Dietă: 5 alimente pe care trebuie să ţi le scoţi din cap când ţii cură

Evită să consumi gustări care conţin doar carbohidraţi, cum ar fi covrigeii, biscuiţii, sticks-urile sau rondelele din orez expandat!
Prin interzicerea anumitor alimente nu faci decât să te gândeşti mereu la ele. De aceea, mulţi specialişti sunt de părere că nu trebuie să renunţi total la alimentele care-ţi plac, ci să le consumi ocazional şi în cantităţi mici pentru a-ţi face pofta. Astfel, poţi să revii la obiceiurile bune mai uşor şi să te ţii de planul alimentar conceput pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Chiar dacă este în regulă să mănânci un desert mic când îţi este poftă uneori, totuşi trebuie să acorzi o atenţie cuvenită anumitor alimente care îţi pot distruge de-a dreptul dieta.
Iată care sunt acestea şi de ce ar fi bine să ţi le scoţi din cap dacă vrei să slăbeşti:

1. Gustările care conţin doar carbohidraţi


Atunci când mănânci la gustare pâine, biscuiţi, covrigei, sticks-uri, cereale uscate şi rondele din orez expandat, corpul tău transformă carbohidraţii în zaharuri care ajung direct în fluxul sanguin. Acest lucru determină eliberarea insulinei, care ajută corpul să absoarbă zahărul, însă principala problemă este tocmai faptul că ajungi să ai glicemia scăzută şi să pofteşti tot la carbohidraţi şi dulciuri.


De aceea, este bine să optezi pentru gustările care au pe lângă carbohidraţi şi grăsimi sănătoase şi proteine, deoarece au un timp de digestie mult mai mare. Încearcă o felie de pâine integrală cu unt de arahide sau crackers din făină integrală cu brânză degresată pentru gustările dintre mesele principale.


2. Batoanele cu un conţinut ridicat de fibre


Aportul de fibre este necesar pentru o bună digestie şi pentru faptul că îţi va conferi o senzaţie de saţietate de lungă durată. Specialiştii avertizează că un baton cu fibre nu este tocmai alegerea potrivită şi că ar trebui să te axezi pe alimente cu un conţinut natural de fibre cum ar fi fructele şi legumele.
Acestea trebuie să se regăsească la fiecare masă principală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod