Cum sa nu "ruinezi" un regim alimentar

Ce poate fi mai frustrant de atat? De cateva saptamani, te-ai straduit sa nu te abati de la dieta, consumand numai alimentele "permise", abtinandu-te de la inghetata (un adevarat record, tinand cont de temperaturile din aceasta perioada) si te bucurai sa vezi ca eforturile tale sunt rasplatite. Si iata ca o minora (ai spune tu) scapare compromite regimul ce se arata atat de eficient... Cum poti evita aceasta situatie neplacuta?

Este vorba despre patu etape care trebuie parcurse pentru a preveni "scenariul" despre care tocmai ti-am vorbit.

Nu actiona in urma unui impuls.
Acest sfat se refera atat la motivatia inceperii unei diete, cat si la parcursul acesteia. A incepe un regim numai pentru ca te-ai indispus dimineata in fata oglinzii reprezinta o garantie a esecului acestuia. Inainte de a trece la actiune informeaza-te asupra a ceea ce ai voie sa mananci, neuitand sa te documentezi in legatura cu alimentele pe care le poti inlocui (de exemplu, care este alternativa pentru piept de pui la gratar? Daca mananci in fiecare zi acelasi lucru la pranz, momentul cand vei ceda impulsului nu este deloc departe).

Oricat de eficient si lejer ar fi un regim alimentar, ai nevoie de multa vointa pentru a-l duce la bun sfarsit.
Dincolo de acest aspect insa, nu este indicat nici sa fortezi nota. Cu alte cuvinte, daca ai avut o zi foarte grea si simti imperios nevoia de a manca o inghetata, nu-ti refuza aceasta placere. Conditia este, bineinteles, ca dupa aceea sa revii la regim si, eventual, sa faci jumatate de ora de sport in plus, pentru a elimina caloriile astfel acumulate.

Nu te cantari in fiecare zi. Este cel putin deprimant, dat fiind faptul ca scaderea in greutate este lenta si nu se observa de la inceput (sau cel putin asa ar trebui sa se intample, nu este in regula daca ai sentimentul ca "te topesti").
Si mai bine ar fi sa-ti folosesti propriul tau barometru: de exemplu, o pereche de pantaloni sau o fusta ceva mai stramta. In cazul in care nu kilogramele nu se elimina asa cum ai sperat, nu abandona dieta. Procesul de stimulare a metabolismului este unul de durata si rezultatele se vad mai bine in perspectiva.

Pe langa faptul ca este neaparat necesar sa bei cat mai multa apa, evita cafeaua (fie ea si neindulcita) si, in general, produsele excitante. De ce? Pentru ca se poate spune ca am avea de-a face cu un cerc vicios: vei incerca sa combati starea de iritabilitate pe care ti-o dau acestea...
consumand niste dulciuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod