Dacă uiţi mereu să bei apă şi eşti foarte ocupată la serviciu este de preferat să-ţi pui câte un reminder pe telefon care să îţi amintească să bei apă. Funcţionează şi faci şi o mică pauză. De asemenea, poţi să torni apă fierbinte peste un plic de ceai de muşeţel pe care dacă îl ţii pe birou îl vei consuma.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex Popescu pe 8 Sep 2013, 00:33
    5 soluţii practice ca să bei mai multe lichide sănătoase în fiecare zi

    Inca 2 recomandari ft importante: - inainte sa se bea apa dimineata, se curata limba de cel putin 10 ori cu o lingurita, de preferat de argint, apoi spalat pe dinti, dupa care se bea cel putin jumatate de litru de apa la temperatura camerei; - nu se face dus dimineata inainte de a bea cel putin jumatate de litru de apa daca nu aveti un flitru de dus instalat la baie; - si cel mai important ... verificati ce fel de apa beti ;) nu orice apa plata ajunge la celula, apa trebuie sa fie cat mai pura (nu dura), cat mai apropiata de H2O, cititi atent eticheta apei cumparate. Printre altele ma ocup si cu tratarea apei, stiu ce spun. Alex Popescu - Consilier Nutritie, Bucuresti: 0724.370.940.

    2
    0

  • simika pe 6 Sep 2013, 11:01
    rusine mie...

    Si eu uit sa beau apa, ajung uneori cu gura uscata la bidonul de apa. Si mai am si o piele foarte uscata si calcaiele asa de crapate de parca dau toata ziua cu sapa desculta pe pamant! E buna ideea cu alarma.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod