mancare

3 trucuri care te ajută să gătești mâncăruri gustoase, ca la restaurant

Orice ai prepara acasă, rezultatul nu seamănă niciodată cu mâncarea pe care o comanzi de la restaurante?
Gatitul este o arta, insa oricine poate ajunge la un nivel decent, cu putina practica. Chiar daca esti de parere ca nu ai experienta si cunostintele necesare, poti gati mancare delicioasa, la tine in bucatarie.

Bineinteles, secretul este sa incerci cat mai des si sa experimentezi retete cat mai variate. Totusi, de foarte multe ori, obstacolul intre tine si un pranz delicios este faptul ca faci una sau toate greselile de mai jos!
Cum sa gatesti mancare cu gust? Evita aceste greseli si implementeaza trucurile de mai jos!

1.
Folosesti ingrediente plictisitoare. Fii creativa!


De cele mai multe ori, persoanele care se plang ca mancarea lor este plictisitoare folosesc ingrediente… plictisitoare! Pentru a obtine o mancare plina de savoare, este necesar sa incluzi in retete cat mai multe elemente cu gusturi si texturi variate.

De exemplu, cand pregatesti o salata, nu pune in castron doar baby spanac sau salata verde. Fa un mix din salata lollo, salata romana, rucola, valeriana si varza alba tocata. Vei obtine un amalgam de texturi si arome!

De asemenea, cand gatesti paste, priveste mai departe de clasicul sos de rosii.
Adauga-i acestuia ciuperci si dovlecei, rosii uscate si masline kalamata sau frunze proaspete de busuioc. Nu uita de parmezan si, pe cat posibil, foloseste paste proaspete sau umplute in locul celor standard, la cutie. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod