Femeie cu o greutate in mana

Cum să arzi mai multe calorii când faci sport

Fete in sala de sport

Foloseşte banda de alergare pe modul înclinat

Atunci când mergi pe banda înclinată consumul de calorii se măreşte.

Antrenează-te și în aer liber

În sala de antrenament ești într-un mediu controlat: temperatura și umiditatea sunt constante, nu bate vântul, iar suprafața de antrenament este netedă. Dacă alergi în aer liber, corpul tău va arde mai multe calorii, din cauza vântului, a variațiilor de nivel, temperatură și umiditate. Alege să faci în aer liber 1-2 antrenamente pe săptămână și vei observa că o să arzi mai multe calorii ca de obicei.

Dacă alergi, variază suprafețele pe care alergi și gradul lor de înclinație. Alergarea în rampă va consuma mai multe calorii decât cea pe suprafața plană sau la vale.

Nu face pauze prea lungi

Este bine să te odihnești între exerciții, dar evită să faci pauze prea lungi pentru că îți vei pierde ritmul și astfel și consumul de calorii va scădea. Odihnește-te 2-3 minute între fiecare serii de exerciții pentru a da prilejul mușchilor să se relaxeze și respirației și pulsului să revină la valori normale.

Alege o dietă variată, bogată în fibre, în locul celei bazate pe carbohidrați rafinaţi şi grăsimi saturate

După efectuarea antrenamentului, corpul tău are tendința de a asimila rapid tot ceea ce a pierdut în timpul efortului. Produsele bogate în carbohidrați rafinaţi vor fi rapid metabolizate și înmagazinate sub formă de grăsimi și astfel rezultatele eforturilor tale vor fi diminuate.

Alege să consumi fructe sau legume bogate în fibre. Digestia lor este mai lentă și corpul va avea nevoie de mai multă energie pentru a le digera. Iar aportul lor la masa ta corporală este mai scăzut. De asemenea, este foarte important să fii hidratată. În timpul antrenamentului, corpul tău pierde apă. Folosește fiecare pauză pentru a consuma cantități moderate de apă. În felul acesta vei evita rigiditatea și durerile musculare care apar pe fondul deshidratării și care îți pot afecta calitatea antrenamentului și rezultatele obținute.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod