Sarcina si vergeturile

Una dintre problemele pe care majoritatea femeilor o confrunta atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere, o reprezinta vergeturile. Daca si cum se poate evita aparitia acestora cat timp esti insarcinata si care este solutia pentru a le elimina ulterior sunt intrebarile la care cauti intotdeauna raspuns.

Daca decizi sa devii mama intr-un viitor apropiat, afla ca nu toate femeile au parte de neplaceri in ceea ce priveste vergeturile. Ele apar, de obicei, la jumatatea sarcinii, pe abdomen si sani, iar acest fapt este cauzat de ruperea fibrelor elastice din piele, ca urmare a unei insuficiente de colagen.

Colagenul din piele confera acesteia elasticitate, iar daca pielea ta nu are carente din acest punct de vedere, te poti numara printre mamicile fericite, pentru care aceasta problema nu exista.

In timpul sarcinii

O data ce constati ca au aparut vergeturile, nu trebuie sa te alarmezi. Acestea pot fi albicioase sau maronii, insa culoarea nu trebuie sa te ingrijoreze, deoarece tine de pigmentul pe care pielea ta il are. Poti folosi uleiuri sau creme puternic hidratante, cu vitaminele A si E, care contribuie la recapatarea elasticitatii pielii si ajuta la regenerarea fibrelor elastice.

Ceea ce trebuie sa stii este ca nu exista nici un produs minune care sa te ajute sa scapi de vergeturi - cu ajutorul produselor cosmetice poti, cel mult, sa reduci aparitia lor.

La aparitia vergeturilor contribuie si factorii genetici sau dezechilibrele hormonale. De aceea, sarcina, cand corpul tau se confrunta cu modificari la nivel hormonal, este o perioada in care creste posibilitatea aparitiei acestora.

Pentru a le preveni, ai nevoie de un masaj al zonelor predispuse la aparitia vergeturilor, de un consum ridicat de lichide (peste 2 litri pe zi), pentru a evita deshidratarea, un regim alimentar sanatos, bazat pe legume si fructe, dar si de multa miscare.

In a doua jumatate a sarcinii, este foarte indicat sa faci miscare, de la exercitii pentru gravide si pana la plimbari, iar aceasta activitate ar trebui sa ocupe aproximativ o ora in programul tau zilnic.

Dupa nastere

Ai nascut, esti o mamica fericita, ai un copil sanatos, dar urmele sarcinii inca se mai vad pe trupul tau? Nu este nimic rau in asta. Acestea incep sa se estompeze la aproximativ o jumatate de an de la nastere, dar nu este cu putinta sa le faci sa dispara in totalitate. La unele femei, aceasta schimbare poate sa intarzie pana la un an.

Daca vrei cu orice pret sa scapi de aceasta problema, poti apela la chirurgia estetica, iar o interventie chirurghicala cu laser iti va asigura o piele ferma si fara imperfectiuni. Acesta interventie se face, de obicei, numai daca decizi sa nu mai ai nici o sarcina in viitor.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexa pe 17 Iun 2011, 14:21
    vergeturi

    buna eu am 18 ani am nacut de o luna eu nu am vergeturi delok pe burta dar am pe picioare si nu sunt pe tot piciorul pur si simplu ca o linie dreata pana la genunchi si sunt fix intre picioare si nu am folosit nimik...sper sa existe cva bun pt ele

    0
    0

  • Cris pe 18 Oct 2010, 04:47
    vergeturile

    Se poate scapa de vergeturi! www.vergeturi.ro

    0
    0

  • carolina pe 26 Dec 2009, 21:36
    vergeturi

    vai maria ce cauti tu aici pe site? mi-e scarba sa vad ca exista persoane atat de complexate si care-s in stare sa-si refulexe frustrarile in comentarii triviale postate aiurea , fara un scop anume. Te rog mult sa ne scutesti de prezenta ta ! Apropo: profilul tau este clar...

    2
    0

  • maria pe 9 Nov 2009, 17:53
    vergeturi

    ha ha ha grasanelor ca mirositi a transpiratie si cacat vergeturile se fc ca toata ziua numa stati si mancati si nu faceti nimic

    2
    14

  • cjubgh pe 26 Oct 2009, 16:01
    wertuioo

    ieu sunt gravida si nu am nici macar o vergetura sunt in aproape 9 luni bravo mie ciuda voua

    0
    8

  • kamy pe 22 Iun 2009, 13:15
    vergeturi

    buna am 15 ani si am vergeturi rosi-mov care ma deranjeaza, am tot citit pe net despre acestea si multe femei care au trecut prin asta spun ca nu se trateaza este adevarat?sau ce crema este mai buna in tratarea acestor vergeturi?va multumesc :*:*

    0
    1

  • simona pe 19 Mai 2009, 11:11
    vergeturi...:(

    buna!!!am si eu o intrebare si va rog sa imi rasp daca stiti...daca faci operatie estetica pt vergeturi,ramane ceva cicatrice dupa???sau exista alte tratamente pt vergeturi???va multumesc....:*

    0
    0

  • deea pe 5 Iul 2008, 13:25
    vergeturi

    am 15 ani si am o multime de vergeturi in zona feselor.....ce sa mai fac k m-am saturat de ele.......eu cred k am aceasta problema din kuza k ma ingras dintr-o data si slabesc dintr-o data......dak mi-ati putea da un sfat il astept q multa placere....va multumesc...

    0
    0

  • ana pe 15 Mai 2008, 14:20
    vergeturile

    am o gramada de vergeturi si as vrea sa scap de ele dar sa-mi fac o operatie estetica imi este frica ce altceva sa-r putea face si cam cat ar costa?

    0
    0

  • ioana pe 28 Apr 2008, 19:55
    vergeturi

    si eu am cateva vergeturi pe picioare care ma enerveaza groaznic. am 15 ani. se poate scapa de ele? mi-a zis cineva ca daca slabesti, se duc de la sine. adevarat?

    0
    0

  • florina pe 24 Apr 2008, 20:40
    pentru alina

    draga mea, aici era vorba de o problema a femeilor insarcinate care se confrunta cu vergeturile in urma cresterii in greutate....si asa mai departe...dar e valabil si pentru o domnisoara ca tine, care nu are o greutate corporala constanta cat de cat. mie mi-au aparut vergeturile la 16 ani, acu am 26 si tot ce ma intereseaza e sa nu ma ingras, in rest asta e ,daca stiam sa fiu atenta sa nu ma ingras asa ...nu le-as fii avut.pacat ca in rest am o piele de bebelus fara pic de celulita.

    0
    0

  • alina pe 12 Apr 2008, 10:57
    ei bine....nu sunt toate chiar asa!

    salut,am 15 ani si pot sa va spun ca nici n-am nascut dar nici nu sunt insarcinata!.....pur si spl am o multime de vergeturi in zona feselor...iar de la fund in sus spre abdomen se tot urca pe mine aceste vergeturi cu kare ma confrunt de mai bine de 3 ani,fac sport mananc cat de cat sanatos dar se tot inmulteste zona .....pe spate la fel....de creme nici nu mai vorbesc,am luat de toate de la garnier pana la vichy dar degeaba......ce as mai putea sa fac pt k eu sincer sa va spun m-am cam dat batuta......desi ele tot apar:(....un sfat va rog:(.....ori lasatzi aici ori astept un mail pe ingerde_cristal@yahoo.com! chiar am nevoie de niste sfaturi sau cel mult de un nou mod de a preveni aceste vergeturi,caci ele n dispar:(!.....va multumesc anticipat:(!

    0
    0

  • alexandra pe 5 Mar 2008, 21:58
    vergeturile

    am si eu o intrebare referitoare la vergeturile astea urate..am 18 ani si am nascut de o luna si 2 sapt...la nastere aveam 74 de kg iar acum am ajuns la 59..deci de greutate nu imi fac pb..ca o sa slabesc..pb e ca am o multime de vergeturi..si nush cum sa scap de ele...ceva sfaturi?eu am auzit ca daca esti tanara pielea se regenereaza mai repede..si poate am noroc sa scap de ele...voi ce ziceti ?daca nu am de gand sa mi fac o operatie estetica...imi puteti spune si mie cam cat costa si unde se fac?va multumesc....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod