Dietă. 5 motive pentru care eşti veşnic înfometată. Cum scapi?

Când eşti plictisită sau nu ai deloc energie după-masa, este foarte uşor să apelezi la alimentele care-ţi fac poftă. Însă, acest obicei întreţine senzaţia de foame.
Mâncăm din ce în ce mai mult şi la ore tot mai nepotrivite, sărind de multe ori peste mesele principale. Acest haos alimentar, precum şi oferta atât de mare de alimente mereu la îndemână ne fac să cădem foarte uşor în ispită şi să avem un apetit tot mai crescut. Chiar dacă mănânci de poftă sau de plictiseală, efectul poate să fie la fel de devastator pentru corp, mai ales atunci când ai un plan alimentar haotic şi total dezechilibrat.

Respectarea unui program strict al meselor, al gustărilor şi formarea unui obicei alimentar sănătos reprezintă singurele modalităţi prin care poţi să combaţi acest obicei de a mânca în exces.
Vezi ce anume te determină să ai o poftă exagerată şi să mănânci mai mult decât este cazul:


1. Dulciurile şi carbohidraţii rafinaţi de la amiază


Ai poftă de ceva dulce după-amiaza sau ai consumat carbohidraţi rafinaţi la masa de prânz? Imediat după aceste alimente vei constata o creştere a nivelului de energie, însă la fel de rapid vei rămâne total vlăguită şi cu o poftă mare de mâncare. Biscuiţii, ciocolata, produsele de patiserie, pastele şi multe altele determină o creştere bruscă a insulinei, după care aceasta va scădea brusc şi stimulează pofta de mâncare.


2. Mănânci din plictiseală


Atunci când eşti lipsită de chef şi plictisită vei constata că riscul de mânca şi de a ronţăi mereu ceva îţi dă un sentiment foarte plăcut. Te scoate cumva din plictiseală şi eşti tentată să continui să adaugi câte ceva în meniu, cu atât mai mult cu cât îţi petreci timpul în faţa televizorului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod