Cum să faci fructele mai gustoase la dietă: 5 metode

Te-ai plictisit să ți se spună tot timpul că trebuie să le alegi în loc de dulciuri? Află cum poți face fructele mai gustoase la dietă, chiar dacă nu au cremă sau glazură.
Dacă vrei să elimini kilogramele în plus contează foarte mult să renunți la alimentele hipercalorice care favorizează celulita și rotunjimile inestetice. Prăjiturile, gogoșile, biscuiții, fursecurile sau chips-urile nu te vor ajuta deloc să fii în formă, ci chiar îți pot înrăutăți starea de spirit și te vor lăsa fără energie în scurt timp. O strategie simplă pentru a ceda mai rar tentațiilor este să faci fructele mai gustoase la dietă. Dacă experimentezi noi moduri de a le consuma nu vei mai avea impresia că trebuie să mănânci același lucru tot timpul și îți vei putea manifesta creativitatea, în loc să alegi fructele din obligație. Poate că nu ai tendința să alegi un măr de fiecare dată când vrei ceva dulce, dar cu puțină inventivitate vei transforma fructele într-o gustare apetisantă, cu puține calorii.

 
Iată câteva trucuri pentru a face fructele mai gustoase la dietă:

 
1. Adaugă ciocolată neagră

Dacă îți închipuiai că este interzisă la dietă, află că ai voie să consumi ciocolată. Important este să alegi ciocolata neagră, cu un conținut de cacao de minimum 70%.
Consumul moderat de ciocolată neagră te ajută să te concentrezi mai ușor și să faci față stresului, diminuând și apetitul între mese. Dacă vei combina fructele cu 30g de ciocolată neagră rasă gustul va fi mult mai bun și ai putea uita că ești la dietă. Nu este deloc un sacrificiu să savurezi o astfel de gustare, care îți va furniza fibre, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Combină ciocolata cu vișine, cireșe, mango, papaya, felii de banană, mure, zmeură sau căpșuni pentru a obține un gust intens.

 
2. Integrează-le într-o înghețată sănătoasă

Îți place foarte mult înghețata, dar ai inclus-o pe lista „neagră” pentru că are prea multe calorii și grăsimi? Nu este greu deloc să prepari o variantă mult mai sănătoasă, cu multe proteine și la fel de gustoasă, chiar la tine acasă. Cumpără iaurt grecesc simplu și amestecă-l cu fructele tale preferate. După aceea porționează amestecul în recipiente de mici dimensiuni, aproximativ o porție, și lasă la congelator.
Savurează iaurtul înghețat cu fructe în zilele călduroase ori la finalul unei zile aglomerate sau stresante. Nu te vei simți vinovată deloc, iar gustul special îți va readuce zâmbetul pe buze. Această variantă de înghețată este indicată și pentru copii, chiar dacă nu sunt la dietă. Vor aprecia gustul bun și nu-ți va fi la fel de greu să-i convingi să ocolească raionul de înghețată de la supermarket.

 
3. Combină-le cu miere și nuci mărunțite

Atunci când ești tentată de gogoși sau chips-uri, iar fructele ți se par o alegere plictisitoare, poți adăuga ingrediente suplimentare pentru a obține o gustare consistentă și crocantă. Combină nuci mărunțite cu felii de pepene, mango și pară, adaugă 2 lingurițe de miere și ai obținut o gustare delicioasă, ideală pentru după-amiezile în care ai nevoie de un plus de energie sau când ți-e foame și ai putea face excese calorice.

 
4. Schimbă-ți concepția despre salate

Când te gândești la salate îți vin în minte legumele, crutoanele, dressingul cremos și cuburile de friptură? Ei bine, fructele pot adăuga savoare tuturor acestor ingrediente, iar salata poate fi ușor modificată pentru a nu adăuga centimetri în plus. Boabele de strugure se potrivesc de minune la salatele cu spanac crud, carne de pui, țelină , broccoli și sparanghel.
Murele și zmeura intensifică savoarea fripturii de vită și merg foarte bine cu frunzele crocante de salată verde sau cu rucola, feliile de măr pot fi adăugate la salatele care conțin carne de porc rumenită la grătar, conopidă, țelină, ardei gras și roșii. În ceea ce privește dressingul evită-l pe cel preparat cu smântână sau unt. Alege o lingură de ulei de măsline, combinată cu suc de lămâie și rozmarin, busuioc, măghiran, ghimbir sau oregano. În niciun caz nu opta pentru salatele de fructe cu zahăr și sirop, cu multe calorii. Intregrează-le în salatele clasice și nu vei regreta.

 
5. Frigărui din fructe

Nu te gândești prima dată la fructe când vrei să pregătești frigărui? Poți face frigărui din felii de măr, mango, ananas, piersici, nectarine și banane, intercalate cu rondele de ceapă. Presară puțină scorțișoară și lasă frigăruile timp de 3 minute pe fiecare parte. Pregătește un sos din 150ml de iaurt grecesc cremos, 1 lingură de zahăr brun, ¼ linguriță de ghimbir și ¼ linguriță de extract de vanilie.
Amestecă bine ingredientele și savurează cât timp frigăruile sunt calde.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod