Plante care te ajuta sa slabesti

Nici macar sa nu te gandesti ca doar "consumand" aceste plante, fara o dieta sanatoasa si miscare fizica vei reusi sa slabesti. Insa, te pot ajuta extrem de mult in lupta impotriva kilogramelor!
Exista plante care te ajuta prin faptul ca pot da o senzatie de satietate, accelereaza metabolismul si contin anumiti nutrienti benefici pentru scaderea in greutate.  

Una dintre cele mai mediatizate plante pentru scaderea in greutate este si efedra (o planta pe care chinezii o foloseau acum 5000 de ani pentru tratarea astmului). Insa, recent s-a descoperit si utilitatea ei in scaderea in greutate. Siguranta utilizarii acesti plante este destul de controversata, deoarece in doze mari cauzeaza hipertensiune si batai cardiace rapide si neregulate.

Alte plante destul de intalnite si considerate ajutatoare in lupta cu kilogramele sunt:


Psyllium

Psyllium este o cereala fibroasa, chiar daca nu este inrudit cu griul.
Se administreaza cu foarte multa apa, inainte de fiecare masa pentru a crea senzatia de satietate. Poti cumpara aceasta fibra sub forma de pastile sau pudra (de exemplu, Metamucil).


Ardeiul iute de Cayenne (piperul iute de Cayenne)

Din coaja si semintele ardeiului de Cayenne, dupa ce sunt uscate si macinate, se prepara "piperul de Cayenne", un praf rosu care arata ca o boia, dar de cateva ori mai iute. In cantitati moderate, poate fi util in curele de slabire. Studiile au aratat ca o lingurita de piper rosu de Cayenne te poate ajuta sa arzi cu 25% mai multe calorii.
Ceaiul verde, ghimbirul si boabele de mustar au capacitatea de a accelera metabolismul.


Ananasul

Datorita enzimelor pe care le contine, ananasul ajuta stomacul sa digere mult mai bine alimentele (mai ales grasimile si proteinele din ele). Adauga cateva bucati de ananas in dieta ta zilnica si te vei bucura si de vitaminele pe care le contine.


Chimenul

Iti taie pofta de mancare si este recunoscut pentru rolul sau de a absorbi grasimile.


Alfalfa, papadia, matasea de porumb si patrunjelul

Aceste plante sunt bogate in vitamine si minerale care au o influenta benefica asupra digestiei si regleaza functiile organismului intr-un mod natural.
Proprietatile lor diuretice ajuta la eliminarea grasimilor. Ai doua solutii: sa bei ceaiuri preparate din aceste plante sau sa le iei sub forma de pastile.

Cum precizam si la inceputul articolului, aceste plante si ananasul iti pot da o mana de ajutor in cura de slabire. Insa, este recomandat sa consulti un doctor inainte de a decide singura cantitatea de planta pe care ti-o administrezi.
 

Comentarii (44)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alex pe 27 Ian 2012, 22:05
    ceai de slabit

    cel mai bun ceai de slabit care are si rezultate adevarate si gust bun este ceaiul SILUETA PERFECTA (chiar asa se numeste)...il recomand cu incredere,dar sa il folositi in timpul liber(actioneaza ca un diuretic :) ,dar nu agresiv)...

    0
    0

  • mara pe 15 Oct 2009, 16:20
    poti deveni din obeza, diva

    Eu am fost "categoria grea". Am avut 98 de kg, iar acum am 58. Am dat jos surplusul in doi ani, fara pastile de slabit, ci prin succesiune de diete si exercitii fizice. E greu, dar nu imposibil. Odata ce apar rezultatele, incepe sa-ti placa de tine si tii cu dintii de tratament. Dar trebuie rabdare si vointa. Trebuie stiut ca o dieta nu da rezultate mai mult de o luna. Organismul se obisnuieste cu ea si de aceea trebuie schimbata cu alta. Prima dieta pe care trebuie sa o foloseasca o persoana obeza este una de eliminare a apei din organism. Dupa aceea se trece la o dieta de reglare a metabolismului, dupa care, succesiv la diete de intretinere a metabolismului nou dobandit. Trebuie facuta miscare. Pentru ca altfel slabirea nu se produce armonios. Se lasa muschii, se lasa pielea si riscati ca de la un aspect neplacut, din cauza greutatii sa treceti la un aspect la fel de dezagreabil, din cauza dinamicii corpului si a aspectului batranicios. Cam astea sunt secretele. Daca vreti mai multe detalii, ma puteti contacta la adresa de mail marmaradima@yahoo.com

    0
    0

  • puki pe 28 Aug 2009, 00:47
    slabiti sanatos!

    eu am slabit 20 kg in 9 luni calculandu-mi cate calori am voie sa mananc fara sa ma infometez si fara sa imi pun oganismul in pericol!!!!iar orezul nu este atat de sanatos si indicat la dieta,mai documentati-va inainte sa urmati sau sa dati sfaturi!degeaba te infometezi cateva zile si apoi revii la obiceiurile anterioare!infometandu-te iti "setezi" organismul sa isi faca provizii si asa te ingrasi mai mult!!eu nu ma infometez dar mananc sanatos si greutatea mea se mentine !am ajuns la 58 kg de la 80! mai am de dat 2 kg si sunt cum imi doresc apoi o sa ma mentin cu un anumit nr de calorii in jur de 1600 (aceasta cifra este valabila la mine,depinde de fiecare persoana in parte)!pupici,sanatate multa!

    0
    1

  • Cla pe 12 Aug 2009, 12:22
    Slabit

    Incearca orez,numai orez timp de 3zile,dupa care3zile numai peste.dupa care3 zile numai orez.o sa slabesti cam 3-5kg.dar ai grija dupa,sa nu incepi sa mananci imediat pt.ca te ingrasi imediat la loc.mananca moderat.bafta!

    0
    0

  • ILEANA pe 4 Apr 2009, 13:06
    AM NEVOIE DE AJUTOR

    Doresc sa slabesc.Am incercat toate curele si nu am slabit nici un gram.Muncesc in conditii grele ce presupune efort fizic mare.CE MA FAC???

    0
    0

  • bratu oana pe 14 Mar 2009, 21:38
    slabit

    sunt destul de slaba dar am ceva prob q abdomenu as vrea sa fie mai plat

    0
    0

  • marya pe 4 Mar 2009, 11:11
    chimenu

    as vrea sa slabesc am burta mare de la nastere ce imi recomandati

    0
    0

  • Nonni pe 11 Ian 2009, 02:02
    Raspuns AJUTOR

    Daca vrei sa slabesti,fa-ti 1,5-2 litri infuzie de coada soricelului si consum-o zilnic. Sper sa te ajute.

    0
    0

  • CARMEN SERBAN pe 9 Ian 2009, 13:37
    AJUTOR

    DATI-MI SI MIE NISTE CEAIURI CARE SA MA AJUTE SA SLABESC VA ROG DA EFICIENTE PE CARE LE-ATI FOLOSIT SI DV

    0
    0

  • ANDREEA pe 5 Ian 2009, 17:36
    SLABITUL

    NU POTI SLABI FARA SPORT SI UN REGIM ALIMENTAR ORICE CEAI AI CONSUMA. BINEINTELES CA ESTE NEVOIE SI DE F MULTA VOINTA. SA CREZI AN PUTERILE TALE, SA AI AMBITIA DE A SLABI. SA NU TE LASI INFRANT DE POFTA DE A MANCA.

    0
    0

  • gabriela pe 5 Ian 2009, 17:29
    slabitu

    Din cate comentari am citit pe aici, observ k se afla f mult pesemist, eu cred k din cauza dietelor minune ati f cam dezamagiti. Dietele de scurta durata si f stricte nu ajuta la nimic din contra sunt f periculoase pt organism. Ok slabesti cu dietele astea dar nu le poti tine la nesfarsit si dupa ce nu le mai ti te angrasi mai mult decat ai slabit. Trebuie sa mananci sanatos si sa ai grija intotdeauna ce mananci si cand. Va zic din propria experienta deoarece am avut si io probleme cu kg.e bn sa nu mananci dupa ora 18 dar pt cei mai mankciosi e suficient sa nu mananci dupa ora 20.sa nu depasesti 1300kcal pe zi sa eviti prajelile si dulciurile,mai multa mancare fiarta sau pe gratar.si paine cam 2-3 feli pe zi,cartofi prajiti si pizza au ff multe kcal ancat ocupa toate kcal pe o zi.consumati minim 2 cani de ceai de papadie.iar vara frunza papadiei o poti folosi an salate.acestea sunt doar unele aspecte pe care leam urmat eu.mai sunt si multe altele.dak aveti f mari probleme cu kg facetiva un control la un medic nutritionist.eu am fost la un medic si mia dat un regim pe care al urmez si acum.pt mine modul de alimentare care mi la dat a devenit un mod de viata de alimentare mai sanatoasa .acum stiu ce e bine ce fel de alimente sa consum si ce nu.

    0
    0

  • Anhda pe 24 Dec 2008, 12:20

    Foarte multi oameni sunt supraponderali, asa ca articolul este binevenit. Sunt atatia care incearca sa slabeasca si nu detin suficiente informatii pentru a o face in mod corect, eficient si de durata. Cred ca este foarte utli sa stim aceste mici secrete. Putine femei arata in forma maxima dupa o sarcina, Si ele sunt o categorie carora aceste ponturi le sunt utile.

    0
    0

  • ... pe 21 Aug 2008, 17:23
    de ce?

    pentru ce sa slabesti, daca la inaltimea ta, nu esti supraponderata.daca vei incerca sa slabesti, iti vei deregla metabolismul, poti avea tulburari de alimentatie

    0
    0

  • Paul pe 19 Aug 2008, 14:40
    ff greu

    eu am 17 ani, 1.90 si 74.5 kg. Am incercat sa slabesc prin diferite feluri dar nu am reusit deloc...ce pot face?

    0
    0

  • Niculescu Raluca pe 18 Aug 2008, 13:40
    cam greu in lupta cu kg

    eu am 20 de ani..1,73 si 77 de kg..nu arat rau dar nici nu ma mandresc cu kg mele...am incercat diverse regimuri alimentare..fara succes..am luat pastile minune..maxim 8 kg am dat jos,iar dupa o perioada de stabilitate m-am intors de unde am plecat..mananc 1-2 ori pe zi si atunci foarte putin,nu pot sa consum lichide...daca beau maxim 1L e minune..ce e de facut in cazul meu?

    0
    0

  • monika pe 15 Apr 2008, 19:19
    Vrei sa slabesti?

    Nimic mai simplu: mananci lucerna, troscot si tot ce se numeste buruiana si slabesti.

    0
    0

  • Mihai pe 3 Apr 2008, 16:10
    Am slabit si inca slabesc

    Adresa mea este mihai_25myh@yahoo.com, daca aveti nevoie de ajutor stiti ce aveti de facut

    0
    0

  • POTCOAVA ANDREEA pe 2 Apr 2008, 19:36
    VREAU SA SLABESC

    SUNT SIGURA CA NU POT SLABI SI SUNT FOARTE SIGURA CA NU SE VA INTAMPLA!!!

    0
    0

  • mirela pe 21 Mar 2008, 22:23
    Mirela

    Nu stiu ce sa mai fac sa slabesc am 17 ani si 67 de kilograme, am incercat multe retete si diete si tratamente dar segeaba... plang mereu nush ce sa mai fac. Ajutor! Va multumesc, papa noroc voua

    0
    0

  • mary pe 23 Feb 2008, 21:24
    Caut o fata care doreste sa slabeasca

    Sunt plinuta, vreau sa slabesc 18kg. Caut o persoana care serioasa care vrea sa slabeasca. Ne sustinem reciproc si cred ca astfel o sa ne fie mai usor! id-ul meu este: sexi222002@yahoo.com

    0
    0

  • simona pe 4 Feb 2008, 12:02
    Felicitari

    Inutil si nici macar nu ajuta anasul - este dulce si oricum niciodat nu contine elemente precum otetul asta ajuta la slabire pentru ca arde garsimile care ne ingrasa. Trebuie sa va spun eu asta???

    0
    0

  • Tana pe 3 Feb 2008, 23:54
    Alfalfa

    Alfalfa este denumirea lucernei in spaniola. In Spania este foarte scumpa. O caserola de 100-150g costa peste 2

    0
    0

  • varvaroi alina pe 10 Dec 2007, 20:47
    Cum pot sa slabesc, sunt bolnava de miastenia gravis si fac tratament cu prednisona

    Buna, ma numesc Alina si as vrea sa slabesc, desi fac un tratament cu prendinsona, chiar daca mananc sau nu mananc tot ma ingras. As vrea sa slabesc cat mai repede daca se poate, va rog din suflet, e urgent m-am ingrasat intr-un timp foarte scurt, si as vrea sa scap de aceste kilograme.

    0
    0

  • julya pe 10 Dec 2007, 12:30
    Ce sa fac?

    Buna ziua, as dori sa slabesc foarte repede, nu mananc decat o data pe zi si atunci foarte putin; dar...slabesc mai greu. Ce sa fac? Va rog sa ma ajutati. Multumesc mult.

    0
    0

  • Mirela pe 13 Nov 2007, 14:14
    un sfat pt.slabit

    Adreseaza-te dl.Fulga si poate iti va fi de folos ...

    0
    0

  • englezoaik pe 6 Nov 2007, 00:10
    vreau sa slabesc dar nu mai pot

    oricat de mult mi-as dori sa slabesc,parca pare acum un vis de neatins.Chestia nasoala este ca nu sunt un fan al dulciurilor culmea nici nu mananc dulciuri,cat sunt al mancarii.Incerc in fiecare saptamana sa imi gasesc ambitia pe care o aveam inainte si sa slabesc,dar parca...Nu stiu ce sa mai fac.Chestia buna este ca imi place miscarea,si dansul foarte mult si desi sunt grasa,87 de kg sunt foarte elastica si pot face acrobatii pe care sora mea la 48 de kg ale ei nici nu se gandeste sa le faca,dar,sportul fara dieta nu prea merge asa bine.As dori o dieta usoara nu asa pretentioasa de genul 200 de grame de carne de vita,sau cine stie ce alte bazaconii.De asemenea avand in vedere ca am un metabolism tampit,am inceput sa evit sa mananc seara.Ma poate ajuta cineva?Va rog?Pacat de fata mea frumoasa cu par ciocolatiu si ochii albastii,ca nu se bucura de un corp frumos,pentru ca desi sunt grasa,am forme,talie si miscari.

    0
    0

  • Magda pe 24 Aug 2007, 13:42
    plante care te ajuta sa slabesti

    Si eu sunt mare admiratoare a ceaiului verde!Il combin cu ceai antiadipos sau cu sunatoare ori soc ori tei....pentru a nu se obisnui organismul.Daca se acociaza si cu o dieta echilibrata apar rezultatele mai repede decat te astepti.Eu am slabit 32 de kilograme in 9 luni!

    0
    0

  • marylm2007 @.com pe 12 Aug 2007, 08:30
    pt andreea

    se gaseste peste tot se cheama chilli si e foarte ieftin -la raioanele de mirodenii-o zi buna ,mariana

    2
    0

  • marylm2007 pe 12 Aug 2007, 08:25
    pt andreea

    se gaseste peste tot la raioanele de mirodenii se cheama chilli si e foarte ieftin...o zi buna mariana

    0
    0

  • marylm2007 pe 12 Aug 2007, 08:21

    draga andeea piperul cayenne se gaseste peste tot se cheama piper chilli si e foarte ieftin -la toate raioanele de mirodenii -o zi buna si numai bine

    0
    0

  • madalina pe 9 Aug 2007, 04:18
    piperul cayenne

    sal, il gasesti si la magazine e in pliculete la fel ca boiaua.eu il iau facut de Cosmin, asa se numeste firma

    0
    0

  • Andreea pe 7 Aug 2007, 17:06
    Unde?

    Buna, unde pot gasi in Bucuresti acest mult ravnit piper Cayenne? am cautat in farmacii, plafare, depozite farmaceutice...NU EXISTA NICAIERI iar 99% nici nu au auzit de el.Cine stie si imi poate spune unde gasesc acest piper...ii multumesc anticipat. o zi buna, Andreea

    0
    0

  • Otilia Doroteea Borcia - profe pe 7 Aug 2007, 13:42
    CE BINE AR FI DACA V-AR CITI TOATA LUMEA ...

    Este o idee minunata sa dati aceste sfaturi care imbina utilul cu placutul si mai ales impulsioneaza spre cunoastere si desfatare. Ar trebui mediatizate si prin presa, radio, TV aceste invataminte despre cum sa traiesti sanatos si frumos, poate ar ajuta natia noastra altfel in extraordinara degringolada. Va multumim si va pretuim! Felicitari!

    0
    0

  • victoria5 pe 2 Mar 2007, 08:34
    TOTUL ESTE CA UN GHID AL SANATATII

    Ma bucur ca pot sa ma informez si sa stiu ce mananc pentru organismul meu, vreau sa raman sanatoasa pana la adanci batraneti. ESTE IDEAL CEEA CE FACETI. VA ADMIR PENTRU COMPETENTA SI AM TOATA STIMA PENTRU DUMNEAVOASTRA.

    0
    0

  • Stan Rizica pe 13 Feb 2007, 09:42
    plantele ajuta la slabit

    Intru totul de acord ca plantele sunt cele mai indicate in curele de slabire, sunt naturale 100% si nu au reactii adverse cum au medicamentele.Eu beau ceaiuri de plante zilnic si ma simt f bine

    0
    0

  • tanasa ana-maria pe 12 Feb 2007, 23:17
    slabirea

    e adevarat, se paote slabi cu plante dar in acelasi timp si celelate alimente sunt importante. si nu in ultimul rand sportul, cat mai des cu putinta

    0
    0

  • Lucia Ciorda pe 12 Feb 2007, 21:49
    asa am procedat eu

    mancam des, chiar si noaptea.

    0
    0

  • draguta64 pe 11 Feb 2007, 20:52
    slabitul

    parerea mea este ca nici o planta si nimic altceva nu te face sa slabesti daca nu mananci rational,sa stii cat mananci si ce mananci

    0
    0

  • aofelia pe 10 Feb 2007, 22:40
    Slabire

    Am folosi regimul cu cereale Oshawa, dar nu am slabit decat 3 kilograme. In schimb m-am simtit f. bine si am scapat de niste puncte albe de pe fata.

    0
    0

  • roxana brotea pe 8 Feb 2007, 12:24
    despre plante

    eu am folosit ceai verde papadie ,dar cea mai buna solutie pentru o silueta perfecta este sa mananci rational.cand m-am hotarat sa slabesc mi-am impus cateva reguli pe care inca le respect:sa NU MANANC DUPA 6 SEARA.SA NU MA RIDIC SATULA DE LA MASA. UNEORI BEAU O CANA DE APA INAINTE DE MASA. NU IMI LIPSESTE CEAIUL INTR-O ZI.ceaiul il combin adica oosap. doua beau ceai verde apoi de papadie sau de urzica sau ceai verde cu spirulina,pt. ca organismul sa nu se obisnuiasca cu aceste plante. nu maNANC INTR MESE. MANANC LA ORE FIXE. SI.. MAI USOR CU DULCIURILE. ASA AM SLABIT 14 KG. INTR-UN AN SI 5 LUNI.IMPORTANT ESTE SA LUPTI SI SA FII HOTARAT!!!! SA NU SLBESTI MAI MULT DE 1 KG PE SAPTAMANA,PENTRU CA PUI LA LOC TRIPLU!SA TE UITI IN OGLINDA SA VEZI REZULTYATELE SI SA MERGI INAINTE!SI SA NU UITI CA FACI ASTA PENTRU TINE SI SANATatea TA!!!!!!!!!!

    0
    0

  • roxana brotea pe 8 Feb 2007, 12:11
    PLANTELE SUNT FOLOSITOARE

    plantele sun folositoare te ajuta sa slabesti.eu am incercat papadie ceai verde si spirulinaiimp[ortant este cum iti dozezi mancarea.eu am slabit 14 kg intr-un an si ceva dar am mancat de toate rational am baut ceai verde si de papadie.nu imi lipsea ceaiul intr-o zi

    0
    0

  • Eliza Vasilian pe 8 Feb 2007, 10:39
    Alfalfa...

    Este lucerna! Se consum

    1
    0

  • GALION ADELA pe 7 Feb 2007, 12:13
    PLANTE CARE TE AJUTA SA SLABESTI

    Este foarte util pentru organism.Am mancat compot de ananas si ma ajutat foarte mult. Va multumesc

    0
    0

  • Anca nastasescu pe 4 Feb 2007, 17:59
    Plante care te ajuta sa slabesti

    Este un articol util.. Multumesc..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod