Abdomenul perfect cu Pilates

Pilates este o metoda de antrenament creata acum mai bine de 90 de ani de catre Joseph Pilates. Esenta exercitiilor este cresterea graduala, constanta, a dificultatii acestora. Se respecta astfel rezistenta individuala, fara a impune eforturi excesive. Vei dobandi tonus muscular, iti vei remodela forma feselor si vei descoperi ca poti avea un abdomen plat si poti corecta anumite probleme ale coloanei vertebrale. Ai nevoie doar de o saltea de gimnastica si perseverenta.

Metoda Pilates se bazeaza pe trei concepte, care stau la baza tuturor exercitiilor. Primul lucru pe care trebuie sa il inveti este respiratia si postura corecta. Inspiri pe nas si expiri pe gura. Ritmul trebuie sa fie constant, intotdeauna corelat cu miscarea. Este foarte important sa executi exercitiile corect. Trebuie sa incordezi usor abdomenul, indreptand spatele. Relaxeaza umerii si impinge bazinul usor in fata, prin incordarea feselor.

In al doilea rand, exercitiile pentru zona abdominala se executa cu spatele si abdomenul bine incordate. Vei alterna mereu repetari scurte si rapide cu miscari lente si concentrate. Spatele trebuie mentinut drept si barbia scoasa din piept pentru a respira corect.

Nu in ultimul rand, exercitiile pentru picioare si zona pelviana trebuie executate intotdeauna cu fesele usor incordate. Vei mentine astfel coloana vertebrala intr-o pozitie neutra.

Respectand aceste principii, Pilates a evoluat in directii foarte diferite - de la o serie de exercitii de intretinere si remodelare corporala, la o forma de vindecare a leziunilor coloanei vertebrale, de la programe de sport pentru gravide, la programe de ameliorare a artritei.

Ca metoda dedicata remodelarii corporale, am impartit exercitiile de Pilates in patru categorii, in functie de obiectivele urmarite:

Pilates pentru abdomen - exercitii dedicate tonifierii abdomenului si a taliei. Vei scapa de grasimea din jurul taliei rapid si vei obtine un abdomen plat si ferm.
Pilates pentru trunchi - exercitii menite sa iti transforme bratele si sa te ajute sa dobandesti un piept ferm si apetisant.
Pilates pentru picioare si fese - vei scapa de aripioarele de grasime, picioarele vor deveni mai subtiri si fesele vor capata o forma noua, foarte atragatoare si sexy.
Pilates pentru echilibrare corporala - secretul unui trup frumos este armonia musculara. Pentru a-ti desavarsi aspectul fizic, poti executa o serie de exercitii menite sa aduca exact acele detalii de care ai nevoie pentru a arata cu adevarat in forma.

Inainte de a incepe orice program de antrenamente, trebuie sa faci un control medical general si sa ai acordul medicului. Inainte de orice, este important sa fii sanatoasa!

Primul set de exercitii din aceasta serie este dedicat abdomenului. Te va ajuta sa elimini grasimea depusa in jurul taliei si iti vei tonifia musculatura. Rezultatul? Dupa doar cateva saptamani vei avea un abdomen plat, fara grasime depusa neuniform.

Incalzirea

Orice antrenament trebuie sa inceapa cu niste miscari speciale. Acestea iti vor pregati corpul pentru efort, vor scadea riscul accidentarilor si, cel mai important, te vor ajuta sa arzi grasimea mai rapid. Aseaza-te pe salteluta cu picioarele bine intinse si varfurile picioarelor flexate.

Avand trunchiul perpendicular pe sol, incordeaza abdomenul si indreapta spatele. Coboara lent trunchiul pana atingi cu umerii salteaua si ridica-te la fel de lent. Repeta de 10 ori. Fara sa faci pauza, coboara trunchiul la 45 de grade si mentine pozitia. Du mainile la ceafa si incordeaza bine abdomenul. Rasuceste lent, stanga-dreapta, de 10 ori pentru fiecare parte. Executa doua serii de exercitii de incalzire, in ordinea de mai sus. Dupa ce ai facut 1-2 minute pauza, poti trece la exercitiile propriu-zise pentru remodelare.

Ridicari de bazin pentru abdomenul inferior

Aceste exercitii te vor ajuta sa remodelezi zona interioara a abdomenului. Culcata pe spate, cu mainile la ceafa, aseaza-te picior peste picior. Incordeaza abdomenul pana cand bazinul se desprinde de salteluta si mentine o secunda. Coboara lent. O serie consta in 10 repetari pentru fiecare picior. Vei executa 2-3 serii.

Ridicari spre varfuri

Aseaza-te pe spate si ridica ambele picioare la verticala. Incordeaza puternic, intinde varfurile. Cu mainile la ceafa, ridica umerii de pe saltea cat mai sus poti si mentine o recunda. Revino lent. Repeta de 12 ori, 3 serii.

Echere

Aseaza-te pe saltea cu genunchii flexati. Incordeaza fesele si indreapta spatele. Intinde un picior astfel incat intre trunchi si picior sa se formeze un unghi drept. Mentine pozitia picioarelor si coboara trunchiul pe spate cat mai lent, pana cobori aproape de saltea. Incepe sa te ridici lent. Repeta de 10 ori, 2-3 serii.

Ridicari lente pentru talie

Intinde-te pe saltea pe laterala, aseaza capul pe mana de pe sol. Cu cealalta mana echilibrezi trunchiul. Incordeaza abdomenul si picioarele, flexeaza varfurile. Ridica lent ambele picioare de pe sol, mentine o secunda in aer. Coboara lent, fara sa atingi solul. Repeta de 12 ori, 2-3 serii.

Aceste exercitii te vor ajuta sa iti remodelezi abdomenul si talia. Este un inceput bun pentru un proces care iti va transforma tot corpul. Te va ajuta sa slabesti, sa iti tonifici musculatura, sa te simti mai bine si sa fii frumoasa. Dureaza doar cateva saptamani pana cand apar rezultatele, nu ai nevoie de echipament special, iar exercitiile sunt placute si relaxante.

Daca esti la inceput si nu ai rezistenta fizica, nu te forta! Este mult mai important sa inveti miscarile corecte decat sa faci multe repetari gresite. Progresele apar repede, conditia fiind ca exercitiile sa fie executate corect. E nevoie doar de 1-2 zile pe saptamana pentru a obtine abdomenul pe care il doresti.
 

Comentariile 1-50 din 123

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 21 Iul 2013, 14:55
    burta

    buna..am 48 kg vreau sa slabesc din burta...ce trebuie sa fac pentru a slabi

    0
    5

  • vany pe 15 Mai 2012, 14:02
    cred ca am nevoie de un sfat

    buna, am 12 ani si 10 luni si am inaltimea in jur dee 1,51 -1,53. greutatea ca find 42-43 kg ,nu am colaci, sa cv vreau un abdomen plat iar eu nu il am plat, Intrebarile mele: 1. Vi sse pare ca am o greutate nepotrivita,?? sau o inaltime ? 2.As vrea de la acest chat de socializare un sfat in privinta problemei mele Tot ce vreu ii sa am un abdomen plat Ps: stiu ca sunt prea mica dar nui rau sa te intereseze de mica ;) Multumesc.

    4
    6

  • olesea pe 23 Apr 2012, 19:12
    vreau sa slabesc mai mult in regiunea burtei

    salut am 25 de ani si am 74 klg vreau sa slabesc cum as putea cum sa maminc, ce mar ajuta sa slabesc mai repede si sa nu ma ingras inapoi, am inaltimea 1,67

    11
    5

  • mery pe 28 Feb 2012, 20:32
    burta

    buna! eu am 45 kg si 1 50 inailltime, am probleme cu grasimea in exces de pe burta, e mare, foarte mare, ca o minge, nu mai pot nici sa o tin...si nu exagerez. pot slabi la burta cu aceste exercitii? am inteles ca cu abdomenele nu slabesti la burta, doar faci muschi...vreau neaparat sa slabesc la burta pana in iulie...

    26
    5

  • vivi pe 24 Feb 2012, 14:10
    celulita si sunt plinuta

    am 1,73 si am cred ca 64-63 de kg nu ma simt bine deloc in pielea mea,vreau sa slabesc macar un 7 kg dar nu pot nu stiu cum sa ma motivez.....iubitul meu imi zice ca nu ma vede grasuta si toata lumea la fel dar eu ma uit in oglinda si vad...si de un an a inceput sa imi apara celulita in spatele piciorelor oribila si ador sa port pantaloni scuriti....daca puteti sa ma ajutati va rog..

    21
    9

  • ralua pe 15 Feb 2012, 18:49
    exercitile pilates

    sunt bune petru slabit si sunt usoare eu le fac in fiecare zi si ma ajuta am numai 11 ani si mile plac la nebunie

    2
    3

  • 25121968c pe 10 Feb 2012, 21:59
    Buna

    Buna..am si io o întrebare...dacă știe cineva...mi am făcut Op de mărire de sâni acu 3 luni...pot începe ex pt abdomen ?

    2
    1

  • botea georgiana pe 5 Feb 2012, 15:06
    cum sa ami tonifik burtica si picioarele?

    buna am 23 de ani si am 51 kg si o analtime de 1.64 am nascut acum 2 ani prin cezariana si an vara anului trecut am mai avut o interventie chilurgicala de scoaterea ovarului si trompa stanga si as vrea sa stiu daca e bine sa am aceasta geutate ca am unpic de sunca pe la burtica picioare si aripioare

    2
    2

  • botea georgiana pe 5 Feb 2012, 15:06
    cum sa ami tonifik burtica si picioarele?

    buna am 23 de ani si am 51 kg si o analtime de 1.64 am nascut acum 2 ani prin cezariana si an vara anului trecut am mai avut o interventie chilurgicala de scoaterea ovarului si trompa stanga si as vrea sa stiu daca e bine sa am aceasta geutate ca am unpic de sunca pe la burtica picioare si aripioare

    1
    5

  • botea georgiana pe 5 Feb 2012, 15:06
    cum sa ami tonifik burtica si picioarele?

    buna am 23 de ani si am 51 kg si o analtime de 1.64 am nascut acum 2 ani prin cezariana si an vara anului trecut am mai avut o interventie chilurgicala de scoaterea ovarului si trompa stanga si as vrea sa stiu daca e bine sa am aceasta geutate ca am unpic de sunca pe la burtica picioare si aripioare

    3
    4

  • patratica pe 5 Dec 2011, 00:49
    cum scap de grasimea de pe abdomen

    am 55 de kg,si as vrea sa scap de grasimea asta de pe burta cum draq sa scap de ea? ami vine sa o tai cu flexu cand ma uit la ea !! cva sfaturi ?? ;)

    19
    8

  • andrey pe 1 Dec 2011, 12:46
    eo vreau sa fac muschi

    exercitiile astea te ajuta si la musculatura??

    10
    3

  • puffosenia pe 28 Oct 2011, 21:14
    imi raspunzi ??

    cand ebn sa facem aceste exerciti seara la pranz sau dimineatza ??

    11
    3

  • deea pe 20 Oct 2011, 20:06
    mdea

    eu nu inteleg de ce comentati toata lumea daca habar nu aveti de capu vostru...poti manca si mult si poti slabi in acelasi timp...atata timp cat tii o dieta sanatoasa nu ar trebui sa-ti faci griji...am impresia ca aici fiecare comenteaza ca n-are ce face si se cam plictiseste...sunt curioasa sa vad cum arata acesti "superbi" barbati...mari macho care comenteaza aici...va dati mari dar cand futeti si voi odata pe luna obositi mai rau ca bosorogii aia:)) daia cauta femeile ceva mai bun...ca, cu dastia care mananca shaorma cu de toate ce sa faca=))

    5
    4

  • Laura pe 13 Sep 2011, 12:09
    pilates

    Sunt studiouri specializate pe exercitiile pilates. Puteti pe cauta pe google. Eu am gasit in Piata Alba iulia unul foarte ok.

    9
    5

  • roxana pe 26 Aug 2011, 15:17
    exercitii pt piept

    exercitiile astea sunt foarte bune.usor de facut si foarte placute.daca aveti ceva pt ridicarea pieptului pt ca sunt multumita cu ei va multumesc

    4
    4

  • dana pe 6 Iul 2011, 21:19
    cum sa slabesc?

    am 15 ani si 49 kg...sunt fff slaba si incerc sa mananc mai mult dar totul se depune pe burtica...ce sa fac? sa tin dieta sau sa mananc mai mult?

    9
    2

  • Dorina pe 2 Iul 2011, 15:33
    frumoase si tinere .

    Am 47 de ani ....1.70 ..si 60 kg....fac pilates...si la varsta mea arat de 30 ....stau departe de soare ..iar cand sunt nevoita ...SPF85..si umbreluta .....da si este adevarat ....nu mai bagati in voi tot ceea ce apucati ..adoptati un caine (am trei)si dupa 8 ore de lucru vin acasa si ora mi-o dedic lor ..ii plimb ma joc ....apo ma apuc de cele de trebuinta din casa ....iar cand erau copii mai mici ...faceam la fel ...plimbat cainii si copii ....ganditiva ca aveti doar o viata ....si ...e bine sa va intretineti ....

    12
    3

  • secsi mother fucker pe 9 Iun 2011, 09:30
    hamburgerazvan :)))

    cocosel , se pare ca am avut dreptate, femeile nu vor cu tine , si tu disperat le sfatuiesti sa se, cum am mai precizat , mama ta iubeste , pune-o cu ea !

    9
    5

  • hamburger pe 7 Iun 2011, 09:30
    nu mai bagati in voi

    asa cum a scris mai jos unul, nimeni nu se ingrasa cu aer! are mare dreptate: cand veti mai renunta la ciocolata, alune, prajiturele si sa goliti farfuria generos incarcata (motivand: "nu pot sa o arunc, a costat bani!") si, in plus va veti misca mai repede - foute-ti-va fah, ca de-aia pleaca barbatii la curve - veti slabi! pana atunci, divortati baieti de burdihanoasele de langa voi!

    5
    11

  • secsy mother fucker pe 19 Mai 2011, 09:33
    ptr Razvan

    Razvane mi-am dat seama din putinele cuvinte pe care le-ai scris , ca esti complet idiot , suferi de encefalie probabil, si ai o puta extrem de mica ,incat nu ai putut satisface nici o femeie ! insa fi fericit , ma-ta te iubeste !

    16
    5

  • Shocked74 pe 17 Mai 2011, 12:08
    va zic eu

    fiti atenti cum slabiti in primu rand nu mai mancati atata grasime incercati legume cv si incercati sa faceti o munca cv sa transpirati rau toata treaba e sa numai mancati atata !

    6
    3

  • aliss pe 8 Mai 2011, 12:53
    razvan

    razvan...tare curioasa sunt ce cauti tu pe o pagina adresata femeilor care doresc sa stie cum sa slabeasca cu ajutorul exercitiilor pilates....urat din partea ta se intelege ca esti frustrat...

    8
    3

  • Alex pe 6 Mai 2011, 14:08
    Bn Razvane

    Razvan are dreptate daca nu ati mai manca ca vacile nu vati mai ingrasa asa mancati toata ziua cartofi, prajituri hamburger,shaorma si kebab si va mirati dc sunteti grase si va plangeti toata ziua PS:sfat pt cei care au o sotie obeza divortati cat mai repede

    5
    17

  • Mihaela pe 25 Mar 2011, 05:49
    abdomen

    buna..am 19 ani ,1.70 si 55 kg..as vrea sa stiu si eu daca exercitiile functioneaza ..as vrea sa slabesc la burta ..in rest imi place cum arat ,nu am nici celulita..doar am pus putin la burta pentru ca am inceput sa mananc mai nesanatos ..sunt foarte complexata..m-as bucura foarte mult sa obtin rezultate favorabile..multumesc!!

    5
    6

  • iulia pe 20 Mar 2011, 20:20
    pilates

    am un an de la operatia de histrectomie totala,am 28 de ani si cum sa scap de grasimea de pe burta si solduri ca in rest sunt ok am 57 kg

    5
    6

  • cosmina pe 20 Mar 2011, 04:05
    ce nepoliticos

    esti razvan de ce vb asa de urat?crezi k rezolvi ceva prin atitudinea asta.adevarul k si eu detest grasele astea care se plang degeaba ....dar totusi sa nu uitam k si ei sunt oameni la urma urmei

    4
    5

  • RAZVAN pe 18 Mar 2011, 17:30
    NU MAI MANCATI CA VACILE!!!!

    CAND VA AUD ATATA CA VA VAITATI IMI VINE SA RAD . TOATE VRETI SA SLABITI DAR MANCATI CA VACILE CIOCOLATI SI ALUNE , NU VA PUTETI ABTINE DE LA NIMIC , NUMAI MATZU CONTEAZA LA VOI ! NU VA MAI PLANGTI ATATA !

    11
    20

  • Dumitrescu Steliana pe 12 Feb 2011, 21:57
    Buna!

    Am 40 ani, 1,58 si 53kg... as dori sa dau burta jos, ajutati-ma va rog! Multumesc!

    6
    4

  • minca pe 4 Dec 2010, 10:18
    pilates

    de 4 ani fac exercitii pilates , am 45 de ani si arat super bine in blugi .am castigat cm. in talie ,am alta tinuta si ma simt excelent .

    7
    5

  • zamfirescu florina pe 1 Dec 2010, 18:11
    grasimea din jurul taliei

    am 22 de ani.de cand ma stiu am un abdomen groaznic.am un baietel de 3 anisori.dua nastere am ramas cu burta si mai mare.as vrea din suflet sa pot scapa de cativa centrimetri din grasimea de pe abdomen.va multunesc.ast raspuns

    7
    2

  • cristina pe 28 Nov 2010, 15:20
    sa slabesc

    buna am 31 ani dupa ce am nascut mam ingrasat ff mult simi doresc s aslabesc

    11
    2

  • claudia teodora pe 15 Nov 2010, 08:12
    remodelarea intregului corp

    buna am 20 de anii un metru 65 inaltime si 65 de kl doresc sami remodelez corpul nu am celulita delok in sckim am un mik plus la fese si la burtica doresc sa ma ajutzi sa imi recomandati anumite tipuri de exerciti pe care sa le practic va multumesc

    4
    5

  • Ramona pe 9 Nov 2010, 19:30
    Grasime

    .Buna . am 1.74 si 61 kg ,si as vrea sa stiu cum pot sa scap mai repede de grasimea de pe burta, sii in cam cat timp, am avut un timp cand nu am dat importanta kg , iar acum nu stiu cum sa scap de kilogramele in plus. As vrea sa am 56 de kg :d . Va rog mult ajutati-ma

    1
    5

  • TOTUL SE FC pe 21 Sep 2010, 14:34
    PERFECT

    NU stiu sigur daca metoda asta tine bn insa sunt 100% sigur ca daca fugi mereu 30 min alergare usoara plus putin din ce zik astia atunci 10% in 1 luna arati ca unu ce fc toata viata sport stiu asta din propriu lucru.

    3
    2

  • oana pe 28 Aug 2010, 12:06
    e greu dar..e si bine

    am 23 de ani 1.62 si aveam 60 de kilograme. am un copil de 4ani jumate.inainte de nastere aveam 48 de kilograme.pana nu demult aveam 60 de kilograme acuma am 57 ...am slabit in aprximativ 2 saptamani 3 kilograme...cum??fac sport in fiecare dimineata..macar jumate de ora..si nu tin o dieta oarecare mananc ce vreau dar faca exces..e greu dar e bine!!

    3
    2

  • dona pe 27 Aug 2010, 12:31
    PILATES excelente

    Buna! Am avut si eu din pacate 2 colacei in jurul abdomenului si mai multa grasime pe spate, fese, femur si asta dinc auza ca nu am dat importanta miscarii. De 3 saptamani fac exercitii pilates si am rezultate exceptionale.

    5
    4

  • crys pe 16 Aug 2010, 14:34
    pot face cu aceste ex si un abdomen mai aratos??

    Buna,as vrea sa am si eu un abdomen mai aratos am 1.61 inaltime si 53 de Kg mi-ar placea tare mult sa am un abdomen mai aratos,ce dieta are trebui sa tin?:D

    6
    2

  • beatrice pe 9 Aug 2010, 19:28
    pilates

    aceste exercitii,sunt extraordinare ,incercati-le ,nu exagerati ,cu doar 10 min pe zi veti obtine rezultate uimitoare ,eu le-am inceput de 2 zile si am dat jos din talie 4 cm,voi continua pana ce o sa obtin rez dorit ,nu trebuie sa te infometezi ,bea ceaiuri si apa plata bafta si voua si mie.

    2
    4

  • zuza pe 5 Aug 2010, 11:10
    pilates-ul da rezultate ?

    citind tot ce ati spus am ajus la concluzia ca merita aceste exerciti dar a-si dori sa aflu de cate ori (pe zi) trebuie facute pt a ajunge la un rezultat satisfacator?

    2
    4

  • Am nevoie de ajutor. pe 5 Iul 2010, 11:13
    Am nevoie de ajutor.

    Fac Taekwon-do de 2 ani si am 12 ani 1,50cm si 40-45kg am nevoie de ajutor ca sa sa scap de grasimea de pe bdomen fac exerciti in fiecare zitim de 30 min. minim si nu potsa dau grasimea jos:(.

    3
    3

  • anonim pe 3 Iul 2010, 23:33
    lasa'ti pilates-u...incercati tae-bo:X

    Tae-bo da rezultate in cateva zile...deja arat total altfel si fac de 1 sapt de pe Youtube-Tae-Bo cu billy blanks:X chiar da rezultate la toata lumea...exercitiile cardio is cele mai tari.transpiri de numa si e super funny.Va recomand la toti:*

    3
    3

  • lola pe 11 Iun 2010, 18:17
    la mine e mai complicat

    Eu eram prea slaba:20 de ani, 1,62, 47 kg si am tinut o cura de ingrasare. acum am 52 de kg si sunt foarte multumita de mine dar problema e ca nu imi place ca acum am burta prea mare. Am o intrebare foarte importanta si va rog sa imi raspundeti: cu pilates am cum sa slabesc doar la burta? Fara sa ajung iar o anorexica? multumesc

    3
    5

  • crisa pe 13 Mai 2010, 22:44
    pilates pt corp

    am 1.57 si 55 de kg....vara treuuta am facut timp de 3 luni ,sport mai intens...m-am lasat si in afta de faptul ca m-am ingrasat muschi mi s-au lasat,mi-a aparut celulita si am carnea asa moale...nu mai e tonusul acela!am o colega care face pilates....are un corp super...vazand la ea rezultatele m-am hotarat sa incep si eu .....astept rezultatele

    4
    4

  • pamela pe 18 Apr 2010, 11:36
    frate

    e usor eu fac 2 ore pe zi gimnastic am 50 kg si am 20 am o fata de 1 ani la nastere am avut 61 de kg iar dupa aia am revenit la silueta dorita :))

    3
    3

  • Carmen pe 18 Mar 2010, 21:43
    ointa

    Mariana,te rog ai putea sa ne zici mai exact ce lactate si ce carnita ai consumat in dieta ta si in ce cantitati,de ai obtinut astfel de rezultate?pls...

    2
    2

  • mariana pe 18 Mar 2010, 20:31
    vointa

    pt a reusi ceva e nevoie de vointa! incepeti treptat cu pilates pt ca altfel faceti febra musculara si controlati alimentatia. daca ajungeti la un echilibru intre alimentatie si miscare cu siguranta veti avea rezultate. pt mine cele mai bune rezultate le-a dat dieta disociata;luni ,marti lactate miercuri joi vineri fructe si legume si sambata si duminica carnita 10 kg in 5 saptamani!

    2
    4

  • mariana pe 18 Mar 2010, 20:28
    vointa

    aceste exercitii nu slabesc!!! ele ,remodeleaza!!!!

    4
    4

  • Anyy pe 17 Mar 2010, 18:21
    Exercitiile pilates

    As dori sa stiu daca aceste exercitii dau rezultate si in cam dupa ce perioada de timp incep sa se observe diminuarea celulitei.Am celulita pe abdomen si coapse si oare daca fac aceste exercitii de 2 ori pe zi am sa reusesc sa scap de celulita asta isuportabila? Astep raspuns de la cineva care a reusit sa scape de celulita cu ajutorul acestor exercitii,va rog.

    5
    4

  • Erikaaa pe 16 Mar 2010, 12:32
    Buna

    Chiar slabesti dupa aceste exercitii ? Am sa le incerc si eu .. sa vad daca functioneaza .. am 1.65 si 56 kg .. si as vera sa`mi fac un corp frumos .. am sa le incerc si eu.Sper sa fiu multumita de rezultate .

    2
    3
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod