6 sosuri pentru salată care nu te îngraşă

Un sos cremos poate să facă salata de crudităţi mult mai gustoasă. Descoperă cât de simplu poţi să faci acasă sosuri delicioase, dar fără să aibă multe calorii.

Un sos cremos poate să facă salata de crudităţi mult mai gustoasă. Descoperă cât de simplu poţi să faci acasă sosuri delicioase, dar fără să aibă multe calorii.

Majoritatea dressing-urilor pentru salate din comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, sare, grăsimi şi aditivi. În plus, ele transformă o salată sănătoasă în una hipercalorică. Este recomandat să renunţi la variantele de sosuri pe care le găseşti în magazine şi să-ţi prepari în casă un dressing pe gustul tău şi cu ingrediente sănătoase.



Un mic truc ca să ai la îndemână dressing-ul pentru salată este acela de a face o cantitate mai mare pe care să o păstrezi într-un borcan închis ermetic la frigider.

Iată 6 variante de sosuri pentru salate:


1. Sos cu avocado şi hrean
Ai nevoie de avocado bine copt pe care să-l pisezi cu furculiţa şi să-l amesteci cu: hrean răzuit, sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline şi eventual puţină apă dacă vrei ca dressing-ul să fie mai lichid. Dacă nu îţi place hreanul poţi să foloseşti avocado ca o bază pentru un dressing cremos şi să-l amesteci cu verdeţurile/condimentele/legumele tale preferate (cum ar fi curry, busuioc, sfeclă roşie).


2.
Sosuri pentru salată care nu te îngraşă: Sos cu muştar

Ai nevoie de muştar de calitate pe care să-l amesteci cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper şi eventual puţină miere de albine.


3. Sos cu caju
După ce ai lăsat nucile de caju la înmuiat în apă timp de 4-5 ore se amestecă în blender cu: puţin oţet şi suc de portocale. De asemenea, poţi să combini pasta de caju cu diverse condimente care îţi plac, astfel încât să faci un sos cremos fix cum îţi place.


4. Sosuri pentru salată care nu te îngraşă: Sos de pătrunjel

Pisează frunze proaspete de pătrunjel în mojar împreună cu un căţel de usturoi, după care adaugă: ulei de măsline, zeamă de lămâie, parmezan şi seminţe de pin prăjite.




5. Sos cu iaurt, chilli şi lămâie
Amestecă iaurtul cu chilli, zeamă de lămâie, piper şi sare de mare. Dacă preferi, poţi să adaugi şi câteva felii de castravete tocate mărunt şi puţină mentă proaspătă.


6. Sosuri pentru salată care nu te îngraşă: Sos cu pastă de susan, lămâie şi mărar

Amestecă pastă de susan (tahina) cu fulgi de drojdie inactivă, zeamă de lămâie, sare de mare, ceapă roşie tocată mărunt şi mărar proaspăt tocat.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudia pe 24 Ian 2013, 09:01
    aprecieri

    Am experimentat aceste sosuri si sunt extrem de multumita,toate dau o savoare in plus salatelor si mancarilor cu legume si fructe.Daca va lipseste caju il puteti inlocui cu ciupercute proaspete de champignion.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod