sfaturi slabit

Cele mai importante 8 sfaturi pentru slăbit sănătos care chiar funcționează

Sunt simple, nu-ți dau bătăi de cap, dar te ajută să slăbești pentru totdeauna și să îți menții sănătatea. Află care sunt sfaturile despre slăbit pe care poți conta!
Un plic de ceai care promite minuni sau renunțarea la alimentele tale preferate s-au dovedit a nu fi tocmai rețeta succesului pentru toată lumea. Uneori, cele mai simple sfaturi pe care ar trebui să le urmăm ca să slăbim sunt date uitării, în timp ce preferăm să ne amăgim cu diete restrictive care generează mai mult stres și frustrare. 

Toți nutriționiștii sunt de acord că aceste sfaturi te ajută să slăbești pentru totdeauna, fără să îți distrugi sănătatea urmând tot felul de diete. 


Iată care sunt cele mai importante 15 sfaturi despre slăbit pe care merită să le reții:



1. Nu te limita la câteva alimente, ci adoptă un meniu diversificat

Cine zice că trebuie să renunți la alimentele tale preferate? Știi și tu ca dacă acestea sunt hipercalorice, nu le vei consuma zilnic, ci doar ocazional când nu mai poți de poftă. Însă, tocmai acest lucru te va ajuta să rămâi apoi la un plan alimetar sănătos, dar fără frustrarea că ai exclus foarte multe alimnete din meniul tău.
Specialiștii sunt de părere că este mai bine să mai adaugi câte ceva în farfurie ca să nu pară sărăcăcioasă, iar cele mai bune opțiuni sunt mai multe legume sau câteva nuci/semințe pentru un plus de grăsimi sănătoase care conferă sațietate. 

”Dacă te vei concentra mai mult pe ceea ce ar fi bine să adaugi în meniul tău ca să fie sănătos (cum ar să adaugi o salată pe lângă feliile de pizza la care poftești) în loc să îți bați capul cu ceea ce trebuie să excluzi vei avea mai multe șanse să slăbești pentru că nu urmezi o dietă care adaugă mai mult stres în viața ta”, explică nutriționistul Rebecca Scritchfield pentru publicația BrightSide.me 


2. Cantitatea, calitatea și porțiile consumate sunt cele mai importante aspecte

Poți să mănânci terci de ovăz cu nemiluita, dacă îl faci cu unt și zahăr și îl consumi în cantități exagerate, pentru că acest lucru nu te va ajuta la slăbit. Știi că terciul de ovăz e sănătos, dar contează cum îl prepari, ce îi adaugi și în ce cantități îl mănânci.
Altfel, el se poate transforma într-un dezastru pentru siluetă și sănătate. 

O porție de pâine înseamnă o felie cât palma ta, o porție de carne înseamnă jumătate de palmă (fără degete), o porție de legume ar fi cât pumnul tău, iar o porție de grăsimi trebuie să nu depășească ca dimensiune vârful degetului mare. 

 

3. Nu schimba obiceiurile alimentare după ce ai slăbit

Ideea este să îți formezi obiceiuri sănătoase care pot să fie urmate cu ușurință pentru tot restul vieții, nicidecum să te concentrezi doar pe excluderea unor alimente o perioadă de vreme, urmând ca apoi să le introduci in meniul zilnic. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod