Pastreaza-ti silueta in timpul vacantei!

Se vorbeste mereu despre ce trebuie sa faci inainte de a merge in concediu, pentru a te putea lauda in vacanta cu un corp de invidiat. Ce se intampla insa in acele zile libere atat de asteptate? Concediul te poate face mai "lenesa", tentatia alimentelor din locurile vizitate este mare si s-ar putea sa uiti de silueta pe care te-ai straduit atat sa o capeti.

Inainte de orice, trebuie sa percepi vacanta nu ca pe o perioada in care iti poti satisface toate poftele culinare, ci, dimpotriva, trebuie sa profiti de timpul liber pentru a te mentine in forma. Daca vacanta ta dureaza mai mult de o saptamana, esti o norocoasa, iar acesta este un motiv in plus sa te relaxezi, sa te plimbi, sa te distrezi si sa... slabesti.

Iata cateva sfaturi practice pe care le poti urma in vacanta:

1. Gaseste o sala de sport imediat ce ai ajuns la hotel! Nu este o gluma! Oriunde te-ai afla, la munte sau la mare, in tara sau in strainatate, cu siguranta hotelul care te cazeaza iti pune la dispozitie si asa ceva. Nu ezita sa te inscrii. Sportul este o activitate care nu trebuie sa lipseasca din concediul tau.

2. De dimineata, daca este posibil, inainte de micul-dejun, fa o plimbare. Poti merge sa vezi imprejurimile hotelului si sa exersezi cateva miscari de aerobic. Incearca sa mergi pe jos, in fiecare dimineata, aproximativ 30 de minute.

3. Rezerva-ti alte 30 de minute, eventual dupa-amiaza, cand canicula este in toi, pentru a merge la sala. 10 minute in care sa faci abdomene, alte 10 in care sa ridici greutati, cateva exercitii libere, dar sub indrumarea unui instructor, pot face minuni si te vor ajuta sa-ti petreci serile relaxata si detensionata.

4. Mananca orice fel de mancare iti doresti, dar cu masura. Pestele, salatele, fructele proaspete trebuie consumate in cantitati cat mai mari. Evita cat poti prajelile si produsele fast-food si stai cat mai departe de bere. Inlocuieste-o cu un pahar de vin bun, indiferent daca e alb sau rosu - poti alege tipul de vin in functie de starea de moment si de alimentele pe care le consumi.

5. Daca tot esti in vacanta, oriunde te-ai afla, inoata cat mai mult.

6. Evita sa faci miscare cand soarele arde cu putere. Nu te ajuta cu nimic sa transpiri enorm in felul acesta, dimpotriva, poate fi periculos pentru organism. Stai mai bine la o terasa si savureaza un ceai rece.

7. Bea foarte multa apa, cat poti de multa.

8. Ultimul nostru sfat este sa te distrezi la maximum, sa te relaxezi, sa dansezi - acesta din urma este un exercitiu excelent pentru corpul tau - si sa ai o vacanta de vis oriunde o petreci, oricat de lunga sau de scurta este aceasta!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 13 Mai 2010, 13:29
    :)

    sunt curioasa cate persoane se duc la sala in timpul concediului. stau si fac regulat sport in timpul anului, iar in vacanta as vrea sa ma relaxez, nu sa ma duc la sala. cateodata am impresia ca unele articole sunt facute la misto...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod