Creveti la gratar

10 motive ca să consumi mai des fructe de mare

Auzim tot timpul îndemnul de a înlocui carnea roșie din alimentație cu pește și fructe de mare. Dacă încă mai ai rețineri, îți oferim 10 motive pentru care ar trebui să consumi mai des fructe de mare.
Dacă întrebi orice medic nutriționist ți se va spune că peștele și fructele de mare conțin mulți nutrienți de care corpul tău are mare nevoie. Se gătesc simplu, sunt mai ușor de digerat de către sistemul digestiv și au mult mai puține elemente dăuntoare față de carnea roșie. Spre deosebire de animalele domestice care sunt crescute și hrănite cu hormoni de creștere, atât de dăunători omului, fructele de mare cresc și se hrănesc liber într-un mediu care nu este controlat, acumulând mulți nutrienți.


Iată câteva motive pentru care ar trebui să consumi fructe de mare:


1. Fructele de mare ajută la îmbunătățirea memoriei și protejează creierului. De asemenea, consumul regulat de fructe de mare scade riscul apariției bolii Alzheimer. Datorită conținutului mare de grăsimi polinesaturate, carnea fructelor de mare este ușor asimilată și metabolizată, constituind o importantă sursă de grăsimi pentru creier.

2. Au un conținut ridicat de acizi grași Omega-3, esențiali pentru o bună funcționare a inimii.
În plus, un nivel ridicat de Omega-3 asigură o bună protecție împotriva trombozelor (cheaguri de sânge), artritei, reumatismului dar și a bolilor de rinichi.

3. Un beneficiu impotant al consumului de fructe de mare: carnea fructelor de mare are un conținut ridicat de fier și, conform unor studii de specialitate, acesta este mai ușor de asimilat decât cel provenit din plante. Un nivel optim al fierului în organism previne apariția anemiei.

4. În țările în care consumul de pește și fructe de mare este ridicat, iar consumul de carne roșie este mai scăzut s-a constatat o mai mică incidență a cancerului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod