Câți carbohidrați trebuie să consumi pentru a slăbi?

O dietă echilibrată este punctul de plecare pentru a obține corpul pe care ți-l dorești, iar cantitatea de carbohidrați poate influența decisiv de cât timp vei avea nevoie pentru a reuși.
Te-ai gândit că ar fi util să calculezi câți carbohidrați consumi pentru a slăbi mai ușor? De multe ori persoanele care sunt la dietă nu știu sigur ce ar trebui să măsoare: carbohidrații, proteinele sau grăsimile? Cu siguranță există dispute cu privire la factorul cel mai important care acționează asupra eliminării țesutului adipos, iar drumul spre o siluetă de invidiat nu este foarte simplu.

 
Legătura dintre cantitatea de carbohidrați și slăbire

În prezent nu există o regulă clară pentru a stabili exact ce tip de calorii cauzează cu precădere acumularea kilogramelor în plus, carbohidrații sau grăsimile. Deci ce ar trebui să faci? În urma studiilor realizate s-a constatat că, indiferent dacă este vorba despre o dietă cu un conținut redus de carbohidrați sau bazată pe alte principii alimentare, de obicei persoanele care o urmează vor reuși să slăbească dacă respectă cu strictețe regulile stabilite.

 
Cum te ajută să calculezi cantitatea de carbohidrați

Dacă vrei să porți o măsură mai mică la haine este foarte important să știi câți carbohidrați consumi și de ce tip sunt. Majoritatea persoanelor consumă o cantitate considerabilă de carbohidrați.
În momentul în care vrei să reduci caloriile provenite din anumite tipuri de alimente, ai putea elimina un anumit gen de carbohidrați. De obicei, reducerea consumului de carbohidrați este cea mai simplă metodă pentru a diminua totalul de calorii, având în vedere că majoritatea alimentelor hipercalorice conțin și foarte mulți carbohidrați. Pâinea albă, produsele de patiserie, covrigeii, gogoșile sau prăjiturile au multe calorii și un efect negativ atât aspura siluetei, cât și asupra stării tale de sănătate. Pe de altă parte, carbohidrații proveniți din fructe și legume proaspete sunt benefici pentru organism, iar dacă le consumi des îți vei fortifica organismul împotriva bacteriilor și a infecțiilor. 

 
Iată ce beneficii vei obține dacă vei consuma mai puțini carbohidrați (în principal cei din alimentele care conțin făină albă și grăsimi saturate):

 
1. Vei avea o dietă cu un conținut mai ridicat de nutrienți

De multe ori îți iei doar un covrig când ți-e foame sau alegi o prăjitură pentru pauza de după-amiază? Alimentele de acest tip nu au vitaminele și mineralele necesare pentru a preveni îmbolnăvirea și afectează negativ organismul. În general conțin un exces de sare, care poate determina creșterea tensiunii arteriale sau retenția de apă, prea mult zahăr, care poate cauza fluctuații ale glicemiei și stări de amețeală sau oboseală, precum și multe grăsimi nesănătoase, care pot determina creșterea nivelului de colesterol și a trigliceridelor.
În momentul în care optezi pentru fructe și legume în locul acestor produse convenționale vei reuși să ții apetitul sub control timp de câteva ore, iar consumul de fibre și nutrienți îți va susține eforturile de remodelare a siluetei.

 
2. Vei fi mai puțin stresat

Zahărul în exces poate avea un impact negativ și asupra stării de spirit. Dacă ai emoții, ești îngrijorat sau nu știi cum vei reuși să rezolvi tot ce ai de făcut la servicu în ziua respectivă, prăjiturile sau gogoșile ar trebui să dispară din meniul tău.
Pe moment te pot face să te simți puțin mai bine, dar după aceea vei rămâne fără energie și în scurt timp vei simți nevoia să consumi din nou ceva dulce. Caloriile se vor acumula rapid, iar dieta nu va avea efectele dorite.

 
3. Vei elimina celulita mai rapid

Atunci când reduci cantitatea de carbohidrați din surse nesănătoase, poți crește proporția de proteine, astfel încât vei avea mese mult mai consistente, dar consumul total de calorii va fi redus. O friptură aromată și suculentă te va face să uiți de gustările dintre mese, iar caloriile conținute sunt mult mai puține decât în cazul dulciurilor. Aspectul pielii va deveni mai ferm, iar celulita poate fi eliminată eficient dacă vei include mai multe proteine în meniul zilnic. De asemenea, specialiștii au constatat că persoanele care mențin un consum ridicat de proteine pe termen lung dau un impuls constant metabolismului, iar caloriile sunt arse în mod optim.

 
4. Îți protejezi inima

Prin reducerea consumului de carbohidrați rafinați vei avea șansa de a experimenta cu grăsimile sănătoase. Acizii grași de tip Omega-3 conținuți de peștele gras (somonul, tonul, macroul, heringul), nucile crude și semințele de in sau de chia contribuie la reducerea nivelului de colesterol, previn afecțiunile cardiovasculare și îmbunătățesc aspectul pielii.

 
Cantitatea optimă de carbohidrați

Trebuie să alegi nivelul optim de carbohidrați, în funcție de activitatea pe care o desfășori și tipul de exerciții fizice pe care le practici. Potrivit specialiștilor, carbohidrații ar trebui să reprezinte între 45 și 65% din totalul caloriilor consumate la nivelul unei zile.
Persoanele care merg des la sală pot consuma între 2,5 și 5,5g de carbohidrați pe kg, corelat cu greutatea totală.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod