Ma hranesc, deci slabesc

Pragmatici, trebuie sa fim pragmatici in privinata controlului pe care il exercitam asupara echilibrului nostru ponderal, adica asupara greutatii.

De prea multe ori modul de viata este raspunzator pentru rotunjirea noastra progresiva dar sigura si, apoi, pentru obezitatea care se instaleaza treptat. Daca un anumit exces ponderal a fost considerat multa vreme un gaj al cumsecadeniei, acum el e considerat, cel mai adesea, dusmanul eficientei si punctul de plecare al unor numeroase boli. De aceea, de indata ce a atins acest stadiu, fiecare cauta sa-l faca reversibil, adica sa slabeasca. Atunci trebuie sa gaseasca o cale, trebuie sa opteze pentru o “metoda” sau – poate (mai simplu) – instigat de Michael Montignac, sa devina constient ca felul in care se hraneste este esential si trebuie controlat pe termen lung.

Numeroase metode, desi recunoscute din punct de vedere stiintific, se dovedesc eficace pe termen scurt si mediu, dar implica asemenea privatiuni, incat devin o serie de constrangeri greu de respectat… si, incet - incet, ascensiunea catre inaltimea scarii gradate a cantarului este reluata. Aceasta este o experienta pe care am trait-o.

Calea pe care ne-o propune Michel Montignac pune de acord dietetica si gastronomia, pastrand avantajul unui efect durabil pe termen lung, cu conditia sa aderam la principiile acestui nou mod de alimentatie.

Prin urmare, trebuie sa ne modificam obiceiurile alimentare, sa constientizam ceea ce mancam, sa ne adaptam metabolismul pentru a slabi intr-o prima etapa si, apoi, sa ne stabilim la nivelul ponderal ales. Aceasta cale nu este decat un compromis intre acceptabil si obligatoriu.

Fiinta umana nu poate fi constransa in permanenta, ea are nevoie de diversitate, deci de o abordare gastronomica a stiintei de a manca.

 

Poti cumpara cartea "Slabeste sanatos" de Michel Montignac, aparuta la Editura Forum de pe site-ul www.metropolis.ro la pretul de 10 RON.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod