Secretul frumusetii starurilor: dieta de detoxifiere

Sa traiesti intr-un mediu poluat, respirand un aer la fel de poluat, sa mananci alimente contaminate cu pesticide si hormoni si, in acelasi timp sa fii sanatos, nu se poate. Aceasta este concluzia la care ajungem de fiecare data cand ne gandim mai serios la modul nostru de viata si la adoptarea unei diete de detoxifiere.

Celebritati care promoveaza aceasta dieta exista si mai ales arata minunat si sustin ca se simt la fel dupa urmarea periodica a dietei de eliminare a toxinelor: Kim Wilde, Madonna sau Carol Voderman. Toxinele sunt de fapt niste substante cu efect negativ asupra organismului si a starii generale de sanatate.

Pierderea unor kilograme inestetice, ameliorarea celulitei, eliminarea senzatiei de balonare si imbunatatirea aspectului pielii sunt doar cateva beneficii pe care le aduce acest program de detoxifiere.
Sustinatorii acestei diete spun ca organismul nostru este expus unei absorbtii continue de toxine care provin din: poluare, fum de tigara, pesticide, aditivi alimentari, alcool, cofeina sau alimentatie necorespunzatoare. Pe masura ce aceste toxine se depun in rezerve, apar o serie de probleme de sanatate cum ar fi: supraponderalitate, celulita, migrene, oboseala, balonare, imunitate scazuta, apetit sexual scazut, infertilitate, chisturi ovariene, alergii, depresie, constipatie, durere si stare generala de disconfort.

Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente.
Detoxifierea in sine presupune mai multe aspecte care variaza de la urmarea unei diete de reechilibrare organica pana la efectuarea unor sedinte de sauna, de masaj terapeutic sau de irigare a colonului.

Alegeri cu... grad scazut de toxicitate

Exista o serie de alimente permise si altele interzise in dieta de detoxifiere. Interzise sunt alimente cum ar fi: produsele lactate, carnea, pestele, ouale, cofeina, sarea, zaharul si alimentele procesate. Iata cateva grupe de alimente permise la micul dejun, la pranz si la cina.

Cateva variante de mic dejun de detoxifiere ar putea fi: germeni de ovaz fierti cu fructe proaspete, musli cu suc proaspat de grapefruit sau salata de fructe proaspete.

Pentru pranz ar putea fi considerate urmatoarele variante: supa de legume cu germeni de grau sau de ovaz, salata de cruditati cu seminte de dovleac, orez fiert cu salata de cruditati, tzatziki cu cruditati, avocado proaspat cu salata verde si zeama de lamaie, cartof copt in coaja, legume inabusite.


Cina ar putea consta in unul din urmatoarele feluri: ghiveci de legume, legume pe grill cu zeama de lamaie si usturoi, porumb fiert, suc proaspat de legume, salata de telina cu miez de nuca.

In afara de faptul ca poate acoperi fara probleme necesitatile nutritive ale organismului, dieta de detoxifiere mai are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalite sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta.

Si toate aceste beneficii obtinute in urma unui program alimentar vegetarian se explica practic prin cresterea cantitatii de vitamine si minerale consumate; acestea ajuta la intarirea sistemului imunitar, mentin oasele puternice, ajuta digestia si reduc greutatea corporala la normalitate.
Sunt aceste obiective reale si posibile? Absolut, incercati-o si veti vedea. Aveti doar de castigat!
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iliescu Marius pe 29 Mar 2012, 13:28
    alergia

    De curand am testat si eu unele produse Herbalife. Au un shake Formula 1 fara alergeni care m-a satisfacut atat la gust, dar mai ales ca persoana care are unele probleme alergice. Pana acum nu am mai constatat sa mai am crize de alergie. Cred ca o combinatie intre alimentele Herbalife si produsele naturiste ar fi o solutie pentru persoanel extrem de alergice.

    2
    0

  • madan mihaela pe 23 Nov 2011, 20:00
    sunt disperata

    buna ziua,de2 zile am descoperit ca sunt alergica aproape la toate alinentele mai putin la lapte oua peste si nu exista nici un tratament decat antihistaminicele.as dori sa stiu daca exista vreun tratament naturist sau daca argila este buna in aceasta alergie .va multumesc din inima

    2
    1

  • Zamfir pe 31 Mai 2011, 17:03
    Top 70 ceaiuri antioxidante

    Capacitatea antioxidanta a 70 de ceaiuri: http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/05/31/cele-mai-grozave-ceaiuri-medicinale/

    3
    1

  • Galateanca pe 23 Mar 2011, 02:29
    Detoxifiere

    Adevarat, eu am fost la un tratament de detoxifiere la Salon Cleopatra - http://www.salon-cleopatra.ro si sunt foarte foarte multumita, nu doar ca ma simt mai "curata" dar ma simt mult mai bine ca inainte de tratament.

    0
    0

  • elena pe 10 Dec 2010, 17:03
    reteta miraculuasa

    valabil pentru toata lumea in spceal pt cei care au folosit droguri ,,sau boli grave cancer sau altele,,cateva rete miraculuase ,intrati pe saidul,,,www2012swintanplaacum.ro,,acolo veti gasi adevarate minuni,,elena

    2
    0

  • adelina pe 8 Oct 2010, 08:48
    consum de droguri

    am fost consumatoare de droguri...acum sunt la un centru antidrog..am nevoie de sfaturi cum as putea sa imi curat organismul in totalitate...

    3
    0

  • keemo pe 25 Nov 2008, 10:52
    acnee

    am un tratament pt acnee! ofer indicatii on-line .. suport .. tot c aveti nevoie ! nu este costisitor .. este f natural ! pentru indicatii si informatii .. doctoroflove@yahoo.com preferabil sa vorbim on-line p messenger ! PS: Prin acest tratament nu ma ajuti pe mine.. reusesti sa treci peste acnee ! POTI SI TU .. INTREABA-MA CUM !!!

    1
    1

  • andreea pe 16 Aug 2008, 23:47
    acneea

    am trecut si eu prin asta ...si m-a ajutat f mult un produs naturist.am incercat toate produsele de la firmele renumite de cosmetice dar fara niciun rezultat.pana m-a sfatuit cineva sa incerc praf de argila.este un produs naturist ieftin cu rezultate f bune si usor de utilizat.....sper sa va ajute.la mine a avut rezultat.

    0
    0

  • miha pe 8 Mai 2008, 16:52
    protectia ficatului

    Sora mea avea o acnee urata si medicul i-a recomandat sa renunte la lactate ( care se pare ca favorizeaza) , sa ia HEPATOPROTECT pentru detoxifiere si protectia ficatului si o crema preparata la farmacie.Acum dupa o luna de la tratament aprope ca nu se mai observa....

    4
    0

  • anonima pe 25 Apr 2008, 09:56
    detoxifierea

    buna tuturor.....tatal meu a avut psoriazis multi ani. a fost la dermatolog, dar tratamentele recomandate nu l-au ajutat. acum un an a inceput un regim foarte drastic, prescris de un naturist. regimul a fost pentru o cu totul alta cauza, dar ce vreau sa va spun este ca in mai putin de doua luni, tatal meu nu a mai avut nici o buba, nici macar un semn. pielea a ramas foarte fina. o alta solutie ar mai fi donarea sangelui. este folosita de sotul meu anual. efectele sunt imediate. va pup

    1
    0

  • Irinalexy pe 26 Mar 2008, 16:09
    Ajutor

    Am cosuri de aproximativ 5 ani si nu reusesc sa scap de ele definitiv.Am fost la dermatolog si mi`a dat un tratament de 3 luni de zile.L`am respectat si am avut o fatza curata dar cu inceperea liceului au inceput sa imi apara iar...NU STIU CE SA MAI FAC! Folosesc zynerit de 2 saptamani si nu am nicio imbunatatiri...ar trebui sa mai astept? fata 16 ani

    0
    0

  • adiana pe 12 Mar 2008, 14:31
    acnee

    Acnee juvenila Se consuma 1 litru ceai de urzica/zi. Dimineata si seara se aplica pe fata umezita otet de hrean si se lasa sa-si faca efectul 10 minute. Se clateste apoi fata cu apa calduta. Prepararea otetului de hrean: se introduce hrean ras intr-o sticla si se toarna peste el otet de fructe. Se lasa 10 zile la temperatura camerei. Se strecoara si se pastreaza la rece.

    1
    0

  • adiana pe 12 Mar 2008, 14:16
    acnee

    Sanatate multa tuturor! Sunt cateva remedii: renuntarea pentru o perioada la carne de orice fel; curatarea colonului cu ceaiuri, etc.; spalarea cu urina de dimineata - nu este nimic yoga in asta, Dl. Valeriu Popa recomanda f mult acest tratament, l=am folosit si are efect, de asemenea si pt rani care nu se inchid; curatarea ficatului cu LIV 52, ceaiuri de galbenele, sunatoare, mananca legume si fructe verzi si albe. Este f important sa ai atatea scaune - adica sa mergi la toaleta "mare" de cate ori mananci, deci cel putin 1-2 ori/zi - sa nu fii altfel constipat- cu cat stau reziduurile mai mult in intestine, cu atat toxinele trec in sange, si nu e bine. Curatarea sangelui este f buna - cauta cartile http://www.valeriu-popa.santamia.ro/rindex.htm sanatate, numai bine, A

    0
    0

  • isan pe 11 Mar 2008, 00:16
    nu stiu ce sa ma mai fac

    sunt un baiat de 21 de ani problema cu care ma confrunt de ceva ani este acneea,ceea ce am obs este ca primavara apare mai severa,am incercat si tratamentul medicului dermatolog acela fiind pe baza orala zinc si faciala cu zynerit tot un produs farmaceutic problema este urmatoarea,,de ceva vreme am renuntat la carne lactate si toate cele vreau sa scap pe cale natura la de acnee dar nu am un program alimentar cu plante nu stiu efectiv care sunt acele plante care m-ar ajutat nu stiu nici ce sa mananc si in ce ordine un meniu sanatos sa zic asa,,,daca ma puteti ajuta cum am intelees ca ati ajutat si pe altii va rog redati-mi prin retetele dumneavoastra tenul acela fin si sanatos.va multumesc

    1
    0

  • voinea patricia pe 10 Mar 2008, 15:04
    acneea

    am fost la dermatolog si am primit diagnosticul de acnee polimorfa..mi-au fost recomandate doua lotiuni si un antibiotic...insa am citit un articol de medicina naturista si am aflat ca acneea se vindeca mai usor prin dieta de detoxifiere..sucuri fresh de legume si fructe...salata de varza...salata de fructe...+ sport?ce ma sfatuiti?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod