Tin dieta si nu slabesc!

Celebra problema a greutatii corporale excesive a fost si va fi probabil intotdeauna un subiect care va preocupa un procent important al populatiei globului. Din pacate, cele mai utilizate diete sunt cele "la moda", care determina efectul "yo-yo" si nu ajuta la procesul de slabire pe termen lung.

Exista o serie de persoane care isi controleaza in special cantitatea de alimente ingerata, mentinand o balanta energetica negativa si care reusesc sa se mentina suple. O alta categorie de persoane sustin urmarea unei diete de scadere ponderala in mod permanent, insa fara rezultat.


Cinstit vorbind, in aceasta ultima categorie intra persoanele care cel mai probabil fac o serie de greseli nutritionale mai putin evidente. Bineinteles ca si afectiunile asociate supraponderabilitatii pot fi o cauza directa a acestor rezultate negative, insa aceste situatii sunt, statistic vorbind, mult mai rare. In continuare vom prezenta cateva motive pentru care regimul de slabire poate fi tinut fara rezultatele scontate.

1.Constipatia - colonul trebuie golit minim o data pe zi, in mod regulat si fara efort. Consumul abundent de fructe proaspete, legume verzi, apa proaspata si cereale integrale poate asigura un tranzit intestinal impecabil.


2. Intolerantele alimentare - exista o serie de alimente pe care organismul nu le tolereaza, insa reactia sistemului imunitar la aceasta intoleranta apare de cele mai multe ori dupa perioade foarte lungi de timp, chiar ani. Alimente foarte folosite precum graul, zaharul sau lactatele sunt doar cateva alimente alergenice si a caror prezenta in organism stopeaza procesele de scadere ponderala.

3. Lipsa activitatii fizice regulate - aceasta este esentiala deoarece ele cresc ritmul metabolic si ajuta la procesul de lipoliza.

4. Tulburarile endocrine, in special ale tiroidei - aceasta glanda controleaza metabolismul intregului organism iar excesul de zahar, cofeina si alcool nu fac decat s-o suprasolicite si implicit epuizeze.


5. Deficientele de minerale si vitamine - carenta unor elemente cum ar fi magneziul sau calciul poate determina cresterea in greutate. Aceste elemente se pierd si prin folosirea excesiva a laxativelor si diureticelor.

6. Aportul insuficient de apa - apa trebuie consumata in cantitate suficienta (35 ml / kg corp / zi) pentru o buna digestie, pentru o hidratare completa si mai ales pentru eliminarea cat mai completa a toxinelor din organism.

7. Stresul excesiv - determina formarea de substante toxice in sange, ceea ce se traduce la nivel comportamental in oboseala, agitatie sau nervozitate.
Stresul perturba functia digestiva, ceea ce rezulta fiind cresterea ponderala.

Iata ca factorii de care depinde slabirea ponderala sunt numerosi si mai ales complecsi. Vestea buna este ca prin ceea ce ingeram putem, in mare masura, sa ii controlam si sa ne mentinem echilibrul atat de necesar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod