5 motive ca să înlocuieşti carnea de porc cu cea de curcan

Conţinutul de grăsimi este scăzut şi nu mai trebuie să te îngrijorezi în privinţa caloriilor. Descoperă şi alte beneficii pe care le aduce!
Carnea de porc trebuie consumată cu moderaţie, deoarece conţine grăsimi saturate care pot să se depună în artere şi să împiedice circulaţia sângelui. De asemenea, este recomandat să renunţi la unele reţete care favorizează dezvoltarea unor substanţe cancerigene şi să apelezi la modul de a găti mai sănătos carnea de porc. Potrivit specialiştilor, carnea roşie nu trebuie să fie consumată des şi în cantităţi mari, deoarece se digeră greu, creşte riscul de cancer la colon şi poate să declanşeze diverse boli de inimă.

Persoanele care au probleme cu colesterolul, hipertensiunea arterială, diabetul, boli de rinichi şi digestive trebuie să consume doar ocazional acest tip de carne şi doar dacă este gătită cât mai sănătos.
Însă, dacă vrei să o înlocuieşti cu un alt tip de carne este de preferat să optezi pentru cea de curcan.

Carnea de curcan este mai săracă în grăsimi şi nu trebuie să te îngrijorezi de cantitatea caloriilor consumate la o porţie. De aceea, este o alternativă bună la carnea de porc pentru persoanele care au probleme cu sănătatea şi pentru cei care doresc să slăbească.

Iată cinci beneficii pe care le aduce carnea de curcan:

1. Asigură proteine de calitate


Într-o porţie de 85 grame de carne de curcan sunt 25 de grame de proteine, aproape jumătate din necesarul zilnic de 46 de grame de proteine recomandat pentru femei. În schimb, bărbaţii au nevoie zilnic de 56 de grame de proteine, însă trebuie să ştii că această cantitate se obţine foarte uşor şi dieta modernă cu produse de tip fast-food depăşeşte cu foarte mult acest necesar.
În plus, spre deosebire de carnea de porc sau vită, optând pentru cea de curcan vei consuma mai puţine calorii, deoarece nu are un conţinut ridicat de grăsimi.


2. Asigură o cantitate însemnată de seleniu


O porţie de carne de curcan asigură 24 de micrograme de seleniu, adică aproximativ jumătate din cantitatea zilnică recomandată. Acest mineral joacă un rol esenţial pentru buna funcţionare a glandei tiroide, a sistemului reproducător şi acţionează ca un puternic antioxidant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod