4 alimente care agravează celulita și cu ce să le înlocuiești

De la creme până la procedurile complexe de la spa există foarte multe remedii propuse pentru celulită. Deși este posibil să ai succes temporar cu ajutorul soluțiilor punctuale, rezolvarea permanentă este dată de excluderea unor alimente care agravează aspectul inestetic.
Nutrienții din anumite alimente te pot ajuta să ai o piele netedă, fără aspectul deranjant al celulitei sau, dimpotrivă, îți vor sabota eforturile de a arăta așa cum îți dorești. „Factorii genetici sunt implicați în mare măsură în declanșarea celulitei, așa că nu există o vindecare completă. Cu toate acestea, menținerea unei greutăți normale și eliminarea grăsimilor nesănătoase, a excesului de zahăr și sare poate reduce aspectul celulitei, făcând pielea mai netedă”, spune dr. Kristen Carlucci Haase, nutriționist.
Ceea ce mănânci are un impact puternic asupra aspectului pielii și poate agrava rapid celulita dacă nu ești atentă. Merită să analizezi și profilul nutrițional al diferitelor preparate, în loc să mizezi pe gust, uitând de calorii, grăsimi și alte ingrediente care îți pot face rău.

 
Iată ce alimente agravează celulita și ce alternative poți alege:

 
1. Carnea procesată

O singură porție de șuncă presată, salam, bacon sau cârnați din comerț va conține 800mg de sodiu, o treime din necesarul zilnic. Dacă te gândești că majoritatea persoanelor vor consuma cel puțin dublul porției descrise pe ambalaj vei realiza rapid că este foarte ușor să se depășească necesarul de sare.
Poate te întrebi ce legătură are acest lucru cu problema cauzată de celulită. „Din păcate excesul de sodiu nu îți va afecta numai tensiunea arterială, ci favorizează retenția de lichide, iar balonarea și apa în exces vor evidenția zonele de piele afectate de celulită”, explică dr. Haase.
 
Alternative
Nu trebuie să renunți la sandvișul tău preferat, ci să faci cumpărături în mod creativ. „Pregătește un sandviș care atenuează impactul cărnii procesate folosind felii de castravete, roșie și frunze de salată verde. Consumă fructe și legume de-a lungul zilei și bea des apă pentru a evita retenția de lichide și a avea mereu pielea bine hidratată”, recomandă dr. Haase.

 
2. Supa la conservă

Poate fi o soluție rapidă pentru masa de seară dacă ai avut o zi aglomerată la serviciu, dar conține foarte multă sare, care va cauza retenția de apă și favorizează deshidratarea, intensificând aspectul de „coajă de portocală” al pielii.
 
Alternative
Îți place foarte mult supa și este un preparat reconfortant pentru tine la finalul unei zile obositoare sau când este frig afară? Nu trebuie să uiți de ea, ci să o pregătești chiar tu pentru a obține o variantă cu un conținut redus de sodiu. Fierbe legumele, apoi mixează-le, completând totul cu sos de roșii și oregano sau măghiran.
Nu vei regreta schimbarea făcută!

 
3. Sucurile acidulate

Ai observat că aspectul celulitei devine din ce în ce mai neplăcut pe măsură ce înaintezi în vârstă? Acest lucru se întâmplă pentru că producția de colagen scade progresiv, iar această proteină este esențială pentru menținerea unui aspect neted al pielii. Chiar dacă nu poți stopa acest proces care face parte din ritmul normal de îmbătrânire, poți încetini schimbările negative consumând mai puțin zahăr. Evită sucurile acidulate și băuturile pentru sportivi.
 
Alternative
Deși nu va fi niciodată recomandat să bei zahăr lichid prin intermediul sucurilor, dacă simți neapărat nevoia să bei ceva acidulat cu un gust dulce alege variantele dietetice.

 
4. Sosul pentru friptură

Când adaugi mult sos din borcan sau din tub peste friptura rumenită precis nu bănuiești că depășești jumătate din doza zilnică de zahăr. Numai 2 linguri de sos pentru friptură conțin 15g de zahăr, care agravează aspectul celulitei și stimulează apetitul, astfel încât vei depăși totalul de calorii pe care ți l-ai propus.
În plus, excesul de zahăr va crește glicemia, favorizând acumularea țesutului adipos suplimentar.
 
Alternative
Alege o variantă de sos cu un conținut redus de zahăr data viitoare când mergi la supermarket sau folosește sos de roșii cu ierburi aromatice pentru a te menține în formă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod