Bere

Câte calorii are o bere: îngrașă sau nu?

Consumi bere în cantităţi moderate, dar te gândeşti mereu la câte calorii are o bere şi dacă ea îngraşă într-adevăr? Descoperă răspunsul la această dilemă!
De-a lungul timpului au fost făcute foarte multe studii care dovedesc că berea consumată cu măsură poate să aibă un impact benefic asupra corpului, cum ar fi acela că scade riscul de osteoporoză, împiedică formarea pietrelor la rinichi şi are un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 și B9, îmbunătățind răspunsul sistemului imunitar.

Pe de altă parte s-au realizat la fel de multe studii care arată că un consum zilnic de alcool, indiferent de băutură, poate să afecteze ficatul şi să favorizeze apariţia unor boli grave.


Dacă îţi place să consumi ocazional un pahar de bere sau de vin, atunci nu-ţi refuza această plăcere, însă asigură-te că te limitezi la cantităţi mici şi nu face un obicei zilnic din acest lucru. Astfel, vei reuşi să îmbini beneficiile enumerate de studiile pro, dar ai grijă şi la efectele nocive pe care le are în general consumul de alcool.


Câte calorii are o bere?


Are un conţinut caloric mult mai mic decât al altor băuturi alcoolice - 43 kcal la 100 mililitri în cazul celei cu alcool şi doar 17 kcal la 100 mililitri în cazul celei fără alcool.

Trebuie să ştii că berea conține sodiu, carbohidrați, proteine și chiar vitaminele B2 şi B6, iar 350 de mililitri de bere aduc 150 de calorii, 13 grame de carbohidrați, 1,5 grame de proteine, 0 grame de grăsimi și 5% alcool.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod