Mere în frigider

10 sfaturi pentru a păstra alimentele proaspete cât mai mult timp

Cu toţii ne dorim cele mai bune şi proaspete alimente pentru noi şi familiile noastre, însă nu întotdeauna avem timp să mergem la magazin în fiecare zi.
Brightside ne prezintă câteva trucuri care te vor ajuta să păstrezi mâncarea fără ca aceasta să îşi piardă din prospeţime!

1. Congelează laptele

Dacă ţi-ai cumpărat o cantitate mai mare de lapte şi abia apoi ţi-ai dat seama că o să pleci în vacanţă, congelează-l cu încredere şi nu se va strica în câteva săptămâni. Goleşte puţin sticla sau punga de lapte înainte de congelare pentru că acesta va creşte în volum. Cel mai indicat este să congelezi laptele proaspăt şi să îl păstrezi în congelator între 4 şi 6 săptămâni.

2. Congelează ouăle în tăviţa de gheaţă

Uneori nu suntem capabili să consumăm toate ouăle atunci când sunt proaspete sau folosim doar albuşul şi gălbenuşul rămâne.
Ele pot fi sparte şi puse într-o tăviţă de gheaţă, adăugând un pic de sare sau de zahăr pentru a le păstra textura, iar apoi introduse la congelator.

3. Păstrează-ţi sosurile preferate în pungi pentru congelat

Sosurile rămase pot fi păstrate în pungi destinate congelării. Se toarnă într-o astfel de punşă şi se depozitează la congelator. Se va folosi pentru a-l adăuga mai multor feluri de mâncare atunci când este necesar.

4. Salata verde se păstrează proaspătă dacă este înfăşurată în prosoape de hârtie

Salata verde va rămâne într-o stare cât mai bună şi extrem de crocantă timp de o săptămână dacă este păstrată la frigider înfăşurată într-un prosop de hârtie.
Excesul de umiditate va fi astfel absorbit, iar fruzele nu se vor ofili.

5. Merele pot fi păstrate la frigider timp de câteva luni

Merele rămân proaspete mai mult decât alte fructe, dar ştiai că îşi păstrează gustul pentru o perioadă foarte lungă dacă sunt ţinute la frigider? Singurul lucru de care trebuie să ţii cont este că ele nu trebuie să se atingă reciproc, aşa că le poţi înveli individual în ziare, spre exemplu.

6. Depozitează morcovii în nisip

Grădinarii recomandă păstrarea morcovilor în nisip, pentru că nisipul încetineşte putrezirea.

7. Păstrează brânza de vaci şi smântâna cu susul în jos

Aceste alimente ambalate vor rămâne proaspete pentru mai mult timp dacă sunt păstrate la frigider cu susul în jos.
Acest lucru creează un vid în interior care previne dezvoltarea bacteriilor.

8. Ceapa va rămâne proaspătă dacă este păstrată într-un pahar cu apă

Ceapa verde îşi va păstra prospeţimea dacă va fi pusă într-un vas cu apăa stfel încât frunzele să rămână afară. Taie din ea atunci când ai nevoie şi ea va continua să crească.

9. Verdeţurile se vor păstra bine dacă sunt puse în borcane de sticlă

Un borcan de sticlă este cel mai bun depozit pentru ierburile proaspete. Ceapa, usturoiul sau pătrunjelul îşi vor păstra aroma pentru o lună dacă sunt ţinute astfel. Nu se vor usca, strica şi îşi vor păastra şi aroma.


10. Păstrează mierea ţinând-o într-un borcan de sticlă

Ca să eviţi oxidarea ei, este important să o depozitezi într-un borcan de sticlă de culoare închisă cu un capac etanş.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod