Dieta californiana dezavantaje

Ce dezavantaje are dieta californiană?

Deși este promovată ca o soluție simplă pentru a slăbi, care nu îți impune să numeri caloriile sau să cântărești mâncarea, dieta californiană are și dezavantaje. Află care sunt aspectele negative ale respectării acestui plan de alimentație.
Dieta californiană pune accentul mai degrabă pe ceea ce poți mânca decât pe alimentele interzise, dar acest lucru nu funcționează decât în anumite limite. Lista de alimente care trebuie ocolite este foarte asemănătoare cu interdicțiile promovate de meniurile care restricționează consumul de carbohidrați. 
 
Cu siguranță, îți oferă un ghid detaliat pentru a ajunge la rezultatele dorite, spre deosebire de alte diete care nu sunt bine structurate, însă poate fi foarte dificilă pentru anumite persoane. Trebuie să analizezi cu atenție și dezavantajele înainte de a decide dacă ți se potrivește dieta californiană. Nu te baza pe rezultatele obținute de prieteni sau alți membri ai familiei. Cu toții avem un organism unic și trebuie să iei în calcul toate aspectele care îți influențează greutatea și aspectul fizic.

 
Iată ce dezavantaje are dieta californiană:

 
1.
Numărul foarte redus de calorii

În prima fază a dietei, meniurile pentru femei au între 900 și 1.100 de calorii, iar cele pentru bărbați între 1.100 și 1.300 de calorii. În faza a doua și a treia, se adaugă câte 200-300 de calorii suplimentare. În funcție de înălțime și intensitatea activității desfășurate, acest total poate fi problematic. Potrivit specialiștilor, este o cantitate insuficientă de calorii pentru cel puțin 60% dintre persoanele care vor să slăbească. Restricțiile specifice primei faze sunt greu de respectat, iar după numai câteva zile ai putea avea impresia că îți este foame tot timpul. Această stare favorizează excesele alimentare și încălcarea regulilor meniului.
 
O altă problemă potențială este și faptul că nu se oferă decât soluții limitate pentru momentele în care ți se face foarte foame și ai senzația că nu vei rezista. Sfatul general este să consumi o porție mică de legume crude pentru a-ți reveni, dar această variantă nu este foarte eficientă pentru a controla apetitul. 

 
2.
Limitarea consumului de legume

 
Dieta californiană limitează volumul porției prin indicarea dimensiunii farfuriilor, reducând în acest mod consumul de legume cu multe fibre. Această reducere este mai accentuată decât pentru majoritatea dietelor. De exemplu, o cană de spanac gătit umple aproape jumătate dintr-o farfurie de dimensiunile acceptate. De asemenea, un mic dejun sănătos și cu puține calorii format din 2 ouă și multe legume nu se va încadra în cadrul farfuriei necesare pentru prima masă a zilei. Este posibil să fie o consecință negativă neintenționată, dar în momentul în care pui în practică regulile dietei, te vei lovi tot mai des de acest inconvenient. În plus, după primele zece zile trebuie să reduci la jumătate porțiile de legume.

 
3. Alimentele interzise

Dieta californiană evidențiază importanța consumului de alimente naturale, ceea ce este un lucru pozitiv la prima vedere.
Acest deziderat este, însă, o schimbare majoră pentru foarte multe persoane și nu se poate realiza imediat decât cu multă voință. Problema este că majoritatea dietelor permit anumite excepții cum ar fi îndulcitorii artificiali, creșterea temporară a cantității de grăsimi sau consumul unor alimente neprevăzute în planul general. Dieta californiană nu permite decât extrem de puține excepții, iar acest lucru poate favoriza compromiterea rezultatelor finale sau chiar eșecul planului alimentar.
 

4. Este în mod secret o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați

 
Deși se spune adesea că principiul fundamental al acestui meniu este consumul de cereale integrale, realitatea este că dieta californiană cuprinde mai puține porții de cereale decât recomandă nutriționiștii. Nivelul zilnic de carbohidrați este identic cu alte meniuri axate pe reducerea lor. Meniul din prima fază include aproximativ 40g de carbohidrați pe zi, iar în fazele a doua și a treia nu se vor depăși 100g, iar în unele cazuri se limitează la 60g.
 
De fapt, această dietă demonstrează că un meniu cu puțini carbohidrați poate fi hrănitor și consistent, cu multe fibre și o varietate de alimente, dar este foarte probabil să apară efecte negative din cauza restricționării ascunse a carbohidraților.
Tremuratul, irascibilitatea sau oboseala se numără printre efectele secundare ale unui astfel de meniu. Din moment ce dieta californiană nu dezvăluie faptul că se reduc foarte mult carbohidrații, nu sunt oferite nici soluții pentru a combate aceste stări neplăcute.
 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod