Dr. Oz: Top 5 cei mai buni îndulcitori naturali


Zahăr din nucă de cocos

4. Zahărul de cocos


Zahărul din nucă de cocos este o alternativă potrivită pentru zahărul alb rafinat sau cel brun din comerţ. Îl poţi folosi pentru a îndulci ceaiul, cafeaua, dar şi pentru dulciuri. Spre deosebire de zahărul rafinat din supermarket, acesta îşi păstrează toţi nutrienţii intacţi şi nu are un impact atât de puternic asupra pancreasului.

Se obține din nectarul florilor de nucă de cocos. Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scăzute până devine un caramel gros, după care este uscat şi măcinat până devine pudră cristalizată.
Nu este albit şi nici rafinat, tratamente care sunt aplicate zahărului din comerţ şi conţine potasiu, zinc, fier și vitaminele B1, B2, B3 şi B6.


5. Siropul de arţar


Este o excelentă sursă de mangan şi zinc, cu puţine calorii. 2 linguriţe (13 grame) de sirop conţin 35 de calorii şi este mai sărac în fructoză decât siropul de porumb sau nectarul de agave. Spre deosebire de mierea de albine, siropul de arţar nu este sensibil la căldură, susţine specialistul care-l recomandă pentru preparatele la cuptor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 22 Mar 2019, 21:19
    Zaharina

    Zaharina este un produs sintetic, obtinut in laborator si care este bine sa fie evitat sau consuma ocazional. Poate fi inlocuit cu stevia, zaharul de mesteacan sau cel de cocos integral. www.wellness-coach.ro

    0
    0

  • Bogorodea Marian pe 6 Ian 2015, 05:23
    Zaharina

    Zaharina este buna pentru indulcit?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod