Tabelul siluetei

Care sunt principalele achizitii pe timpul iernii? Raceala si greutatea. Cum poti sa le rezisti fara sa ajungi sto(a)rsa de putere la sfarsitul sezonului?

Cresterea in greutate din timpul iernii se datoreaza in principal tentatiei pentru mancaruri calde, preparate cu sosuri si carnuri grase.

Te-ai gandit ce mananci de obicei intr-o zi de vara? Iaurt, fructe, inghetata, un pranz usor si rosii cu branza pentru cina? Sau pe aproape? Gandeste-te acum ce-ai mancat ieri. Depistezi o diferenta de 300-500 calori pe zi?

Fiecare 7000 de calorii in plus consumate (si nearse prin sport) vor fi asezate intr-o forma rotunda de grasime pe...desigur, unde ti-ai dori mai putin.
Asta inseamna cate 1 kg in plus la fiecare 2-3 saptamani.



Ce poti face impotriva racelii?

 

Poti sa-ti intaresti imunitatea consumand alimente sanatoase. Din fericire elementele nutritive de care ai nevoie se gasesc in mancarurile dietetice de baza.

 

 1. Vitamina C si Beta-carotenul

Se gasesc in citrice, varza, broccoli, pepene, cartof si spanac.

 

2.

Acizii grasi omega3

Se gasesc in pestele gras si mancarurile imbogatite cu acesti acizi.

 

3. Zinc

Se gaseste in peste, oua, lapte, grau si cereale. 

 

4. Culturi probiotice

Se gasesc in iaurt, soia.


Ce poti face impotriva siluetei?


     Te ingrasi daca
           Slabesti daca
 Consumi carne rosie de 3-4 ori pe  saptamana, cu toata grasimea in care e inecata, plus un sos destul de gras. 300 g de cotlet de vaca asezonat cu sos gras iti aduce 950 de calorii...adica 45% din necesarul zilnic pentru o persoana de 70kg. Mananci peste, de preferat macrou si somon, cel putin de 2 ori pe saptamana.
Pestele contine acizi grasi omega3 care scad colesterolul. Numarul de calorii furnizate de peste e mai mic decat al carnii rosii: 150 grame de peste la gratar aduce 165 calorii.
 Mananci carbohidrati rafinati, cum e painea alba sau mancarea junk. Ele iti dau energie instant, concomitent cu o scadere brusca a glucozei din sange. O sa te simti obosit(a) si dorito(a)r(e) de dulciuri tot timpul.  Mananci carbohidrati complecsi, adica fructe, legume si paine integrala. Apa si fibrele din fructe si legume creeaza senzatia de satietate cu putine calorii. Pe cat posibil inlocuieste mancarurile grase cu portii de fructe si legume, oricat de mari.
 Prajesti in mult ulei . Cartofii prajiti proveniti dintr-un cartof iti ofera cu 200 de calorii in plus, fata de varianta coapta a aceluiasi cartof.  Folosesti ca instrumente de gatit: gratarul, cuptorul si oala sub presiune.
Daca nu se poate fara ulei prefera-l pe cel de masline in fata celui de floarea soarelui. Uleiul de masline contine mai multe grasimi nesaturate, deci e mai bun pentru inima. Daca inlocuiesti o masa cu cartofi prajiti si carne prajita in grasime, cu gratar si cartofi la cuptor, pe zi, vei pierde cu siguranta 1 kg pe saptamana.
 Preferi supa crema sau multa smantana adaugata la oricare supa. Odata cu 100 g de smantana adaugi si 345 de calorii la valoarea nutritiva a supei.  Te delectezi cu supa de pui slaba sau supa de legume. Fara smantana.
 Te indulcesti cu multe prajiturele de sarbatori. Patru prajituri de gramajul celor care se vand cu 1 leu la oricare magazin alimentar, consumate zilnic, iti aduc suficiente calorii incat sa te ingrasi in medie cu 1 kg pe saptamana.  Mananci smochine, curmale si fructe in loc de prajituri sau iti gatesti acasa prajiturile ca sa poti controla cantitatea de zahar din ele.
 Bei cappuccino sau ciocolata calda cu frisca. Contin foarte multa grasime.  Bei ceai, cafea si ciocolata slaba.

  


 

Comentarii (33)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dima lidia pe 17 Oct 2008, 15:20

    As vrea si eu sa stiu care este mancarea sanatoasa pe care as putea s-o consum pentru a putea sa ma ingras. Va multumesc. Astept raspuns.

    0
    0

  • iordache maria pe 11 Ian 2008, 18:53
    Regim disociat

    Am incercat foarte multe regimuri, dar cel care a dat rezultat a fost cel disociat. O zi legume, o zi fructe, o zi lactate, o zi piept de pui fiert sau la gratar, o zi cartofi fierti, o zi peste la cuptor sau gratar.

    0
    0

  • bianca pe 15 Nov 2007, 16:18
    nu sunt bune dulciurile

    as vrea sa dau jos cateva kg intr-un timp cat m-ai scurt...ma poate ajuta cineva?

    0
    0

  • Raluka pe 27 Oct 2007, 01:04
    nu sunt bune grasimile

    as ruga o fata daca imi poate da si mie o reteta pt silueta va pupik

    0
    0

  • nura pe 13 Sep 2007, 14:11
    silueta

    daca mananci 4 kg de fructe zilnig te ingrasi

    0
    0

  • nura pe 13 Sep 2007, 14:08
    silueta

    am 13 ani tin regim am 1.60 metri si 35 kg sunt slaba dar vreau sa ajung oase va rog frumos spuneti mi daca pastele fainoase cartoful mere stuguri pepene dulciurile pentru diabetici cu putine calori daca ingrasa

    0
    0

  • ramo pe 12 Iul 2007, 16:17
    slabesti sanatos

    mananca in fiecare dimineata cate un iaurt degresat sau 2 oua fierte.Ore fixe pentru mese.Nu manca mai tarziu de ora19,bea 2l de apa plata.Luni prz/250g muschi vita la gratar+salata cruditati,cina ca la mic dejun,marti/prz;2 oua fierte cu salata deci nu manca oua la mic dejun,cina;iaurt degresat/miercuri;prz 250g pui gratar +salata,cina;fructe,joi;prz branza de vaci+2oua fierte,cina ;peste la gratar cu o felie de paine graham,vineri;prz;pui la gratar+salata,cina;pui gratar+salata,sambata;muschi de vita la gratar+salata,cina fructe,duminica;prz piept pui gratar+salata,cina ;fructe.Se tine 2 saptamani,nu se consuma paste fainoase,bauturi carbogazoase,bauturi alcoolice.Se poate consuma si ceai verde.DA REZULATE.DACA TI-E FOAME INTRE MESE MANANCA CATE UN MAR[FRUCTE FARA STRUGURI,BANANE]

    0
    0

  • flory pe 21 Mai 2007, 14:25
    kg. in plus o povara pt. noi femeile

    buna are cineva o dieta pt. slabit care da rezultate vizibile? va multumesc.

    0
    0

  • mihaela pe 18 Mai 2007, 23:02
    sa vedem...........

    hm......cam greu pt o pers obisnuita sa manance cartofi prajiti cu maioneza si toate cele...dar chiar da rezultate.Inlocuirea unei prajituri(ex tiramisu:))cu curmalele...chiar merita

    0
    0

  • MANUELA pe 11 Mar 2007, 17:56
    SUPER

    TOCMAI AM INCERCAT ACESTE 'TRUCURI'SI AM SLABIT FARA SA FAC FOAME. DAR AM ADAUGAT IN PLUS SI SPORTUL

    0
    0

  • Lavinia pe 9 Mar 2007, 16:51
    interesant

    articolul e interesant,sunt sfaturi pe care le putem aplica fara f mult efort... dar cred ca rezultatele vor fi in timp...

    0
    0

  • otilia pe 4 Mar 2007, 01:21
    interesant

    da, suna bine....unele le-am incercat si sunt adevarate....

    0
    0

  • MADA pe 3 Mar 2007, 21:01
    KILOGRAMELE CARE NE FAC ZILE FRIPTE FEMEILOR

    chiar daca imi place sa mananc potrivit recomandarilor din site nu reusesc sa slabesc

    0
    0

  • daniela pe 3 Mar 2007, 19:52
    tabelul siluetei

    este foarte interesant.o sa incerc.pa

    0
    0

  • adriana-emilia pe 3 Mar 2007, 18:35
    Fara sport totul e o porcarie!!!

    De cativa anisori buni tot caut si incerc diete si dau cele 6-7 kg pe care le am in plus si iar le iau napoi,a fost o perioada cand nu mancam dupa ora 5 si paine deloc chiar timp de un an....si am ajuns la concluzia: mananci de 2 ori pe zi, o masa sa fie cu cereale integrale sau musli, iar cealalta masa sa contina si paine neagra,din taratze de preferinta,iar seara,in cazul in care nu iti permite programul o ora de aerobic,atunci 20 min de antrenament acasa: abdomenele sunt necesare!!! Si ceva de ultima ora....electrostimularea si masajul anticelulitic!! Bafta fetelor!! pentru alte discutii astept parerile voastre pe mail adryenne_e19@yahoo.com

    0
    0

  • Eva pe 3 Mar 2007, 11:34
    menopauza

    e un articol super si pe intelesul tuturor.si ma bucur sa vad ca incurajati cititorii sa isi faca un consult inainte de orice tratament!felicitatri din arad

    0
    0

  • alessya pe 27 Feb 2007, 10:55
    super interesant dar e si adevarat ?

    consider ca e adevarat daca este indicata de un nutritionist pt ca fiecare avem pareri diferite :) dupa parerea mea daca consumi alimente usoare cum sunt cele indicate mai sus este f bine si te simti excelent

    0
    0

  • anka pe 26 Feb 2007, 19:14
    kg in plus cea mai mare povara

    Parerea mea este ca putzine persoane nu au avut niciodata probleme cu kg in plus.Eu kre ka cel mai eficient remediu ar fi NU DIETELE ci EXERCITZIILE,FITNESUL.asha ca pt cele care avetzi pobleme cu kg in plus lasatzi dietele shi trecetzi la sport....:-*:-*:-*

    0
    0

  • Mihaela Nedelcu pe 24 Feb 2007, 15:36
    Neincredere

    Chiar pot slabi 1kg pe saptamana?Asta inseamna ca in trei luni ajung la greutatea mult dorita?

    0
    0

  • florentina pe 13 Feb 2007, 13:33
    interesant

    foarte interesante indicatiile .

    0
    0

  • oz pe 12 Feb 2007, 23:28

    tabelul este super

    0
    0

  • mirela andrei pe 8 Feb 2007, 08:20

    cum pot scapa de grasimile de pe abdomen?

    0
    0

  • ELLA pe 31 Ian 2007, 13:55
    TABELUL SILUETEI

    AS PUTEA SPUNE K ESTE UN SFAT F BUN LA CUM PUTEM AJUNGE INTR UN TIMP BUN LA KG DORINTE CEEA CE ISI DORESC MULTE FEMEI CU PROBLEME

    0
    0

  • Larisa pe 29 Ian 2007, 22:38
    un sfat

    Bune sfaturi..ce pot spune...dar eu am pus cate kg in plus la burtica si pt asta m'ar interesa o anumita reteta...stiu ca trebuie si sport..fara el..degeaba ma chinui...iti multumesc!

    0
    0

  • doina pe 28 Ian 2007, 12:45

    sfaturile tale sunt bune dar cati dintre romani asi pot permite sa le respecte?stii cat costa un kg, de fructe proaspete? dar de legume iarna?ce bine ar fi sa putem trai sanatos sa avem timpul si banii necesari pt. asta dar nu e asa din pacate nu pt. toata lumea nu inca pt. romani poate maine..........

    0
    0

  • Silvia Carmen Dumbrava pe 17 Ian 2007, 19:31
    Raspuns,

    Ultimul mesaj al acestui articol, este un mesaj bun, dar eu sa prefera sa nu consum deloc ciocolata, nici chiar slaba.

    0
    0

  • daniela pe 13 Ian 2007, 21:23
    sanatate

    sanatatea adevarata incepe cu voi,in plus dietele sunt excelente

    0
    0

  • alexandra pe 12 Ian 2007, 20:39
    ok !?

    Cred ca tabelul este bun pentru cei care au probleme cu metabolismul lent,din fericire pt.mine eu pot manca si 3 porci ca nu pun nici macar un gram si....am 30 ani -1.75 cm - 59 kg

    0
    0

  • raluca pe 11 Ian 2007, 17:42

    imi place...gasesti informatii utile care trebuiesc aplicate...succses in continuare..

    0
    0

  • costache mirela pe 10 Ian 2007, 18:40
    super

    e super, gasesti toate informatiile necesare1 va pup

    0
    0

  • dana pe 15 Dec 2006, 13:13
    secretele siluietei

    felicitari pt acest site

    0
    0

  • lady_bolint23 pe 13 Dec 2006, 05:48
    secretele siluetei

    Articolul este foarte bun.Eu ma lupt cu surplusul de greutate cu toate ca nu este foarte mare si una din sursele de inspiratie este"top sanatate".Felicitari!

    0
    0

  • Angelina pe 12 Dec 2006, 12:07

    Foarte interesant. E bine de tinut minte si de aplicat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod