Mic dejun rapid şi de dietă. Trei idei inedite într-o tavă pentru brioşe!

Dacă vrei să ai mereu un mic dejun sănătos la îndemână, o tavă pentru brioşe este un accesoriu pentru gătit care poate să facă minuni.

Nu te gândi numai la brioşele pline de unt şi făină care se prepară de obicei în această tavă. Nu spune nimeni că aceste brioşe nu sunt apetisante şi ne facem câte o poftă din când în când, însă poţi să reinventezi aceste reţete şi să foloseşti numai ingrediente sănătoase, transformând astfel total acest preparat.

Fulgii de ovăz, ouăle, fructele, bananele şi iaurtul grecesc sunt câteva dintre ingredientele sănătoase care sunt recomandate pentru un mic dejun săţios, hrănitor şi care nu pune în pericol silueta. Ei bine, aceste ingrediente pot să fie folosite în moduri cu adevărat inedite şi în diverse combinaţii, astfel încât să obţii brioşe dulci sau sărate, perfecte pentru un mic dejun pe fugă.

Le poţi face de seara ca să le ai la îndemână dimineaţa la prima oră.

Un video prezentat de Buzzfeed ne prezintă trei astfel de reţete extrem de simple şi pe care merită să le încerci!

 

Cum să faci brioşe cu ovăz şi banane


Ai nevoie de: 1 banană, 1 ou, vanilie, 2 linguri de miere, 1 linguriţă cu praf de copt, 1 linguriţă cu scorţişoară, 1/2 linguriţă cu nucşoară, puţină sare, 2 linguri cu iaurt grecesc simplu, 1 cană şi jumătate cu fulgi de ovăz şi 1 cană cu lapte. Fructe: mere, banane, nuci, căpşuni, zmeură, afine.

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Se pisează banana cu furculiţa, se adaugă oul, vanilia, mierea, praful de copt, scorţişoara, nucşoara, sarea şi iaurttul grecesc, amestecând cu furculiţa, înainte de a adăuga fulgii de ovăz.
La final se adaugă laptele.
Se umple fiecare formă pentru brioşe pe jumătate cu această compoziţie, după care se pune un strat cu fructele preferate, un alt strat din amestecul cu ovăz şi se ornează cu câteva bucăţi de fructe.


Se lasă la cuptor 30 de minute.

Cum să faci brioşe sărate cu ouă şi legume


Ai nevoie de: 5 ouă, sare, piper, spanac, roşii, ceapa, ardei, broccoli, caşcaval ras.

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Se bat ouăle cu furculiţa şi condimentele.
În fiecare formă pentru brioşe se pune o combinaţie de legume care se asezonează cu puţină sare şi piper.
Se toarnă peste legume ouăle bătute şi se lasă la cuptor timp de 20 de minute.

Cum să faci brioşe umplute cu iaurt si fructele


Ai nevoie de: o banană, 2 linguri cu miere, vanilie, sare, scorţişoară, o cană şi jumătate cu fulgi de ovăz şi o cană cu iaurt grecesc. Mai ai nevoie şi de fructe proaspete, în funcţie de preferinţele tale.



Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Se pisează banana cu furculiţa şi se amestecă cu mierea, vanilia, sarea, scorţişoara şi fulgii de ovăz. Se pune câte o lingură din compoziţie în formele pentru brioşe şi se apasă bine, inclusiv pe pereţii formelor. Se lasă la frigider o oră, după care se pune la cuptor 30 de minute.
După ce s-au răcit se umple fiecare formă cu iaurt grecesc şi se ornează cu fructele preferate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod