Spune-mi ce profesie ai ca sa-ti spun daca te vei ingrasa sau nu...

Profesia pe care o ai spune multe despre tine. Aceasta este directproportionala cu sileuta ta. Deci, mare atentie! Trebuie sa recunoastemcu majoritatea dintre noi avem meserii sedentare, ceea ce este deja unsemn de intrebare.

Intensitatea efortului fizic este cu atat mai mare cu cat numarulgrupelor de muschi intrati in functiune este mai mare si, mai ales,cu cat contractiile fibrelor musculare se succed mai repede. Energiacheltuita de o persoana pentru desfasurarea activitatilor profesionalerealizate cu cu ajtorul mainilor este de 25, maxim 50 calorii/ora. Faptulca in activitatile actuale nu se lucreaza decat cu grupe musculare ducela dezechilibru de functionalitate a masei musculare si a sistemuluiosteoarticular.

Una din cauzele sedentarismului este pozitia de lucru vicioasa, careduce la boli precum cifoza, lordoza, scolioza, tulburari de respiratie,de circulatie a sangelui, oboseala prin incordarea numai a unor grupemusculare.

Nu trebuie sa iti spun eu daca meseria pe care o practici are caractersedentar sau nu. Trebuie sa fii atenta insa ca dupa multi ani in aceastaactivitate, vei fi expusa ingrasarii daca nu faci ceva pentru tine sisilueta ta.

O femeie consuma in medie 2 calorii/minut daca are o munca ce implicaactivitate fizica si 1,35 calorii ca functionara de birou. Sansa unorfemei sunt activitatile casnice, care pot duce la un consum mediuintr-o zi normala (si calculam 213 astfel de zile pe an) la 2.400 decalorii. Intr-o zi de curatenie (curatenie generala a incaperilor - 40zile pe an) duce la 2.800 de calorii. Calculand 60 de zile de spalat pean ar fi o medie de 2.600 calorii. Zi de odihna - duminica (52 de zilepe an) duce la un consum de 2.400 de calorii. Media pe zi/an este de2.400 calorii.

Cu toate acestea, simtim frecvent o stare de oboseala, al carei remediuconsta in inlaturarea cauzei: miscare cu utilizarea cat mai ampla amusculaturii si alte activitati deconectante pentru scoarta cerebrala.

Tendintele de ingrasare se si mostenesc. De aceea, daca ai in familieexemple de femei mai plinute, si ai si o meserie sedentara, trebuiesa lupti neaparat impotriva acestei tendinte. Miscarea de orice fel,fie ea si o simpla plimbare in aer liber, dar zilnica, te va ajuta sate mentii in forma dorita.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod