"Initiativa pentru calitate" in spitalele de psihiatrie romanesti

Proiectul "Initiativa pentru calitate" este primul proiect national dedicat modernizarii serviciilor spitalicesti de psihiatrie. Acesta este un proiect de diagnoza si consultanta organizationala pentru implementarea de servicii moderne.
Proiectul se deruleaza in perioada 8 septembrie – 3 decembrie 2007 si implica 9 spitale de psihiatrie din tara: Vadu Lat (Giurgiu), Poroschia (Teleorman), Domnita Balasa (Ilfov), Siret (Suceava), Schitu Greci (Olt), Gheorghe Preda (Sibiu), Sfantul Pantelimon (Braila), Sapoca (Buzau) si Campulung Moldovenesc (Suceava).

Prima etapa a "Initiativei pentru calitate" a fost constituirea grupului de lucru alcatuit din echipele manageriale ale institutiilor incluse in proiect. Rolul acestora va fi acela de a participa la procesul de analiza institutionala si la elaborarea planurilor de dezvoltare organizationala precum si de a implementa aceste planuri.


Urmatoarele etape vor fi evaluarea proceselor de ingrijire a spitalelor si elaborarea planurilor de dezvoltare organizationala, iar in 3 spitale se va face si interventie organizationala particularizata (programe de instruire, programe pilot de servicii intra-spitalicesti moderne de sanatate mintala centrate pe reabilitare).

Centrul National de Sanatate Mintala a fost infiintat in august 2006 ca un for tehnic si metodologic de promovare, monitorizare si evaluare a activitatilor in domeniul sanatatii mintale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod