Dieta pentru un par sanatos

Daca parul uscat si moale te deprima, dieta care urmeaza este pentru tine. Stiai ca tot ceea ce mananci se reflecta si in sanatatea parului tau? Toate sampoanele si mastile revitalizante din lume nu te vor ajuta cu nimic daca nu iti hranesti cum trebuie organismul.

Iata cum te poate ajuta aceasta dieta pentru un par sanatos:

exact ca si organismul tau, parul are nevoie de o dieta echilibrata si plina de substante nutritive pentru a arata sanatos. Din acest motiv urmatorul plan de alimentatie contine o gama variata de fructe si legume care sunt pline de vitamine si antioxidanti, cereale integrale pentru minerale, nuci, alune si seminte pentru minerale si vitamine si carne macra pentru fier. Un mic dejun fortifiant pe baza de cereale iti va pregati organismul pentru toate celelalte substante de care are nevoie.

apa nu numai ca iti va hidrata organismul, dar va face ca parul tau sa-si pastreze stralucirea si sa fie matasos. Aceasta dieta include intre opt si zece pahare de apa si suc pe care trebuie sa le bei zilnic pentru o hidratare completa.

fibrele din fructe, legume, verdeturi si cereale sunt bune atat pentru organismul tau cat si pentru par. Acest plan de alimentatie cuprinde foarte multe produse bogate in fibre, cu diverse variante pentru fiecare masa.

produsele din soia contin fitoestrogeni - estrogeni din plante - care iti vor imbunatatii cu mult starea de sanatate, astfel ca dieta urmatoare iti recomanda lapte din soia ca alternativa si boabe de soia pentru gustare.

Iata cum arata dieta zilnica si cele trei optiuni intre care puteti alege cea mai buna varianta pentru dumneavoastra:

Micul dejun

- prima varianta: mic dejun bazat complet pe cereale cu lapte pasteurizat si suc natural de portocale sau afine.

- a doua varianta: cereale integrale cu lapte de soia si suc de grapefruit sau capsuni.

- a treia varianta: cereale integrale cu lapte pasteurizat si suc natural de portocale si afine.

Pranz

- prima varianta: sandwich cu curcan si felii de paine integrala, cu salata verde si rosii, cu ardei grasi si piper. Mandarine si lapte de soia.

- a doua varianta: supa de mazare, paine neagra de secara, broccoli si morcovi. Nectarine si lapte de soia.

- a treia varianta: pizza vegetariana, salata cu broccoli, ardei grasi si ton. Kiwi si lapte pasteurizat.

Cina

- prima varianta: friptura clasica de vita, piure de cartofi dulci, fasole verde fiarta. Capsuni, afine amestecate cu miere sau sirop de artar. Lapte de soia cu continut scazut de grasime.

- a doua varianta: vita cu broccoli si portocale, orez integral. Bucati amestecate de portocala si grapefruit. Lapte de soia cu un continut scazut de grasime.

- a treia varianta: muschi de porc glazurat, varza de Bruxelles, salata verde cu suc de lamaie. Cartofi copti cu smantana fara grasime. Prajitura cu capsuni si lapte de soia cu un continut scazut de grasime.

Gustari:

Toate aceste gustari delicioase iti vor mari nivelul energetic si, in acelasi timp, iti vor hrani parul. Asigura-te ca ti-ai ales in fiecare zi cate o gustare care sa contina alune si soia.

- 1/2 cana cu alune amestecate;
- 1/2 cana cu alune, seminte si fructe uscate;
- mere coapte;
- cuburi de tofu cu sos fara grasime;
- iaurt cu germeni de grau, alune si fructe;
- boabe de soia prajite;
- lapte de soia amestecat cu seminte si fructe proaspete.

Sfaturi sanatoase:

Ce sa faci:
consuma cat mai multe fructe si legume proaspete pentru antioxidantii lor - cu cat culorile acestea sunt mai variate, cu atat mai bine;
ia in fiecare zi un supliment cu multivitamine;
alege cat mai putine alimente procesate pentru a le pastra cat mai intact continutul de vitamine;
bea cat mai multa apa pentru a fii mereu hidratata.

Ce sa nu faci:
nu bea alcool;
nu fuma;
nu consuma alimente procesate puternic (alimente prajite, prajituri, dulciuri, bomboane).
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deu... pe 31 Aug 2012, 09:38
    ajutor!!!

    buna!as vrea sa stiu si eu dak diate aceasta este buna,si daca stiti si alte diete sau tratamente de par pentru par moale si care se spicuieste repede sau macar pentru a nu se mai spicui asa de repede ce este de facut?ajutati.ma va rog! multumesc!!!

    0
    0

  • BubzBeauty pe 14 Ian 2011, 00:46
    salut

    Imi place articolul postat.:)

    0
    0

  • catalina pe 26 Oct 2010, 23:26
    par moale

    As dori sa stiu de unde aveti dieta asta si daca a incercat-o cineva...sunt asa de multe `minuni` postate pe internet ca nu mai stii in ce sa crezi...Nu cred ca ar face rau, dar cat este de eficienta? :D parul meu e super moale si fin si rar, asa m-am nascut :D pot schimba ceva cu dieta asta?

    0
    0

  • Mimi pe 28 Sep 2010, 22:47
    2l/zi

    hei, Elena, acolo zice apa si suc (natural de fructe) :p oricum... esential este sa atingi 2l de lichide pe zi. ei spun apa pt ca apa o gasesti si in ceaiuri, si in ciorbe, si in fructe etc. :D

    0
    0

  • Dragon_fly pe 17 Oct 2009, 09:25
    Apa

    Hei, fetelor! Apa chiar face minuni! Kiar ieri muream de durere in git, nu puteam inghitsi nimic, 2 zile am baut in total 1 pahar de apa si nimic nu am mincat, dar uite k ieri m-am impus si o,da! astazi ma simt mult mai bine! s-ar parea, era apa simpla, dar 2 litri pe care i-am baut m-au adus la viatsa! am s urmez sfatul cu mult likid pe zi neaparat!

    0
    0

  • Mary pe 28 Iul 2009, 22:36
    Buna

    Orice sfat e binevenit pentru un par frumos si sanatos, multumim>app Elenush,ai dreptate,dar daca ti se pare ca apa e lipsita de gust adauga putin suc de lamaie sau portocale si va avea un gust mai placut. Va pup

    0
    0

  • Elena pe 22 Iul 2009, 14:10
    Dieta

    Am citit multe articole in care se spune "bea multa apa" pe zi, dar de ce numai apa, nu e ok sa bei lichide de orice tip, lapte ceai etc.Apa e cam lipsita de gust sa o bei asa in cantitati mari.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod