iaurt

Iaurtul îngrașă? Când trebuie să-l eviți

Dacă nu urmezi un regim vegan și nu ai intoleranță la lactoză, înseamnă că iaurtul face parte de mult timp din dieta ta. Este una dintre cele mai simple și ușoare gustări, fie că îl consumi acasă sau pe fugă e bogat în calciu și alti nutrienți sănătoși. Dar atunci de ce se scrie în presă și pe rețelele de socializare că iaurtul nu este bun?

Exista voci care sustin ca iaurtul poate provoca eruptii cutanate si contribuie la ingrasare. In plus, se pare ca atrage practici incorecte in unitatile de lactate.

Cum iaurtul este unul dintre cele mai populate produse lactate si alimentare in general, cei de la Byrdie au consultat doua specialiste in nutritie pentru a analiza beneficiile si dezavantajele consumului zilnic de iaurt: Jennifer Maeng, nutritionista in New York, si Anna Mitsios, nutritionista si specialist naturopat, fondatoare a platformei de produse cosmetice bio Edible Beauty Australia.

Iaurtul este daunator?


Maeng considera iaurtul unul dintre produsele alimentare cele mai echilibrate din punct de vedere nutritional: „Contine carbohidrati, grasimi si proteine care sunt importante nu doar pentru nutritie, ci te ajuta si sa te simti satula.

Contine si probiotice, importante in mentinerea sanatatii intestinelor.”

Anna Mitsios confirma spusele colegei sale, adaugand ca, de fapt, cheia este sa te asiguri ca iaurtul pe care il consumi contine cel putin 100 de milioane de bacterii vii per gram si sa eviti marcile cu mult zahar, arome si coloranti. „Iaurturile care au adaos de probiotice (pe langa streptococcus thermophilus si lactobacillus bulgaricus) pot oferi un spectru larg de probiotice benefice pentru sanatate si pentru imunitate.
Printre aceste probiotice suplimentare se numara B. lactis si L.acidophilus, adaugate in iaurt dupa fermentare”, specifica ea.

Daca nu ai mereu suficient timp pentru a citi informatiile de pe etichetele produselor, poti verifica cateva marci si sa le cumperi doar pe acestea.

Beneficiile consumului de iaurt


Primul si cei mai important: iaurtul este accesibil. Il poti gasi aproape peste tot, intr-un mic magazin de cartier si in ditamai aeroportul. Jennifer Maeng, care este si co-fondatoare a platformei Chelsea Nutrition din Manhattan, reaminteste ca iaurtul contine trei macronutrienti importanti: carbohidrati, grasime si proteine, o combinatie pe care nu o intalnesti usor.
„Este bogat si in calciu si vitamina D, importante pentru sanatatea oaselor”, adauga ea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod