Creierul poate fi antrenat să prefere o dietă sănătoasă

Creierul uman poate fi antrenat să prefere o dietă bazată pe alimente sănătoase, sărace în calorii, în detrimentul mâncărurilor de tip fast-food, conform unui studiu al cercetătorilor britanici.

Cercetătorii cred că este posibilă crearea unei diete care să poată anula dependenţa de alimente nesănătoase şi să crească preferinţa pentru o hrană sănătoasă. Anterior, specialiştii considerau că efectele unei alimentaţii nesănătoase prelungite asupra creierului, în termeni de dependenţă, sunt foarte greu de anulat, informează ziarul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

Studiul nostru arată ca voluntarii care au participat la acest program au prezentat o dorinţă crescândă pentru o dietă sănătoasă şi o scădere a apetitului pentru alimente nesănătoaseSai Krupa Das, profesor
"Nu ne începem viaţa cu o poftă de cartofi prăjiţi şi respingând din prima alimente precum pastele din făină integrală", a spus autoarea studiului, Susan Roberts, profesor la Universitatea Tufts din Marea Britanie.
"Aceste preferinţe se instalează în timp, ca răspuns la alimentaţia constantă nesănătoasă", a explicat Roberts.

Oamenii de ştiinţă au bănuit de mult timp că, odată create, circuitele cerebrale responsabile de dependenţa de alimentaţia nesănătoasă pot fi foarte greu sau imposibil de inversat, ceea ce le face pe persoanele cu probleme de greutate să ducă o viaţă în care se luptă să reziste tentaţiilor alimentare nesănătoase.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod