Lupta impotriva obezitatii! Teo a reusit!

Activitatea fizica este esentiala...


Taufic Masri, antrenor de fitness, iti spune, in continuare, care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti atunci cand te hotarasti sa incepi un antrenament, dar si cat de repede sa vad rezultatele.

Ce trebuie sa stie o persoana supraponderala in momentul in care se hotaraste sa mearga la sala?

In primul rand trebuie sa realizeze ca acesta este un drum fara intoarcere. Daca te opresti exista riscul sa te intorci de unde ai plecat. Se poate intampla ca toate kilogramele pe care le-ai dat jos intr-un an de zile sa revina dupa numai 2 luni.
Fiecare trebuie sa inteleaga ca acesta este un nou mod de viata, pe care nu trebuie sa-l schimbe niciodata.

Care sunt criteriile pe care le iei in seama in momentul in care stabilesti un program pentru cineva.

Daca vorbim de un antrenament cu dieta, ma gandesc in primul rand la gusturile alimentare ale persoanei respective. Apoi tin seama de job-ul pe care-l are persoana respectiva si daca si ce poate sa manance in timpul programului. Nu in ultimul rand ma gandesc la ora la care se trezeste, pentru ca stim ca este foarte importanta masa de dimineata.

In ceea ce priveste antrenamentul, intotdeauna imi rezerv 2, 3 saptamani de tatonare.
In acest timp imi dau seama care sunt combinatiile pe care trebuie sa le foloseasca elevul meu. Un antrenor trebuie sa fie si un psiholog foarte bun, pentru ca fiecare persoana reactioneaza in felul ei. Unora le plac antrenamentele dure, solicitante, in timp ce altii prefera un program mai simplu. Important pentru mine este sa dau fiecaruia un program care sa-l duca intr-un punct, omul trebuie sa simta ca face exercitiu fizic.

Care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte o persoana inainte sa mearga la sala, dar si dupa ce pleaca de acolo.

Inainte cu 2 ore de sedinta nu trebuie sa manance nimic si trebuie sa faca incalzirea foarte bine, pentru a evita eventualele accidente care ar putea aparea.
Dupa antrenament in maxim o ora trebuie sa manance. Pentru barbatii care vor sa faca masa musculara, recomandat este un shake cu proteine. Femeile, care in general vor sa slabeasca, trebuie sa manance ceva light - peste, legume sau iaurt.

In cat timp de exercitiu fizic sustinut se pot vedea rezultatele?

Daca elevul respectiv este constiincios se pot vedea rezultatele si dupa 2 saptamani. Ideea este ca trebuie sa fie disciplinat. Evident ca este foarte importanta si structura genetica a fiecaruia.

Asadar, iata care sunt parerile specialistilor. Daca vrei sa ai un mod de viata sanatos, eu zic sa le respecti sfaturile.
Tu ce parere ai?

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ilinka_9128 pe 30 Oct 2013, 10:36
    chirurgia bariatrica

    Buna tuturor, am vazut ca a mai fost una dintre fetele de aici la Spitalul Sf Constantin din BV pt a se opera, exact acolo am fost si eu, dar m-a operat alt docor. Am fost obeza cam toata viata mea pana mi-am facut gastric sleeve, acum mi-e mult mai usor, in cateva luni de la operatie am slabit treptat dar destul de mult, in orice caz e mult mai bine ca inainte. Incep sa ma apropiu tot mai mult de o greutate normala, bine ce e drept, e greu pt ca am avut ceva vreme dureri, dar acolo la spital se ofera consiliere gratuita si inainte si dupa operatie si m-au ajutat f mult sa ma descurc in noile circumstante. Va recomand cu toata caldura, acolo am intalnit oameni foarte cumsecade si intelegatori, nu m-au facut sa ma simt vinovata pt ce eram in niciun moment.

    0
    0

  • Michaela_ela pe 25 Oct 2013, 15:10
    michaela_ela

    Eu am scapat de obezitate in urma operatiei gastric sleeve efectuata la Spitalul Sf. Constantin din Brasov de catre domnul doctor Bogdan Moldovan, caruia o sa ii raman recunoscator pentru totodeauna, caci mi-a dat sansa la o noua viata, mai buna. Eu incă de mic am suferit de obezitate, însă prin 2008 am început să iau în greutate foarte mult, cu toate că am făcut eforturi să slăbesc şi am urmat un tratament naturist şi diete alimentare stricte. Ajunsesem la un moment dat la 210 de kilograme la 1.70 m inaltime, aveam un indice de masa corporala de 63, normalul fiind sub 25, astfel că diagnosticul inainte de operatie a fost de super-super obezitate. Viaţa mea era pur si simplu un calvar. Mă deplasam foarte greu, nu mai aveam niciun chef de viata, din care cauză mi-am rărit mult şi ieşirile cu prietenii de altădată, deşi îmi placea foarte mult muzica şi imi doream să mixez în club. Acum, aproape doi ani mai tarziu, am cu 100 kg mai putin si viata mea e cu totul asta. Cred sincer ca operatia a fost cea mai buna alegere pentru mine si ii incurajez pe cei care au nevoie de ea sa apeleze la ajutorul unui medic care sa ii indrume pe drumul nu tocmai usor al chirurgiei bariatrice.

    0
    0

  • NATUR HOUSE MOSILOR pe 16 Iul 2012, 17:00
    experti in reeducare alimentara

    Natur House : va invata cum sa aveti o alimentatie echilibrata si cat mai sanatoasa pentru a nu va mai ingrasa, va acorda suport in procesul de slabire pana cand veti ajuge la greutatea dorita moment in care veti atinge si confortul psihic mult dorit. Cu ajutorul expertilor nostri in diete si nutritie care se afla in fiecare dintre centre dietele se personalizeaza si ofera fiecarui solicitant un serviciu exclusiv..Persoanele care apeleaza la centrele Natur House invata sa aprecieze avantajele unei diete sanatoase, echilibrate si ale unei corecte si bune combinatii alimentare. In cadrul Natur House consultatiile sunt gratuite. Natur House Mosilor poate fi gasit pe Calea Mosilor, 260, sector 2, Bucuresti. Programari la nr de telefon : 0755 059217.

    3
    0

  • mihaela pe 7 Iul 2012, 12:18
    FARA PASTILE !!!!!

    BUNA FETELOR VA ROG FERITIVA DE ACELE PASTILE DE SLABIT INDIFERENT CUM SE NUMESC TOATE SUNT PERICULOASE VA SPUN DIN EXPERIENTA MEA INCERCATI SA SLABITI SANATOS MENTIONEZ CA AM TINUT TOT FELUL DE DIETE CU PASTILE PE LANGA FAPTUL CA AM CHELTUIT BANI ,M-AM TREZIT SI CU DIFERITE BOLI NOI NU NE-AM INGRASAT PE LOC TOATE KG AU FOST PUSE IN TIMP ,TOT IN TIMP LE DAM SI JOS NU VA FACETI RAU TINETI DIETE ,MERGETI LA NUTRITIONISTI ,FACETI SPORT ETC NU VA MAI LASATI PACALITE DE PASTILA MINUNE.......

    0
    0

  • sunamita pe 5 Iun 2012, 14:41
    angajare persoane figuratie

    dana te rog sa imi spui si mie cum pot sa te contactez pentru a face figuratie adica un nr de tel sau email. Mentionez ca ma incadrez in tiparul supraponderala si as vrea sa avem o colaborare. Multumesc

    0
    0

  • trache georgiana florentina pe 15 Mar 2012, 11:20
    cum sa slabesc

    buna ziua...din pacate eu sunt plecata in suedia si a-si vrea sa pot lua legatura cu un nutritionist ...macar sa ma indrume pana ajung in romania..a-si dori sa slabesc cam 10 kg nu am o masa echilibrata..astept raspunsul dvs.multumesc

    0
    0

  • Mihai pe 14 Feb 2012, 20:35
    NU Pastila de slabit...!!!???

    Am incercat "Pastila de slabit" si intradevar am slabit 4 kg intro luna, DAR...ATENTIE am avut probleme foarte mari de sanatate din cauza lor. NU LE RECOMAND. Elimina doar surplusul de apa din organism nu si ceea ce trebuie. Dupa ce nu le-am mai luat m-am ingrasat cu 1 kg in plus. Acum tin un regim caloric, slabesc mai incet (1kg pe luna), dar mai sanatos. UN AN ARE 12 luni =12KG, 2 ANI 24 LUNI= 24 KG... OARE TU CITE KG TREBUIE SA SLABESTI? CRED CA ASA AR TREBUI SA GANDIM. BAFTA SI RABDARE

    1
    0

  • Dana pe 27 Ian 2012, 14:24
    Persoane supraponderale

    Caut persoane supraponderale in roluri de figuratie speciala pentru o emisiune de televiziune si nu este necesara experienta in televiziune. Nu este emisiune de tip reality-show, ci caut persoane care vor juca roluri importante in scenariile unor farse facute unor vedete. Daca sunteti interesati, trimiteti doua poze si date de contact pe scouting@onvogue.ro pentru a fi contactati referitor la ziua filmarii, rol si buget. Multumesc!

    1
    0

  • emilia pe 24 Feb 2011, 13:05
    ecofit

    eu am reusit sa slabesc cu ecofit 10kg !

    0
    2

  • lala pe 10 Sep 2010, 12:01
    matematic

    "Indicele de masa corporala reprezinta raportul intre greutatea in kilograme impartita la inaltimea ta. Daca numarul final este sub 25 inseamna ca ai o greutate normala, daca este peste 25 ai exces ponderal, iar cand vorbim de un indice mai mare de 30 inseamna ca persoana respectiva sufera de obezitate"...cu alte cuvinte la 1.6m ar trebui sa am 40kg (40 / 1.6 = 25) ca sa nu fiu supraponderala...si 48kg ca sa nu fiu obeza...cu sfaturi ca asta nici nu ma mir ca ne bantuie scheletii! asta considerand, evident, inaltimea in metri...pentru ca in centimetri da cu virgula...

    0
    0

  • iuliana12 pe 27 Iul 2009, 13:58
    ASA AM SLABIT

    Eu am slabit cu ajutorul unui medic nutritionist,acesta are la cabinetul dansului un sirop din plante de la care am slabit 15 kg intr-o luna si 2 saptamani,ma simt minunat.Acest sirop este adus din Canada ,este singurul produs natural care da rezultate.da rezultate foarte bune,cine doreste sa slabeasca sa apeleze cu incredere la dansul si siropul acestuia,eu va las adresa doctorului de mail: dr_catalinmoraru@yahoo.com

    0
    0

  • mc pe 23 Iul 2009, 19:04
    Am slabit 50 kg in 7 luni!

    Am slabit 50 kg in 7 luni! Detalii si probe indubitabile pe h t t p : //w w w curaslabire .org

    2
    1

  • Denisa pe 16 Iul 2009, 12:49
    cum sa slabesc ?

    Buna ma numesc Denisa si sunt din Cluj-napoca si am vreo 58 de kg 1,66 la varsta de 15 ani cum as putea sa slabesc 5,6 kg in doua saptamani maxim o luna sunt ff pofticioasa seara dupa 6 am pofta mai mare, ce sa fac ?

    0
    0

  • lylya pe 15 Iul 2009, 23:58
    Slabire!

    Nici eu nu cred ca au vriun rost toate dietele,trebuie doar sa maninci normal intotdeauna

    0
    0

  • nicoleta pe 13 Iul 2009, 14:52
    sfaturi de slabit

    si eu am reusit sa slabesc 6 kg intr-o luna fara infometare si fara sa arunc cu banii pe pastile de slabit.am consumat fructe si legume cu calorii negative . cine este interesata de idei de salate si preparate cu calori negative ma gaseste la :seby_n@yahoo.com

    0
    0

  • andrada pe 8 Iul 2009, 15:18
    Nu e nici un secret

    Eu am luat de pe site de la www.superslimnew.webs.com si am fost foarte multumita de rezultate 5kg intr-o luna si am slabit exact unde am avut nevoie , pe burta si pe fund . Succes tuturor

    0
    0

  • adimiri pe 23 Iun 2009, 00:03
    slabit

    unde se gaseste pastila revolutionara de slabit?

    0
    1

  • simo pe 22 Iun 2009, 00:31
    cu super slim am slabit 22 kg

    www.superslimnew.webs.com

    0
    0

  • buburuza66 pe 31 Mai 2009, 00:07
    am slabit frumos

    cu super slim am slabit 20 kg aveam aproape 99kg am acum 80kg dar am o problema nu ma mai ingras,dar imi atirna pielea?ce sa fac?nu pot face efort mult am avut un accident de masina si am ramas cu sechele la coloana.CE sa fac????mi-am schimbat si modul de viata de masa am mese regulate de 5 ori pe zi,nu mai maninc dulciuri am pofta de ceva dulce imi fac un sheik cu lapte si fructe!maninc legume multe,salate,si peste o data pe saptamina {somon}sau peste alb.Va rog sa-mi spuneti si mie ce sa fac cu pieile astea care imi atirna a venit caldura si vreau sa fac plaja in costum de baie din 2 piese.Am uitat sa va spun am 43 ani,multumesc!

    0
    0

  • michi169 pe 30 Mai 2009, 18:36
    incercati si prin gimnastica motorizata

    Buna fetelor! Am citit toate experientele voastre si aproape ma regasesc si pe mine printre fiecare din ele.Am tot incercat si eu cu pastilute, de tot felul, cu diete care mai de care, mi-am umplut casa de aparate de sport pe care le-am tot abandonat din cauza lipsei de timp, chef, durere, febra ....motive mai mult sau mai putin intemeiate si rezultatul a fost acelasi de fiecare data - slabeam ceva si apoi puneam dublu inapoi, sau chiar mai mult, dar...la sfarsitul anului trecut am mers mai mult "fortata" de o prietena la un salon de gimnastica motorizata din Armeneasca - SALON BIANCA SLENDER YOU, despre care aflase si ea de la o cunostiinta ca a slabit frumos si nu s-a mai ingrasat si am inceput acest gen de "sport fara efort"cu ajutorul caruia am slabit 25 kg din 12 decembrie si pana in prezent.Recunosc ca am fost sceptica la inceput...dar odata intrate in hora am inceput sa jucam si eu si prietena mea.Am inceput cu 4 sedinte / saptamana iar in prezent facem cate 2-3( depinde de timp), dar nu voi renunta niciodata, deoarece rezultatele au inceput sa apara dupa a 5- a sedinta, pofta de mancare a scazut, am trecut cu bine peste sarbatori, fara nimic in plus, chiar in minus iar la sf.primului abonament, ce crede-ti scazuse-m cu 1 nr la imbracaminte si cu 3-4 cm la talie/solduri si fese.Nu cred ca am sa uit niciodata satisfactia pe care am avut-o cand am fost la cumparaturi, dupa 2 abonamente si mi-am cumparat hainele pe care le doream dar nu visam sa ma incapa vreodata, am adunat toate hainele alea labartate intr-o cutie si sper sa nu o mai deschid vreodata......acum am alt look, ma simt mult mai tanara si multumesc celor de la salon ca m-au incurajat, consiliat si ajutat sa fiu cea de azi! SFATUL MEU este sa lasati prostiile si mai ales medicamentele si sa incercati sa slabiti natural si prin miscare - mai lent DAR SIGUR SI SANATOS! Va pup si tinem legatura. SUCCES!

    0
    0

  • stellanicu pe 29 Mai 2009, 18:37
    este adevarat?

    buna...acum am 1,60 cm la 72 kg, kindva am slabit si eu cu 10 kg, si aveam 58kg, dar peste un an am pus la lok, makar ca am fost la nutritionist... a fost o cura mai mult de curatire dekit de slabire... acum am auzit ca problema e in metabolism, am auzit de o reteta: 500 ml otet de mere, 8 catei de usturoi tokat, 250 g de miere de albine, toate le amesteci si le lasi pe 3 zile la intuneric, dupa care se utilizeaza de 2 ori pe zi kite o lingura in timpul mincarii( + sport). as vrea sa o incerc dar ma tem sa nu stric stomacul, ce parere aveti?

    0
    0

  • roxy_smile pe 29 Mai 2009, 14:20
    Chiar se poate cu nutritionist

    Eu am incercat acum cu nutritionist personal si analize complete de metabolism si am slabit 10 kg in aprox. 3 luni. Inca sunt in programul Kilostop.ro si nici nu am cheltuit bani multi sau timp, ca nu prea stateam bine la nici unele :)) Nu simt efortul slabirii si nici disperarea ca s-ar putea sa ajung de unde am plecat sau mai rau, asa cum simteam cand incercam de una singura tot felul de diete. Ajutorul de specialitate chiar conteaza fiindca o dieta ajustata dupa nevoile personale si cineva langa mine sa ma inteleaga si sfatuiasca pe tot parcursul luptei cu kilogramele e mai mult decat sperasem cand m-am inscris in programul asta. Spor si voua la slabit!

    0
    1

  • superslim pe 27 Mai 2009, 20:07
    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?

    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?Nimic mai simplu- Acum este posibil -Descopera secretul chinezesc de slabit : Superslim -cu numai o capsula pe zi dimineata ,dupa micul dejun fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna !!! Detalii pe : e-mail : super_slimm100@yahoo.com tel :0771.208.512 www.superslimnew.webs.com

    0
    0

  • Simona pe 13 Mai 2009, 20:35
    salonica nu dispera

    nu dispera. Du-te la un medic la Cluj fa-ti analizele care le spune si apoi fa un program de slabit. Si eu sunt ca si tine. Descoperisem ca sufar cu tiroida. In fine, fac tratament spotr, si maninc putin dar bun, fara grasimi, multe fructe legume peste, miere de albine. Fac zilnic sport, 40 min pe zi aerobic. Am crezut ca mor la inceput, dar...acum e super bine. Curaj vei reusi !

    0
    0

  • salonica pe 9 Mai 2009, 17:29
    ajutoooor!!!!

    sunt din zalau si aici nu avem medici nutritionisti sau medici care sa-si aplece capul si la obezi dimpotriva se rade. sunt una din multii obezi am o inaltime de 1,56 si 97 kg,ma simt f. rau respir greu miscare f. putina ca nu pot mai mult obosesc f repede si gafaii. nu stiu cauza ptr, care m-am ingrasat atat in timp de un an am depus in jur de 40 kg. dimineatanu nu mananc si n-am mancat nici odata ,nu mie foame nu sunt o gurmanda de felul meu in schimb am baut multe medicamente la viata mea oare de la ele sa mi se traga obezitatea ,tare as vrea sa ma ajute si pe mine cineva????!!!

    0
    0

  • viorica pe 2 Mai 2009, 15:11
    pentru noi grasutele,

    EU AM VARSTA DE 55 ANI AM 74kg SI 1,60 cm,VREAU SA SLABESC DAR NU POT PT CA SANT FOARTE GURMANDA SI POFTICIOASA, AM INCERCAT DAR NU SE POATE

    0
    0

  • margo pe 2 Mai 2009, 08:57
    Adevarat

    Intr-adevar, fara o supraveghere a cantitatilor si tipurilor produselor alimentare nu vom reusi niciodata o slabire eficienta. Iar miscarea reprezinta un factor important in procesul de slabire. Asta o spun din experienta proprie. La mine nu au avut efect pastile de slabit sau ceaiurile . Un regim alimentar controlat si miscarea- acesta este secretul scaderii in greutate.

    0
    0

  • madalina pe 1 Mai 2009, 23:22
    cum se numeste??

    Este foarte interesant articolul insa nu ne spuneti cum se numeste pastila revolutionara de slabit? E secret cumva?....Unde se gaseste, cum o putem cumpara?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod