De sarbatori, spune "adio" stresului!

Bucurie, speranta, optimism, daruire, petrecerea unor momente incantatoare alaturi de cei dragi noua, clipe de relaxare si de rasfat - acestea sunt elementele care compun atmosfera unica a sarbatorilor...
Bucurie, speranta, optimism, daruire, petrecerea unor momente incantatoare alaturi de cei dragi noua, clipe de relaxare si de rasfat - acestea sunt elementele care compun atmosfera unica a sarbatorilor. Desi esenta acestor zile de sarbatoare respinge orice urma de stres sau tristete, efortul de a face ca totul sa iasa perfect si oboseala inerenta pregatirilor ne coplesesc fara ca noi macar sa realizam acest lucru.

Pentru a nu ne prinde "pe picior gresit" si a putea sarbatori cu inima deschisa si fara nicio grija aceasta perioada extraordinara din an, trebuie sa iti rezervi ceva timp liber doar pentru tine si sa "inveti" sa te relaxezi.

Si silueta iti poate face mari probleme de sarbatori, mai ales daca esti o pofticioasa si ai tendinta de a te ingrasa si "din apa". Oricat de greu ti-ar fi, pune accent pe cumpatare si... gusta, in loc sa mananci - te poate scuti de multe probleme inutile si de remuscari!

Orice motiv consideri ca ai pentru a te stresa si a reactiona negativ in situatii presante sau care survin pe neasteptate, gandeste-te ca totul se poate rezolva cu calm, putina rabdare si prin modalitati specifice de a-ti intari psihicul, corpul si de a rezista tentatiilor (culinare, evident).

Metodele naturale utilizate pentru relaxare (uleiuri esentiale, masaj, aromoterapie etc.), un ambient placut, unde te poti deconecta in liniste, si o atitudine optimista sunt ingredientele-cheie care vor face minuni asupra psihicului si corpului tau, ajutandu-te sa lupti eficient contra stresului.

Poti sa iti rezervi timp doar pentru tine si sa te ingrijesti fie in intimitatea propriului camin, fie cu sprijinul unui specialist, intr-un salon spa. Metodele moderne de remodelare a siluetei, dar si cele alternative precum masajul Pantai Luar sau aromoterapia, te vor face sa te simti "ca noua". Iti vei recapata, astfel, fortele de a petrece sarbatorile in cea mai buna forma!

La inceput a fost alimentatia...


"Esti ceea ce mananci". Iti este cunoscuta expresia? Pentru majoritatea dintre noi este graitoare. Nu de multe ori, atunci cand consumam mancaruri grele, ne simtim apatice, obosite si nu avem un aspect placut al pielii. In schimb, cand mancam sanatos, ne simtim pline de energie si aratam minunat.

Nu putem sa fim habotnice si sa nu gustam o bucatica de prajitura de sarbatori sau niciun pic de friptura, rezumandu-ne la eterna noastra supa de varza pentru a ne tine greutatea sub control. De sarbatori ar trebui sa "respiram" un pic si sa fim indulgente cu noi insine, permitandu-ne sa ne bucuram de preparatele gustoase, fara prea mult stres.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cicichi pe 6 Ian 2009, 08:58
    Viata Perfecta

    Ce bine ar fi daca ne am putea descatusa de problemele cotidiene si am deveni oameni mai buni macar de hatarul zilelor de sarbatoare. Poate ca lumea asta mare ar deveni un loc mai bun daca am incerca sa schimbam macar un pic din fiecare din noi. Si vorbesc de schimbarea atitudinii, un zambet zilnic ar face minuni atat pentru noi cat si pentru cei din jur. Cred ca doar zambind poti trece mai usor peste stresul cotidian. Asa ca fetelor propun sa zambim de fiecare data cand simtim ca am ajuns la capatul puterilor, si de ce nu am face-o stiti bine ca rasul e bun pentru sanatate:P P.S. felicitari pentru articol!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod