Ce presupune o dieta sanatoasa?

De obicei cuvantul "dieta" este asociat cu "a manca foarte putin", sauin unele cazuri "a nu manca deloc". Si de multe ori se intampla sa cademin "plasa" dietelor nesanatoase, care ne ajuta sa pierdem din greutatetemporar, dar care dauneaza sanatatii.

Organismul nostru are nevoie zilnic de mai mult de 40 de substantenutritive, diferite, pentru a ramane sanatos. Si nu exista un produs caresa le inlocuiasa pe toate. Atunci cand limitam intentionat surplusulde hrana, nu luam in seama nevoia de vitamine esentiale pe care o areorganismul. Iar daca spui ca ai tinut o dieta care te-a ajutat sa daijos 5 kilograme intr-o saptamana, la fel de bine poti spune ca atuncicand ai mancat normal, ai pus la loc kilogramele pierdute, poate sialtele in plus.

"Dieta" - definitie corecta
Dieta presupune a manca echilibrat, in portii moderate, din toate celepatru grupe de alimente. Dieta presupune trei mese pe zi, obligatoriusi un orar fix sau aprope fix al meselor.

Daca faci mici modificari la stilul de viata pe care il ai acum, veivedea o schimbare imediata. Pe piata exista o multime de produse ce auun continut scazut de grasime si care iti permit sa mananci ceea ce vrei,dar sa elimini grasimile in acelasi timp.

Nu trebuie sa incercam sa fim perfecte negand in acelasi timp ca avemnevoie de alimente cu un numar mare de calorii. Trebuie doar sa nu lemancam atat de des si sa o facem la inceputul zilei si cat mai putin(poate chiar deloc) seara. Seara, sansele de a arde grasimile sunt multmai mici decat in timpul zilei.

Majoritatea dietelor se bazeaza pe reducerea alimentelor cu un nivelridicat al zaharului. Insa poti face asta fara a te lipsi definitivde alimentele dulci. Cum? Daca obisnuiesti sa mananci o felie marede placinta sau o prajitura ceva mai maricica, data viitoare opteazapentru una mai mica. Sa mananci jumatate din portia ta obisnuita va avearezultate considerabile asupra dietei tale.

Alte trucuri
Daca fructele nu te atrag foarte mult, incearca sa faci din ele o salatade fructe. Par mult mai apetisante asa.

Sarea este inamicul! Ea este cea care retine apa in corp. Incearca safolosesti un inlocuitor al acesteia sau sa incerci incetul cu incetulsa renunti la ea.

Inghetata este gustoasa, dar are atatea calorii! O poti inlocui foartebine cu iaurtul inghetat. Tu alegi marimea si aroma acestuia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod