Ce este dieta South Beach

Dieta South Beach nu este saraca in carbohidrati. Si nici in grasimi. Dieta South Beach va invata sa consumati carbohidratii potriviti si grasimile potrivite - carbohidratii si grasimile bune - si va permite sa traiti foarte bine fara acei carbohidrati si acele grasimi daunatoare. Ca urmare, veti deveni mai sanatos si veti slabi intre 4 si 7 kilograme in numai doua saptamani.

Iata cum veti proceda:
- veti manca portii normale de carne, pui, curcan, peste si fructe de mare.
- veti manca legume din plin. Oua. Branza. Nuci.
- veti manca salate cu sos din ulei natural de masline.
- veti lua trei mese echilibrate pe zi si va depinde numai de dumneavoastra sa mancati astfel incat s ava potoliti foamea. Nimic nu submineaza mai mult o cura de slabire decat senzatia suparatoare ca nu te-ai saturat. Un bun program de alimentatie nu va va provoca un asemenea disconfort. Veti fi indemnat sa luati o gustare in cursul diminetii si una dupa-amiaza, indiferent daca simtiti sau nu nevoia. Dupa cina va veti delecta cu un desert.

Fireste, veti bea apa, plus cafea sau ceai, daca doriti. In primele 14 zile, nu va veti atinge de paine, orez, cartofi, paste fainoase, produse de patiserie sau cofetarie. Nici macar de fructe. Dar nu intrati in panica. Peste doua saptamani veti incepe sa reintroduceti in alimentatie aceste produse. Insa pentru moment, ele va sunt interzise.

Timp de doua saptamani nu veti manca bomboane, prajituri, biscuiti, inghetata sau zahar. Nici bere sau orice alt fel de bautura alcoolica. Dupa aceasta faza, aveti dezlegare la vin - care, din diverse motive, are efecte benefice. Dar in primele doua saptamani nu trebuie sa puneti in gura nici un strop de vin.

Daca sunteti tipul de persoana dependenta de paste fainoase, paine sau cartofi, ori daca sunteti convins ca nu puteti trai nici o zi fara s ava satisfaceti pofta de dulciuri (de cate trei sau patru ori), sa va spun ceva: veti fi socat cand veti vedea cat de usor vor trece doua saptamani fara asemenea alimente. Primele doua zile s-ar putea sa fie mai greu, dar odata ce ati trecut peste asta, nu va mai fi nici o problema. Nu trebuie sa va luptati cu propriile nevoi; in cursul primei saptamani, "poftele" vor disparea practicde la sine. Spun asta cu toata increderea, pe baza marturiilor primite de la atatea persoane supraponderale care au urmat cu succes acest regim. S-ar putea ca regimul South Beach sa fie o noutate pentru dumneavoastra, dar el exista de mai multi ani, timp in care a ajutat sute de oameni sa slabeasca usor si sa se mentina la greutatea normala.

Pana acum v-am vorbit despre faza intai, care reprezinta perioada cea mai stricta. dupa primele doua saptamani, veti cantari cu 4-7 kilograme mai putin decat astazi. Cele mai multe kilograme se vor "topi" din jurul taliei, asa ca veti observa imediat diferenta. Fermoarul de la pantaloni va merge mai usor decat in ultima vreme. Nu va ma trebui sa trageti de burta pentru a va incheia la sacou.

Insa aceasta va fi doar diferenta vizibila cu ochiul liber. Ceea ce nu veti vedea este ca in aceste doua saptamani s-a schimbat ceva si in interiorul dumneavoastra. Schimbarea se refera la modul diferit in care reactioneaza organismul fata de alimentele care v-au facut s ava ingrasati. La un moment dat, in corpul dumneavoastra, s-a activat un comutator. Acum, prin simpla schimbare a alimentatiei, il veti dezactiva. Poftele care va guvernau obiceiurile alimentare vor disparea si, atatat vreme cat veti respecta programul, nici nu vor reveni. Scaderea in greutate nu se va produce datorita faptului ca veti incerca sa mancati mai putin. Ci datorita faptului ca veti consuma mai putine alimente care au creat acele pofte nesanatoase si v-au facut sa acumulati grasimi in exces.

Ca urmare a acestei schimbari interioare, veti continua sa pierdeti in greutate si dupa primele 14 zile, chiar daca veti introduce in alimentatie cateva dintre alimentele interzise. Veti tine in continuare regim, dar daca va place painea, veti putea manca paine. Daca va plac pastele fainoase, va veti bucura din nou de ele. La fel cu orezul, cerealele sau cartofii. Fructele vor reveni cu siguranta pe masa dumneavoastra.

Ciocolata? Daca va face sa va simtiti bine, sigur. Insa va trebui sa alegeti cu care dintre aceste produse va veti rasfata. Nu va veti putea infrupta din toate in mod permanent. Veti invata sa va bucurati de ele putin altfel decat inainte - poate cu mai putin entuziasm. Iar acest lucru se va intampla foarte curand.

Aceasta este faza a doua. Veti ramane in aceasta faza si veti continua sa slabiti pana cand va veti atinge scopul. Cat de mult va dura? Depinde de cat trebuie sa slabiti. In faza a doua, se pierd in general 0,5-1 Kg pe saptamana. Odata ce v-ati atins tinta, veti trece la o versiune si mai liberala a programului, care va va ajuta sa va mentineti la greutatea ideala.

Aceasta este faza a treia, care va dura tot restul vietii dumneavoastra. Din acel moment, veti observa ca nu mai este vorba de un regim, ci de un mod de viata. Veti consuma mancaruri normale, in portii normale. Si puteti chiar sa uitati cu desavarsire de regimul South Beach, cu conditia sa respectati cateva dintre regulile sale de baza.

Pe masura ce pierdeti in greutate si organismul dumneavoastra incepe sa reactioneze diferit fata de mancare, va avea loc si cea de-a treia schimbare. Este vorba de o modificare substantiala a compozitiei sangelui, cu beneficii pe termen lung pentru sistemul cardiovascular. Se vor ameliora o serie de factori pe care nu ii vedem cu ochiul liber, in legatura cu care isi fac griji doar cardiologii si bolnavii de inima. Gratie acestei ultime schimbari, sansele dumneavoastra de a avea o viata lunga si sanatoasa vor spori simtitor - ceea ce inseamna ca va veti mentine sanatatea si vitalitatea pe masura ce veti inainta in varsta.

Incepeti regimul South Beach cu o singura speranta - aceea de a slabi. Daca il adoptati si il respectati, speranta dumneavoastra se va transforma in realitate. Dar totodata veti face mult mai multe pentru dumneavoastra - in sensul cel mai bun al cuvantului. Nu exagerez deloc atunci cand spun ca acest regim - ca un beneficiu secundar - va poate salva viata.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucia pe 18 Mar 2011, 15:16
    cu atentie

    Da, asa e si nu revii la greutatea dinainte daca reintroducerea de carbo (cu indice glicemic cat mai mic) o faci treptat, as spune exagerat de treptat, de exemplu reintroduci fructele, de fapt fructul (ar fi bine sa ramai cam la un mar pe zi) multa vreme si abia dupa o luna introduci tot treptat o felie de paine pe zi sau 30 de grame de ovaz la micul dejun, s.a.m.d... Toate astea le-am aflat si eu de pe siteiru care trateaza pe larg acest tip de dieta

    1
    0

  • Enna_Ella pe 11 Mar 2008, 13:31
    Chiar asa....???

    Chiar asa sa fie?Sa slabesti intre 4 si 7 kg.renuntand la unele alimente...Pai si dupa 2 sapt. cand incepi sa mai introduci din alimentele "interzise"in cele 2 sapt. nu revii la greutatea dinainte?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod