Cum arată un mic dejun sănătos? Cele mai simple combinații

Avocado, ouăle, fructele de pădure, terciul de ovăz și clătitele fără făină sunt câteva cele mai bune alegeri pentru un mic dejun sănătos.
Știi deja că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar îți este greu să găsești cele mai bune combinații. Este foarte important ce alegeri faci la micul dejun, deoarece acestea vor conferi nutrienții esențiali și senzația de sațietate până la masa de prânz.

Ca să știi cum să combini cele mai bune alimente la micul dejun, astfel încât să ai în farfurie proteine, carbohidrați complecși, grăsimi bune și fibre, iată câteva idei:
 

Omletă cu somon și avocado

 
Ca să ai un mic dejun hrănitor și sățios poți să alegi întotdeauna ouăle în diverse combinații cu legume, brânzeturi, carne și verdețuri. Ca să încerci ceva diferit, poți să combini omleta cu puțin somon din conservă sau afumat, felii de avocado, vlăstari, brânză feta și ardei iute.
Ca să nu te complici prea mult cu preparatul, cel mai bine e să bați ouăle, să le faci în tigaie ca pe clătite, după care se adaugi deasupra ingredientele dorite. 


Smoothie cu avocado

 
Ca să fie hrănitor și sățios, un smoothie nu trebuie să conțină o mulțime de fructe, deoarece acestea furnizează zaharurile naturale care cresc glicemia și apoi te lasă fără energie. În schimb este mult mai bine să faci un smoothie din: 1/2 avocado, 1/2 cană cu iaurt grecesc, 1/2 cană cu laăte, 1 banană și un pumn mare de spanac proaspăt. 


Toast cu avocado și ou plus afine

Alege întotdeauna pâine integrală sau de secară peste care să pui avocado și un ou fiert moale. Poți să faci alături o salată mică de verdețuri de sezon cu ardei roșu pentru un plus de antioxidanți și enzime care ajută la digestie.
Înainte de acest toast, pe stomacul gol, se recomandă să consumi 2-3 linguri cu afine proaspete.


Avocado umplut cu ou

 
O altă variantă ca să consumi combinația ou-avocado este să le pui la cuptor. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie un avocado în două, scobește puțin miezul și pune câte un ou în fiecare bărcuță. Adaugă ardei tocat mărunt, roșii, sare, piper și lasă preparatul la cuptor 20-22 de minute. 


Fructe, legume și toast nutritiv

 
Imparte felia de pâine integrală în două. Pe jumătate pune avocado cu semințe de susan, iar e celalaltă jumătate unt de arahide cu semințe de floarea-soarelui.
Ca să te asiguri că ai consumat legume și fructe de culori diferite, poți să așezi pe farfurie puțin broccoli, ananas și zmeură. 


Clătite americane sănătoase

Dacă nu folosești făina albă, atunci poți să consumi clătitele americane pe post de mic dejun sănătos. Ca să faci clătite sănătoase amestecă: o lingură cu pudră proteică, albuș de ou, 1/2 cană cu piure de banane și semințe de in măcinate. La final adaugă afine proaspete și puțin unt de arahide pentru un plus de proteine. Consumă clătita alături de un ceai verde cu lămâie.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod