Britney Spears vrea să slăbească cu clisme. Ce efecte au asupra sănătăţii



Cum te ajută clismele la slăbit


Atunci când organismul este intoxicat cu o acumulare excesivă de toxine, funcţiile lui sunt încetinite. Metabolismul devine mai lent şi riscul de a te îngrăşa este mai mare. Chiar dacă scopul principal al clismelor nu este acela de a slăbi, specialiştii susţin că prin eliminarea toxinelor corpul îşi reia mai uşor anumite funcţii care sunt corelate cu procesul de digestie şi absorbţie a nutrienţilor.

"În 8 până la 10 ore după masă, mâncarea îşi termină tranzitul prin intestinul subţire.
Aceasta pătrunde apoi în colon (intestinul gros) pentru procesele digestive finale şi eliminare. În contrast cu intestinul subţire în care există foarte puţină activitate bacteriană în condiţii de sănătate, intestinul gros colcăie de miliarde de organisme microscopice. Activitatea bacteriană din colon joacă un rol major în nutriţie şi digestie",
explică medicul Bernard Jensen în cartea sa "Ghidul dr. Jensen pentru detoxifiere intestinală".

Părerile referitoare la efectele clismelor sunt împărţite în două tabere.
Unii specialişti susţin că prin curăţarea cu regularitate a colonului ne ferim organismul de boli. Cealaltă tabără avertizează că aceste clisme efectuate cu regularitate nu aduc beneficii corpului şi nu ar fi deloc recomandate.

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, recomandă însă pentru sănătatea colonului, un stil de viaţă sănătos, care presupune o alimentaţie corespunzătoare şi combaterea sedentarismului. "După părerea mea, astfel de proceduri sunt intervenţii brutale, nefiziologice, care pot influenţa drastic ecosistemul colonic care este foarte sensibil.
În anumite situaţii, dacă sunt probleme de tranzit, de exemplu, aceste clisme pot fi de ajutor. Dar dacă o persoană doreşte să slăbească, ar trebui să se orienteze către un stil de viaţă sănătos, întrucat astfel de manevre nu sunt indicate",
explică prof. dr. Mencinicopschi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod