Dr. Oz: 5 alimente care-ţi taie pofta de mâncare şi te ajută să slăbeşti

Rodiile conţin antioxidanţi şi nutrienţi care te ajută să arzi caloriile mai uşor, stimulează metabolismul şi te scapă de kilogramele în plus.
Există câteva alimente care au rolul de a te apăra de kilogramele în plus, datorită faptului că nu mai pofteşti la diverse produse nesănătoase. Potrivit unui specialist în nutriţie invitat la emisiunea celebrului Dr. Oz după o săptămână în care ai consumat aceste alimente îţi va fi mult mai uşor să rezişti în faţa ispitelor culinare de tot soiul.

Iată o lista cu alimentele care-ţi taie pofta de mâncare

1. Rodiile


Au un conţinut ridicat de antioxidanţi care stimulează metabolismul. De asemenea, rodiile nu generează o creştere bruscă a glicemiei, de aceea sunt recomandate diabeticilor şi persoanelor care îşi doresc să slăbească.
O substanţă numită punicalagina care se regăseşte din abundenţă în rodii ajută la scăderea colesterolului rău şi a tensiunii arteriale.

Se poate folosi în foarte multe preparate: peste cerealele de la micul dejun, peste terciul de ovăz, ca gustare simplă, în iaurt, în prăjituri, budinci, smoothie-uri şi salate. Rodia se taie pe jumătate, după care se bate fiecare jumătate cu o lingura grea sau un mâner de cuţit, iar seminţele vor cădea singure în bol.


2. Fasolea roşie uscată


Boabele de fasole roşie sunt o sursă importantă de proteine, fier, potasiu, acid folic şi magneziu. Sunt potrivite pentru diabetici, deoarece conţin amidon rezistent, ceea ce înseamnă că multe dintre calorii nu sunt absorbite.
De asemenea, datorită conţinutului bogat în fibre solubile, fasolea roşie conferă o senzaţie de saţietate de lungă durată şi scade colesterolul rău.

Foloseşte boabele de fasole în salate gustoase, supe, pateuri vegetale, tocăniţe.


3. Pudra de cacao


Este singura sursă dulce pe care specialistul invitat în emisiune o permite persoanelor care vor să scape de poftele culinare şi să slăbească. Poţi să o foloseşti în smoothie-urile de dimineaţă în combinaţie cu banana care va îndulci băutura. De asemenea, poţi să pui cacao în terciul de ovăz pe care să-l îndulceşti cu ajutorul unui piure de fructe (banane, mere, pere).



4. Dovleacul


Printre nutrienţii pe care-i găsim în dovleac se numără: vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fiert, mangan şi fibre. Dacă eşti dependentă de carbohidraţi, dovleacul este soluţia cea mai bună ca să-i înlocuieşti pe cei rafinaţi cu ceva sănătos şi săţios. De asemenea, dovleacul conţine fibre care te ajută la slăbit. Consumă o cană cu dovleac copt în fiecare zi ca să-ţi potoleşti pofta de paste/pâine.


5. Nucile caju


Nucile şi seminţele crude constituie cea mai bună soluţie pentru a introduce grăsimi sănătoase în alimentaţia ta. Specialistul recomandă folosirea nucilor caju pentru a prepara dressing-uri cremoase pentru salatele tale.
De asemenea, nucile caju le poţi folosi pentru a face lapte, creme delicioase pentru prăjituri/tort, dar şi smoothie-uri cu fructe. Un exemplu de dressing pe care-l poţi prepara este să amesteci în blender nuci caju cu seminţe de susan, oţet din vin alb şi portocală.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabi pe 11 Nov 2013, 23:16
    simika

    sa stii ca ma bucur ca ai renuntat ...este mult mai bine..am fost slaba mereu...dar nu f slaba.( 1.65 si am avut mereu cam 58Kg).acum la 50 si..arat ff bine..asa ca nu are rost. Fa multe exercitii si incearca sa pui muschi pe tine..muschi sunt o " investitie " buna, mananca sanatos...si bucurate de viata.. nu are rost sa ai obsesii mai ales cand sunt nefondate

    0
    0

  • simika pe 11 Nov 2013, 15:24
    nu fumez, gabi

    Nu am vicii....doar shoppingul :D...ma rog...ideea e ca mananc cum trebuie, nu bag prostii in mine, dar cred ca mi-a trecut cu ingrasatul. Adica, vad ce nebunie e in jurul meu in lupta cu kilogramele, asa ca m-am linistit. M-a ajutat si sotul care m-a sfatuit sa stau cuminte ca sa nu ajung in extrema cealalta... Multumesc, oricum pentru sfaturi :*

    0
    0

  • gabi pe 11 Nov 2013, 02:53
    simika

    eu cred ca daca ai analizele bune...nu are rost sa vrei sa te ingasi. manaca sanatos. eu am fost la fel...am inceput sa pun pe mine dupa 40....daca fumezi poti sa renunti la fumat

    0
    0

  • AnaMandy pe 5 Nov 2013, 15:14
    adevarat

    e adevara ca rodia taie pofta de mancare, am perioade in care consum rodie si nu ma mai gandesc asa de mult la mancare, dar din pacate e foarte acida si ma dor dintii de la ea :(

    0
    0

  • basilio pe 5 Nov 2013, 13:53
    simika

    simika, nu le baga in seama - or avea ele motivele lor sa fie asa acre. sa nu cazi in extrema in care sa mananci toate prostiile in speranta ca te vei ingrasa - asta e cel mai prost sfat pe care ti-l poate da cineva. nu faci decat sa iti distrugi sanatatea. mananca mai curand cantitate mai mare, dar alimente sanatoase, altfel colesterolul, tensiunea, imunitatea, etc. toate o vor lua razna si tie falcile tot nu-ti mai cresc. probabil ca ar trebui sa vizitezi un endocrinolog, daca nu ai facut-o deja; e foarte probabil sa fie niste cauze hormonale. in plus, daca organismul tau e sanatos asa cum e, daca toate analizele iti sunt bune si nu esti o sensibila si o bolnavicioasa, inseamna ca ar fi cazul sa nu te strezezi.

    2
    0

  • simika pe 5 Nov 2013, 11:50
    dragele mele...

    Stati blande, pun o intrebare absolut normala m69, si cum spuneai, internetul e plin de sfaturi si retete; asta fac, am intrat pe net si pun o intrebare pentru a fi ajutata, ce te infoi atata si spui "cata minte trebuie sa ai"...exact, am minte! Ce altceva sa intreb cand manac ca sparta mult mai multe decat enumerati voi aici si am tot 48 de kg, desi am 31 de ani si un copil! Am fost si la doctor, mi-a spus ca am arderile foarte rapide, insa aveam nevoie de un sfat si de aici, nu stii de unde aflii mai multe si poate ca functioneaza. Nu inteleg de ce atata tam tam si critica la adresa mea. E chiar asa de rau ca nu vreau sa devin vreo anorexica si ca ma interesez de sanatatea mea? Canalizati-va energia negativa in alte parti, va rog...

    4
    0

  • Ave pe 5 Nov 2013, 02:46
    pt simika

    Daca vrei sa te ingrasi mananca spaghete,dulciuri,cartofi prajiti cu carne.

    1
    1

  • m69 pe 4 Nov 2013, 14:08
    mda

    Cata minte trebuie sa ai sa pui o asemenea intrebare, cand internetul e plin de tot felul de retete si sfaturi...

    0
    2

  • GABY pe 4 Nov 2013, 13:14
    ..

    PT.SIMIKA !!! PAI PT.INGRASAT POTII MAMCA SUNCACU PAINE ,SI DE DESERT ZAHAR CU MIERE DE ALBINE !! INTR_O SAPT. AI DEJA 4 KG.IN PLUS

    0
    1

  • simika pe 4 Nov 2013, 10:56
    da, dar....

    De ingrasat nu aveti ceva?

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod