Postul intermitent: dieta care te ajută să slăbești rapid și să trăiești mai mult

Cu siguranță ai auzit despre postul intermitent. Unii îl țin ca parte integrantă a unei cure de detoxifiere, alții ca metodă de slăbire. Cert este că postul intermitent acționează într-un mod vizibil asupra organismului, având un impact major asupra sănătății și longevității.
Cand auzi cuvantul metabolism te gandesti imediat la slabit? Atunci poate ca ar fi bine sa citesti randurile de mai jos ca sa intelegi ca, de fapt, inseamna mult mai mult decat atat.

Mecanismul misterios al metabolismului


MedicineNet a definit astfel metabolismul: “Intregul spectru de procese biochimice care se desfasoara intr-un organism viu”. Cat despre postul intermitent, ce trebuie sa stii este ca poti sa mananci in timpul zilei, insa apoi urmeaza o pauza de 14-16 ore in care organismul va fi in repaus.
Este adevarat ca metabolismul este in mare parte responsabil de cifrele pe care le afiseaza cantarul tau. Dar, in acelasi timp, este responsabil si de transformarea alimentelor pe care le consumi in energie, de utilizarea nutrientilor care sustin functionarea organismului si de eliminarea reziduurilor din organism. De aceea, este foarte important ca metabolismul sa functioneza in cei mai buni parametri. Citește continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod