Despre glicemie si obezitate

Atunci cand mancam, organismul nostru transforma carbohidratii in glucoza, care circula prin sange, fiind cea mai importanta sursa de energie a corpului. Nivelul zaharului in sange se numeste glicemie si aceasta poate afecta atat senzatia de foame, cat si nivelul energetic al organismului, dictandu-i acestuia sa arda sau sa depoziteze grasimile.

Pancreasul nostru secreta un hormon numit insulina care transporta glucoza sanguina la celule, unde este folosita ca sursa de energie. Atunci cand consumam produse de panificatie rezultate din cereale rafinate -deci lipsite de fibre- acestea sunt procesate rapid, iar glucoza rezultata trece in circuitul sanguin.


In acest fel pancreasul se va extenua sa produca o cantitate uriasa de insulina necesara neutralizarii glucozei aflata in cantitate prea mare in sange. Acest exces de insulina ii "spune " corpului ca exista o cantitate mare de energie disponibila si ca lipidele (grasimea) nu mai trebuie consumate, ci depozitate.

Problema cea mare de fapt nu este depozitarea de grasimi ca urmare a excesului de insulina; grasimi se depoziteaza indiferent ce mancam si nu se catabolizeaza (degradeaza complet). Marea problema este ca excesul secretiei de insulina este urmat de o insuficienta de insulina care induce o stare de oboseala, foame si dorinta de manca din ce in ce mai mult.


Rezultatul nefericit al acestui scenariu este instalarea permanenta a unei dorinte organice de ceva cat mai dulce, lucru care se repeta in fiecare zi iar daca ne mai urcam si pe cantar, incepe al doilea act al tragediei.

Ce se poate face poate face pentru a combate aceste reactii nefavorabile? In primul rand trebuie limitata cantitatea de zahar din lichidele consumate in timpul zilei: ceai, cafea, racoritoare, etc. De asemenea, trebuie data o atentie sporita alimentelor fara grasimi, deoarece acestea pot avea un continut mare in glucide (zahar si amidon).

Etichetele alimentelor trebuie citite cu atentie pentru a evalua cantitatea de zaharuri ce urmeaza a fi consumata.
Fructele foarte dulci si mierea contin intr-adevar zahar natural, insa tot zahar este si influenteaza nivelul insulinei si al glicemiei. Asadar, consumul lor trebuie limitat.

Este, de asemenea, important sa se inteleaga ce se intampla atunci cand sarim o masa sau cand urmam o dieta foarte drastica. In aceste situatii organismul nostru crede ca este infometat dintr-un anumit motiv si incetineste metabolismul pentru a-si conserva energia. Ceea ce se conserva este, stim cu totii, depozitul de grasime; pierderea ponderala se va face pe baza apei (deshidratare) si a muschilor.

Mentinerea cat mai constanta a glicemiei este cea mai eficienta metoda de slabire: nu trebuie renuntat niciodata la o masa principala (in special la micul dejun) si trebuie consumate gustari (fructe si legume proaspete) bogate in nutrienti intre aceste mese principale.


Alimentatia echilibrata, cu mese dese si reduse cantitativ previn puseele de foame exacerbata, furnizeaza constant energie organismului si mentin un metabolism eficient si o silueta armonioasa (si mai ales fara efort).
 

Comentariile 1-50 din 75

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marcel tatuc pe 6 Mar 2014, 08:08
    glicemie si colesterol

    am 61 ani si am glicemia 145 si colesterolul 338 ce este de facut

    11
    2

  • daniela pe 4 Aug 2013, 21:47
    glicemie mica

    Buna ziua. Ma numesc Daniela si am 34ani. In urma analizelor facute dimineata pe nemancate am glicemia 58, iar dupa amiaza 68. Nici un medic la care am fost nu mi-a spus ce ar trebui sa fac exact in aceasta situatie. Poate imi dati un sfat. multumesc

    6
    0

  • Eu pe 11 Mar 2013, 17:35
    @-szabo maria

    Siofor 1000,jumatate de pastila dimineata dupa masa si cealalta jumatate seara,la culcare si neaparat un medic.

    6
    0

  • mary pe 19 Nov 2012, 20:02
    glicemia

    am glicemia 145 ma-m lasat de fumat si ma-m ingrasat si mi-a crescut glicemia, daca slabesc im-i scade glicemia revine la normal? Va rog sa-mi raspundeti .Multumesc mult.

    14
    10

  • moraru stana pe 2 Oct 2012, 11:37
    glicemie mare

    Buna ziua . Sotul meu a avut clicemia 593 dupa ce a mancat ,ce este de facut?

    19
    4

  • Stefan pe 13 Apr 2012, 12:29
    Hiperglicemie

    Alexandra, laboratoarele Synevo la noi lucreaza toate dupa ADA, insa si celalalt range este bun sa zic asa, de fapt daca te incadrezi in limita laboratorului respectiv esti oricum in regula, deci lumea nu are de ce sa-si faca griji. Si sa-ti spun eu ceva, un om sanatos se incadreaza la range-le ADA lejer, americanii nu-s tampiti si nici SYnevo ca lucreaza dupa ei, nu suntem in SUA insa tot oameni suntem, iar baietii sunt mai stricti dar e mai corect probabil. Glicemia ideala este intre 80 si 85 in general deci pana la 99 ai mult, asa ca sa gasim scuze sigur ca putem spune orice. Evident ca nici range-le european nu ar fi chiar rau. Chiar nu stiu unde scria ca cine are peste 87 prezinta risc mai mare de diabet in viitor, si mie mi s-a parut aiurea, insa asa se pare ca e. Chiar in Germania range-le este 74-106 si nu 110, bazal adica pe nemancate, ce e intre 106 si 125 e prediabet, ce e peste 126 e diabet asa cum si tu spui La o ora de la masa sa fie pana in 160, la doua ore pana in 140. Asta cu sub 140 o scrie peste tot dupa mese. Si oricum de ce sa nu aiba 84 ci 102 sau 132 ?! Te intreb si eu. Sau 74. Eu de multe ori am 77-79-82-84.

    12
    3

  • Alexandra pe 2 Mar 2012, 21:19
    Din punctul meu de vedere informati prost cititorii

    Valorile normale ale glicemiei stabilite de Asociatia Europeana de Studiu a Diabetului (EASD) se incadreaza intre 73 - 110 mg/dl pe nemancate, iar valoarea anormala a glicemiei care poate indica un diabet latent este de 126 mg/dl, tot pe nemancate , iar daca pe nemancate depaseste 126 mg/dl indica diabet . Iar laboratoarele de la mine cel putin cele din orasul meu nu lucreaza dupa valorile stabilite de ADA (Asociatia Americana de Diabet) ce dupa cele stabilite de EASD Asociatia Europeana de Studiu a Diabetului lucru care mi se pare si normal atata timp cat suntem in Europa si nu in America . Nu mai speriati oamenii care saracii cauta raspunsuri si nu gasesc numai minciuni !!!

    6
    1

  • Stefan pe 26 Sep 2011, 02:22
    Hiperglicemie

    Gabriela nu e bine ca ai avut 110-132, Glicemia normala este intre 60 si 99 conform ADA (Asociatia Americana de Diabet), laboratoarele de la noi Synevo dupa ei lucreaza si aia este plaja reala, un om sanatos se incadreaza lejer in plaja asta, tu ai deja Prediabet am impresia, ce este intre 100 si 125 e prediabet, ce este de la 126 in sus e diabet deja. Dupa acea feliuta cu dulceata Glicemia ta urca foarte sus si de aia simteai ce simteai, masoara Glicemia exact in momentele alea sa vezi cat este. La doua ore de la masa trebuie sa fie sub 140 neaparat, iar dupa doua ore trebuie sa fie dea sub 100 pana la urmatoarea masa.

    6
    10

  • ecaterina gabriela pe 19 Aug 2011, 23:51
    glicemie

    buna am 17 ani si in acest an mi-am facut miste teste pt glicemie. de fiecare data am avut-o intre 110-132. o singura data am avut-a 102 dupa cateva zile de regim strict, in acele zile nu am mancat nici macar fructe ( struguri, banane, portocale) orice era dulce doar lamaie si muraturi. ajunsesem ca de la o feliuta de unt cu dulceata ,dupa cateva ora incepea sa mi-se faca rau:dureri de picioare, somnolenta nejustificata, infectii urinare dese, sete.... ce mi se intampla ? va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns!

    17
    8

  • ioan cosmin barlea pe 5 Iul 2011, 15:26
    diabet?

    buna.inainte de am face testul de glicimie am avut o semi-pareza faciala si am luat medrol.Am inteles ca si el imi poate cauza urcarea glicemiei,acuma am 265 si am avut si un deces in famile care am auzit ca poate sa duca la urcarea glicemiei . va multumesc

    29
    11

  • ichim liliana pe 23 Iun 2011, 14:19
    glicemie marita

    Buna Ziua ! Mama mea are glicemia 167 (ultima masuratoare), ea variind intre 155 si 190. Varsta ei este de 75 ani. Exista pericol la aceasta varsta sa faca ajunga la complicatii( ochi,picioare,etc.) Este bine sa mearga la doctor? Mentionez ca pana acum 2 luni a luat medicamente naturiste(ceai, mormodica) si nu s-a observat nici o modificare Va multumesc!

    19
    12

  • silviutz pe 9 Mai 2011, 14:16
    sal...

    Salutare... am avut glicemia 265, la 2 ore după masa. Asta dupa doua nopti in care am dormit doar 2,5 ore insotite de 2,5 litri de Cola Inainte de a-mi lua glicemia cu aparat, am baut 1l Cola,(diferit de cei 2,5 l mentionati anterior) 0,5 l Fanta de struguri. La care se adaugă foarte multe dulciuri si mâncare și o zi fara odihnă deloc. adică tot in priza. sa ma impacientez, sau sa mai stau putin. sa incerc cu regim alimentar? multumesc! numai bine!

    32
    25

  • Marian pe 22 Apr 2011, 15:59
    Glicemie

    Salut Am 30 Ani si mie gasit Glicemia 132 ,eu acum am citeva luni de cind merg la o Sala de Forta ,si am apucat si am loat Nist produse exp[Creatina]oare de la creatina sa fie asa de maricica.Astept un Sfat din partea Voastra

    38
    13

  • pistol elena pe 21 Apr 2011, 19:04
    glicemie 184 dupa stare de rau

    am o fetita de 12 ani sambata a fost la concurs de dans,a stat cu emotii sa afiseze rezultatul,s-a bucurat ca s-a calificat,apoi a mancat la kfc,inghetata,si tot felul de prostii intr-adevar.la 2 noapte a inceput sa vomite si a vomat pana dim cand am ajuns la budimex.ia iesit glicemia la glucotest 149 apoi din vena 184.ia pus perfuzie si a scazut la 119.azi dim i-am facut la eforie glicemia din vena la 12 ore nemancata si a iesit 81.ce s-a intamplat atunci.si sa-i mai fac teste,s-au a fost totlu din cauza vomei,stresului de moment?va multumesc mult!

    30
    13

  • laurentiu pe 3 Apr 2011, 16:15
    glicemie

    buna ziua.am o glicemie de 176.ce trebuie sa fac?

    95
    40

  • Ionescu Ion pe 25 Mar 2011, 11:11
    Glicemie 155 (Este bine sau rau?)Prezinta riscuri?

    Ce regim si tratament imi trebuie? Mentionez ca am varsta de 64 ani, 1,73m inaltime si 90 kg Va multumesc

    88
    30

  • florin pe 3 Ian 2011, 20:19
    glicemie

    buna am facut de curind analize si mia esti glicemia de 160ml dupa masa este ce se poate face pt a scade in limita normala va rog un raspuns multumesc.

    60
    15

  • maria pe 25 Nov 2010, 15:03
    test glicemie

    Buna ziua.Am o nelamurire ,fac analizele o data la6 luni ,am glicemia 90 -95, dar astazi de dimineata mi s-a facut testul din deget si spre mirarea mea a iesit 39 fara ca eu sa am vreun simtom.Se poate ca acest aparat sa dea eroare?Astept un raspuns .Va multumesc.

    31
    14

  • theo pe 8 Nov 2010, 21:19
    despre glicemie

    am o cunostinta care are glicemia de 300 si ceva!!!la ce este expus???are diabet de gr2 si consuma alcool....

    60
    19

  • mices pe 5 Nov 2010, 15:14
    Glucometru nou

    Adresa de e-mail: mirceatimis2010@yahoo.com

    40
    3

  • mices pe 5 Nov 2010, 15:14
    Glucometru nou

    Am disponibil Glucometru OneTouch Select - Kitul OneTouchcontine - Glucometrul OneTouchsi baterii pentru acesta; - 10 bandelete de test - 10 ace OneTouch® - Manual de utilizare/Manual cu referinte; - Card de garantie; - Solutie de control OneTouch® ; - Dispozitiv de intepare OneTouch®® - Testare din deget, antebrat sau din palma. - Rezultate in 5 secunde. - Genereaza rapoarte: media glicemiilor pe 7, 14, 30 de zile; media glicemiilor inainte si dupa masa ; etc. - Posibilitate conectare la PC

    6
    3

  • florina pe 24 Aug 2010, 20:31
    am glicemie,tensiune oscilanta

    buna,ma numesc florina,am 30de ani,1.54 in inaltime,83 de kg.am trei copi,lucrez 10-12 ore pe zi si vreau daca se poate sa-mi dati o dieta usoara si eftina

    19
    8

  • zuzulici31 pe 19 Aug 2010, 12:22
    glicemie

    Buna. Ispas Georgeta la glicemia pe care ai spus.o u ai diabet sigur 100%.....incearca sa te informezi ce inseamna o glicemie crescuta in halu asta si dute la medic cat de urgent poti....poti intra in coma hierglicemica.Gliceia la un om sanatos este intre 80si 120 care au peste sau sub dimineatza pe nemancate sunt predispusi la diabet in urmatori ani.....care vrea sa vorbim despre asta ma gasiti pe ralucazuza07... toate astea le stiu pt ca sunt diabetica de aproape 9ani..:*:*:*

    12
    5

  • Lidia pe 30 Mai 2010, 13:01
    Atentie!

    Am 13 ani, sunt suspectata de diabet zaharat de tip 1 din cauza tiroidei dereglate.Glicemia unui om nu'i normala atunci cand depaseste 200 si ceva.Glicemia unui copil trebuie sa fie cuprinsa de la 65 maxim pana la 80,90.Ce depaseste 100 si ceva trebuie sa luati foarte mult in considerare pt k poate fi ceva grav.Daca ai glicemia foarte mare se poate manifesta prin ameteli, pofta de demancare,urinarea foarte des, iar la unele persoane se poate ca sa nu simta nimic dar la un moment dat cade din picioare.Intr-o dimineata m-am trezis cu glicemia 265 pe urma m-am dus pe afara si am alergat mult.Cand am venit in casa dupa o ora aveam 120.Ceea ce vreau sa spun este ca sportul face foarte bine la diabet si poate scadea glicemia cum nici nu ti-ai putea imagina.Este indicat foarte mult sport pt ca ajuta si in acelasi timp mai si slabesti.La diabet te ingrasi foarte usor dar slabesti extrem de greu.Spun din propriile experiente.daca mai doriti si alte sfaturi idd live.stronng.O zi frumoasa!

    7
    5

  • .... pe 22 Sep 2009, 06:13
    .....

    nu mai puneti intrebari ca oricum nu va raspunde nimeni la ele...aiurea ...pacat

    7
    2

  • iris pe 31 Iul 2009, 16:34
    glicemia

    am o fetita de 11 ani si 5 luni.I-am luat glicemia si avea 163, inainte mi-am luat-o eu si aveam 127.Este normala valoarea glicemiei la varsta ei??in ziua aceea mancase doar o cana cu lapte la ora 12 si un sandvis cu vinete la ora 15, glicemia i-am luat-o la ora 16 Este normal sa aiba glicemia mai mare ca a mea.Mentionez ca mananca destul de des dulciuri! VA ROG sa-mi raspundeti!!!!Cat mai repede posibil

    12
    5

  • dan pe 1 Iul 2009, 19:04
    glicemie test

    ...am facut analizele ...am 26 ani si a iesit glucoza 61.....este bine?ce ar trebui sa fac sa fie una normala???multumesc

    28
    8

  • marinela pe 11 Mai 2009, 18:39
    Glicemie

    Am facut analizele si am glicemia 130 ce ziceti ca ar trebuii sa fac? Chiar am diabet?

    35
    15

  • Daniel pe 9 Mai 2009, 10:16
    Glicemie

    Am o mare intrebare am facut exces de lapte aprox 10 l in 2-3 zile si mia urcat glicemia la 170 am redus ce inseama glucide sau carbohidratzi dar dupa un efort fizic prelungit adika 2-3 grupe de muchi vreo 6 serii am glicemia 167 mentionez ca mam culcat dupa aceea sunt o fire dinamica dar ma tem din pricina Insulelor Beta langerans sa nu cedeze PS am o fluctuatzi mare azi ii la 67 glicemia maine am observat daca fac efort mare fizic creste denuma ex 57 azi maine 160 dupa sport si daca nu mamanc 1 zii si fac sport imi creste glicemia sunt un medicel in devenire dar singura problema ce am gasito ii sportul si nu ma simt rau nu am nik ma simt normal + ca inca am si slabit dupa sport vreo 3 kg am 18 ani si am 1.83 si 80 kg va rog sami raspundetzi ce zicetzi ca ar trebuii sa fac daca se poate sa analizeze problema unul (a) care taie din privire Va multzumesc

    29
    17

  • Ileana Tunde pe 7 Mai 2009, 19:10
    Glicemie mare

    Sotul meu este internat in prezent la spital. I s-au efectuat niste analize iar nivelul glicemiei a iesit peste 200.Va rog frumos sa ma informati cat de grav este acest lucru?Multumesc mult.

    29
    10

  • simion luminita pe 17 Apr 2009, 21:44
    glicemie

    mi-am cumparat de curand un aparat ce masoara nivelul glicemiei si mi-l arata exprimat in mmol/L.am cautat pe internet si nu am gasit nimic. va rog urgent sa-mi spuneti si mie daca stiti ceva . multumesc

    20
    19

  • Kurz Gherorghe pe 15 Apr 2009, 15:33
    Glicemie

    Anul trecut am suferit un infarct miocardic inferior cu implant d stent metalic.am renuntat la fumat dupa kre am luat in greutate da la 85 kg la 105 kg .In urma analizelor efectuate recent glicemia : 135 , trigliceride : 331 .Ce imi recomandati pt contrilull glicemiei.Varsta 51 ani .Va multumesc

    14
    8

  • bande elena pe 20 Mar 2009, 14:06
    glicemie si colesterol

    fetita mea are 11 ani si i-am facut analize si i-a iesit glicemia 117 si colesterol 232 are 58 kg ce trebuie sa fac. Mentionez ca seara inainte de a face analize a mancat o ciocolata

    14
    6

  • mara pe 20 Mar 2009, 07:45
    glicemie marita

    am glicemia 128,daca se poate as di osugstie pentru un regim alimentar, am 56 ani ,165 inaltime si 80 kg

    19
    9

  • denisa pe 19 Mar 2009, 11:52
    glicemia mica

    de mai bine de un an ma confrunt cu crize de hipoglicemie, tin regim dat de nutritionist , am fost la 1000 medici si nimeni nu stie de unde provine.Dimineata glicemia e buna la 2-3 ore dupa masa scade sub 70, la putin de efort si mai tare. toate analizele sunt foarte bune!!!!!!!!

    10
    1

  • cristina pe 18 Mar 2009, 09:45
    glicemie 155

    Glicemia mea luata prin analiza si cu aparat electronic este de ceva timp 140-155,desi de 2 luni tin o dieta bazata pe alimente cu indice glicemic mic.am scazut in greutate(1.60inaltime,59kg,41 ani),dar glicemia,nu.Trebuie sa consult un medic nutritionist,avand in vedere ca tatal meu este insulinodependent?

    10
    3

  • ciufu nicolae pe 14 Feb 2009, 22:52
    glicemie 160

    mi-a iesit glicemia 160 la aparat electronic nu prin analiza.ce este de facut?

    14
    5

  • ALDEA ARON pe 10 Feb 2009, 10:19
    GLICEMIA MARITA

    AM FOST LA CONTROLUL PERIODIC LA POLIAMED CAMPIA TURZII M-A GASIT CU GLICEMIA MARITA 130 TESTUL M-I S-A FACUT DIN DEGET AM REVENIT A DOUA ZI SI MI-AM PLATIT O RECOLTARE DE LAB.ASTEPT REZULTATUL CE REGIM ALIMENTAR VA TREBUI SA URMEZ AM 55 ANI

    14
    8

  • Denisa pe 6 Feb 2009, 11:16
    Glicemia

    Am si eu diabet de 2 ani si cu un regim alimentar o tin sub control.Glicemia esti normala de la 75 la 120,iar daca este sub 75 se numeste hipoglicemie si nu este bine si peste 120 hiperglicemie si atunci ai diabet.Eu zic ca daca mananci la ore fixe totul este bine si cantarit nu cat ai chef.Eu mananc la 7,10,14,17,19,22, si tot cate putin.

    12
    4

  • Buciuman Dana pe 2 Feb 2009, 15:35
    glicemia

    Am glicemia 63 inainte de a lua micul dejun .Este o problema glicemia mica?.Ce nu functioneaza corect?

    14
    0

  • Gaidos Florin pe 13 Ian 2009, 21:20
    glicemia

    Va rog sa-mi spuneti care sunt limitele minime si cele maxime pt glicemie la varsta de 46 ani, care este riscul daca glicemia este de 62, ce tratamente trebuiesc luate din punct de vedere medical si alimentar. Va multumesc!

    11
    6

  • Viespe Nicoleta pe 9 Ian 2009, 18:26
    Glicemia

    Am facut analizele si am glicemia 100. Marturisesc mananc dulciuri si paine alba, am 27 de ani si 82 Kg. Daca reduc cantitatea de dulciuri si painea imi va scadea glicemia.

    11
    3

  • vesa florica pe 5 Ian 2009, 19:43
    glicemie mare

    Buna ziua, va rog daca se poate , am 57 ani 164 inalt. 84kg . am glicemia 149 dar variaza 109,105 ce -mi recomandati .sunt foarte timida, si stresata e posibil sa fie din cauza stresului? va multumesc.

    10
    2

  • yryna pe 3 Ian 2009, 13:51
    glicemie

    daca am glicemia de 270 ce se poate face? ce trebuie sa mananc?

    27
    5

  • bog pe 28 Dec 2008, 05:11
    raspund yo

    Daca ai glicemia pe nemancate(subliniez PE NEMANCATE):mai mare sau egala cu 126 mg/dl este diabet.asta e valabil la sangele luat din plasma venoasa(din vena)sau mai mare sau egal cu 110 mg/dl luat din sange capilar(deget).In urma investigatiilor,doctorul va stabili despre ce tip de diabet e vorba:Tip 1-mai frecvent la tineri-insulinodependent sau Tip 2-intalnit la persoanele adulte peste 30 ani,de obicei obeze, non-necesitant de insulina.Nu neglijati problema!Simptomele cuprind:Senzatie de foame si sete continua,urinari frecvente,scadere in greutate.Complicatiile sunt,putin spus,urate.Multa bafta!Va salut!

    15
    12

  • marcela pe 19 Dec 2008, 19:12
    obezitate

    Fiica mea are 21 de ani 170 cm inaltime si 100 kg cum as putea sa o ajut?

    5
    2

  • ovidiu pe 11 Dec 2008, 09:11
    glicemie

    buna ziua, am 37 ani,180cm si 110 kg, glicemia este 114.ce trebuie sa fac ca sa imi scada glicemia, sau este normala?nu stiu prea multe.va rog sa imi trimiteti sfaturi de alimentatie.va multumesc si va doresc o zi minunata

    10
    5

  • rodica pe 22 Nov 2008, 20:38
    trigliceridele

    am 57 de ani si 155 inaltimea 85kg am facut analize acum de curand si am trigliceridele 225 colesterol164 siglicemia117 .timp de o saptamana nu am mancat dule nimic decat 1kg de banane ce ma sfatuit sa urmez va multumesc .

    15
    9

  • Florentina pe 22 Nov 2008, 16:24
    Glicemie

    Astazi mi-am luat glicemia si aveam 68. Nu pot sa inteleg de ce o am asa de mica pentru ca eu mananc dulciuri foarte multe. Poate fi din cauza stresului?Cand nu mananc la timp ma ia ameteala.Problema cea mare este ca m-am ingrasat in ultimul timp si eu cred ca este din cauza dulciurilor si a painii. Nici nu stiu cumsa mai procedez pentru ca chiar daca am mancat acum eu tot am tendinta de a manca mereu.

    14
    3

  • florin ionescu pe 31 Oct 2008, 18:14
    glicemia

    mi-a iesit glicemia aproape de limita maxima de doua ori,asta asociat cu faptul ca am si o hepatita cronica care vine numai de la stres(ma scol la ora 5 dim.si lucrez pana la 12 noaptea sofer).ce regim trebuie sa tin va rog frumos sa-mi spuneti fiindca am si ameteli fregvente cand nu mananc la timp.

    9
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod