Dr. Oz: Cum te poţi păcăli atunci când cumperi alimente dietetice ca să slăbeşti

Nu te baza pe alimentele dietetice atunci când vrei să slăbeşti, avertizează celebrul Dr. Oz. Descoperă de ce nu te ajută sucul fără zahăr sau produsele fără grăsimi ca să scapi de kilograme!
Alimentele dietetice ocupă rafturi întregi în supermarketuri, însă cât de bune sunt ele pentru siluetă? Sunt într-adevăr o soluţie pentru persoanele care doresc să slăbească? Potrivit celebrului Dr. Oz, persoanele care vor să slăbească nu ar trebui să opteze pentru sucurile dietetice şi nici pentru produsele fără grăsimi. Cel puţin, nu înainte de a citi cu atenţie eticheta cu ingrediente.

Specialistul avertizează cu pentru a înlocui zahărul rafinat, producătorii folosesc îndulcitori care au fost asociaţi cu creşterea riscului de boli de inimă, iar în produsele fără grăsimi se ascund de multe ori alte capcane care te pot împiedica să slăbeşti.

Vezi de ce nu este mai bine pentru siluetă să consumi sucuri dietetice şi produsele fără grăsimi!


De ce să eviţi băuturile dietetice?

Sucurile fără zahăr nu sunt o soluţie bună atunci când vrei să slăbeşti.
În aceste băuturi, zahărul este înlocuit de îndulcitorii artificiali care nu au calorii, dar păcălesc creierul care va reţine mai multe calorii din alimentele pe care le vei consuma.

"Gustul lor dulce artificial păcăleşte creierul, care aşteaptă să apară şi caloriile după consumul acestor îndulcitori. Caloriile nu vin, deoarece aceştia nu conţin calorii. În această situaţie creierul, prin secreţia unor hormoni, modifică metabolismul în aşa fel încât se reţin cantităţi mai mari de calorii din celelalte alimente consumate şi care conţin calorii. Astfel, în timp, din cauza stresului metabolic creat ne vom îngrăşa şi ne vom îmbolnăvi", aflăm de la Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
 

În plus, în emisiunea sa The Dr. Oz Show, Dr. Oz a vorbit despre un studiu apărut în publicaţia Journal of General Internal Medicine care scoate la iveală o asociere între consumul de sucuri fără zahăr (dietetice) şi creşterea riscului de boli cardiovasculare.

Astfel că dacă obişnuieşti să consumi sucuri dietetice, corpul tău va tânji mereu după mâncare. De aceea este de preferat să eviţi aceste alimente şi să citeşti cu atenţie ingredientele dintr-un produs, deoarece îndulcitorii artificiali sunt folosiţi în multe dulciuri, produse de patiserie, unele lactate, budincă, bomboane şi diverse produse la conservă. Îi regăseşti sub denumirea: sucraloza, aspartam, acesulfamul de potasiu, neotam sau zaharină.

O alternativă sănătoasă la îndulcitorii artificiali şi zahărul rafinat sunt mierea de albine naturală în cantităţi normale şi extractul de stevia.



De ce să eviţi produsele fără grăsimi?

Este foarte greşită strategia multor femei de a renunţa la grăsimi, avertizează Dr. Oz. Corpul tău are nevoie de grăsimi pentru a funcţiona şi pentru o absorbţie eficientă a nutrienţilor. Iar atunci când producătorii îndepărtează grăsimile aleg să o înlocuiască cu zahăr sau diverşi aditivi pentru a compensa acest lucru.

Prin urmare, alegerea unei unui regim alimentar fără grăsimi este total greşit. Este de preferat să optezi pentru grăsimile bune în detrimentul celor saturate (se găsesc în produsele animale) care atunci când sunt consumate în cantităţi mari cresc riscul de boli de inimă.

Ouăle de ţară sau nucile de cocos constituie o sursă bună de grăsimi atunci când sunt consumate cu moderaţie.
De asemenea, nucile crude, uleiul de măsline extravirgin, avocado, somonul, sardinele, seminţele de in, seminţele de dovleac şi seminţele de chia trebuie incluse în alimentaţia ta, deoarece conţine grăsimi sănătoase care sunt esenţiale pentru inimă şi creier.

Un truc pentru a evita grăsimile saturate şi trans este acela de a nu cumpăra produsele care au specificat pe lista cu ingrediente "grăsimi hidrogenate" sau "grăsimi parţial hidrogenate".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod