Dietă. 5 motive pentru care eşti veşnic înfometată. Cum scapi?



3. Nu bei suficientă apă


De multe ori, deshidratarea corpului este confundată cu senzaţia de foame accentuată. Dacă ştii că nu ai consumat multă apă pe parcursul zilei, dar nu ai omis mesele principale se prea poate ca senzaţia de foame/poftă pe care o resimţi după-amiaza să fie legată de deshidratarea corpului. Bea un pahar mare cu apă înainte de a te arunca asupra dulciurilor!

4. Eşti în acea perioadă a lunii


Este binecunoscut faptul că atunci când eşti la menstruaţie creşte pofta de dulciuri şi eşti mult mai tentată să mănânci mai mult şi mai nesănătos. Ca să eviţi acest lucru, este bine să conştientizezi acest lucru şi să încerci să-l combaţi, astfel încât să nu mănânci chiar tot ce îţi cade la mână.
Optează pentru fructe, fructe uscate, ciocolată neagră şi evită carbohidraţii procesaţi şi rafinaţi, deoarece aceştia îţi vor stimula şi mai mult apetitul.


5. Nu respecţi mesele principale


Dacă nu ai un program al meselor principale şi sari adesea peste micul dejun sau prânz, ronţăind din când în când câte ceva, riscul de a resimţi o senzaţie intensă de foame va fi unul foarte mare. Ca să eviţi acest lucru, respectă orele pentru mesele principale şi între ele introdu gustări sănătoase.
Astfel, nu vei fi niciodată foarte flămândă şi vei reuşi să controlezi mult mai uşor cantitatea de mâncare pe care o consumi pe parcursul unei zile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod