Dietă: 5 soluţii ca să te pui pe picioare după ce ai mâncat mult

Drobul de miel, cozonacul, pasca şi sarmalele sunt grele pentru digestie, de aceea organismul tău are nevoie de o pauză. Descoperă cum îl poţi ajuta!
Sărbătorile pascale vin încărcate de alimente tradiţionale care atunci când sunt consumate alături de băuturi alcoolice şi multe prăjituri îngreunează foarte mult digestia. Astfel că organismul tău se resimte şi nivelul de energie va fi scăzut, după ce ai servit acele mese copioase în familie.

Iată ce poţi să faci ca să îţi revii după ce ai mâncat mult:

1. Bea multă apă plată


Nu uita să consumi apă plată în perioada sarbătorilor. Deşi eşti tentată să consumi sucuri, băuturi alcoolice şi diverse combinaţii cu cafea este de preferat să nu faci excese şi să nu uiţi că cel mai important lichid trebuie să rămână apa plată.
Astfel, asigură-te că ai consumat zilnic peste un litru de apă plată!

De asemenea, pentru a elimina mucusul format pe timpul nopţii şi a stimula digestia este bine ca dimineaţa să bei înainte de toate un pahar cu apă călduţă şi zeama de la o jumătate de lămâie. Această licoare are un puternic efect detoxifiant, fiind şi un stimulent pentru sistemul digestiv.


2. Apelează la ceaiul de ghimbir!


Ceaiul de ghimbir favorizează arderea grăsimilor şi este foarte bun pentru digestie, în special atunci când ai consumat alimente bogate în grăsimi animale. Se prepară foarte uşor! Ai nevoie de 4-5 rondele de ghimbir pe care să le fierbi 15 minute în 250 mililitri de apă.
Se lasă apoi la infuzat câteva minute, după care se bea ceaiul călduţ imediat după ce ai mâncat de prânz sau de seară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod