5 alimente care îţi distrug tenul

Cunoşti vechea zicală care spune că "Eşti ceea ce mănânci"? Este important să înţelegi că tot ceea ce mănânci îţi afectează corpul în diferite moduri.
Dieta este sursa numărul unu pentru problemele de piele. Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că pielea se află în strânsă legătură cu sistemul digestiv. Dacă mâncăm ceva ce nu putem digera, organismul va încerca să folosească pielea în scopul detoxifierii.

Studiile au arătat că există într-adevăr o legătură între dermatologie şi nutriţie, dezvăluind faptul că anumite diete pot provoca reacţii ale pielii, cum ar fi inflamaţia, acneea, uscăciunea şi multe altele.

Care sunt tipurile de alimente care pot face rău pielii tale?


Lactatele

Majoritatea lactatelor au niveluri ridicate de progesteron, ceea ce poate declanşa acneea la persoanele sensibile. Dacă observi că produsele lactate sunt cele care declanşează problemele tenului tău, încearcă să renunţi la ele timp de o lună sau două, optând pentru alte tipuri de lapte, cum ar fi cel de migdale.
Dacă faci acest lucru, asigură-te că acorzi atenţie aportului de calciu şi vitamina D, deoarece laptele este o sursă importantă şi adesea unică a acestor substanţe nutritive.

Dulciurile

Studiile demonstrează că zahărul şi carbohidraţii simpli se află în strânsă legătură cu acneea din cauza creşterii insulinei pe care o produc, ceea ce poate declanşa inflamaţii şi acnee.

Cafeina

Una sau două ceşti de cafea pe zi nu vor produce prea multe daune pielii tale. Dar, o cantitate mai mare de atât, pe lângă băuturile energizante, ciocolata sau alte alimente şi băuturi care conţin cafeină, pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii.
Acest lucru înseamnă că persoana care consumă prea multă cofeină zilnic poate avea de-a face cu apariţia ridurilor înainte de vreme. Cofeina inhibă sinteza colagenului, proteina structurală găsită în piele, care îi păstrează aspectul neted, ferm, tânăr şi sănătos. Dacă eşti un băutor împătimit de cafea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face este să bei mai multă apă. Pentru fiecare ceaşcă de cafea, să ai o cană suplimentară de apă.

Gustările sărate

Faţa ta poate deveni umflată din cauza retenţiei de apă provocată de prea multă sare în dietă şi ai putea dezvolta pungi sub ochi.
Pielea poate deveni uscată şi crăpată sau poate favoriza o supraproducţie de sebum pe care glandele încearcă să o compenseze prin deshidratarea pielii.

Alcoolul

Alcoolul deshidratează organismul, inclusiv pielea, organul cel mai mare al corpului. De asemenea, consumul său exagerat privează pielea de vitamine vitale şi substanţe nutritive. Decolorarea, porii extinşi, ridurile fine şi lipsa de rezistenţă sunt doar câteva dintre simptomele pielii cauzate de excesul de alcool.  






 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod