Incepe anul in forma

Maratonul meselor de Sarbatori s-a terminat. Daca adaugam meselor de Craciun, cele de Anul Nou si petrecerile organizate cu prietenii si colegii, sunt zece zile in sir, in care organismul nostru trebuie sa suporte excesele culinare. Acestora li se adauga bauturile carbogazoase si cupele cu sampanie al caror numar va ramane necunoscut.

Daca ii credem pe inventatorii de diete miracol, creme si lotiuni anticelulitice, o cura de detoxificare, imediat dupa Sarbatori, este suficienta pentru a sterge efectele exceselor culinare. Aceasta opine ne face sa nu fim deloc moderate.

Detoxificarea este practicata, mai ales dupa Sarbatori. Farmaciile, plafarele, fabricantii de ciocolata si bauturi racoritioare si nutritionistii rivalizeaza in retete miracol menite sa ne ajute in indeplinirea obiectivelor. La plafare gasim numeroase produse, preferate fiind infuziile si uleiurile esentiale cu efect de drenare, digestive si de detoxificare.

Cele mai bune sunt produsele pe baza de menta verde, marar si ridiche neagra. Excelent pentru digestie este ceaiul din plante desi are un gust neplacut. Avantajul acestei bauturi este ca te face sa bei multa apa, un remediu foarte bun dupa excesul de alcool.

Centrele spa si cele de punere in forma iti propun si ele cure de recuperare si de modelare a organismului, avand programe special concepute pentru perioada imediat urmatoare dupa Sarbatori. Sunt incluse "in meniu" si masajele, dar si dietele care trebuie sa le insoteasca pentru a obtine rezultate maxime.

Pentru a urma aceste regimuri, trebuie sa dai dovada de mult curaj pentru ca lucrurile se complica atunci cand trebuie sa mananci branza de vaci cu 0% grasime si legume fierte timp de doua saptamani. S-ar putea ca aceasta cura sa aiba efecte negative asupra moralului si organismului tau.

O trecere brusca de la meniuri variate si bogate la o dieta stricta nu este indicata. Trebuie sa fii mai ingaduitoare cu tine insati, organismul fiind deja fragil din cauza abuzului de alimente incluse in meniul de Revelion. O dieta severa stopeaza tranzitul si inrautateste relatia dintre organismul nostru si alimente asa ca nu te lansa intr-un regim prea sever pentru ca efectele negative nu vor intarzia sa apara.

Este bine sa gasesti treptat calea spre o alimentatie echilibrata si sa urmezi cateva principii valabile pe tot timpul anului. Dupa exces, micsoreaza treptat cantitatile, mananca regulat si mesteca incet. Saliva contine enzime care faciliteaza procesul de digestie. Nu uita sa faci un pic de miscare.

Mananca mai ales fructe si legume, bea multe lichide. Este bine sa tii o cura cu morcovi care sunt usor de digerta si foarte blanzi pentru stomac. Pregateste-ti o supa de legume proaspete, o salata si cartofi copti. Poti manca peste fript cu garnitura de orez si un pic de compot la desert. Ceva ce nu stii: stomacul este un al doilea creier, cel mai mic stres, cea mai mica emotie, cea mai mica tensiune tulbura buna functionare a digestiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod