6 secrete din bucătărie pe care nu ţi le-a spus nimeni până acum

Cu ajutorul câtorva trucuri poţi să găteşti mai bine, dar şi să îţi uşurezi munca în bucătărie. Descoperă câteva secrete din bucătărie pe care nu ţi le-a spus nimeni până acum!

Te enervează dimineaţă când uiţi să scoţi untul din frigider şi nu poţi să-l întinzi pe pâinea prăjită? Există o soluţie simplă şi rapidă ca să scapi de această problemă! Multe dintre aceste secrete din bucătărie nu necesită o îndemânare deosebită, însă odată ce le vei cunoaşte le vei pune în aplicare.

Iată câteva secrete din bucătărie pe care nu ţi le-a spus nimeni până acum:


1. Cum să întinzi pe pâine untul din frigider, dacă ai uitat să-l scoţi la temperatura camerei

Dacă îţi place pâinea prăjită cu unt, dar te enervează că uiţi mereu să scoţi pachetul din frigider ca să poţi întinde untul, există o soluţie simplă pe care o vei folosi de acum înainte. Răzuieşte untul direct pe felia de pâine prăjită, deoarece astfel se topeşte rapid şi uniform!


2. Cum să cureţi o rodie corect în numai câteva secunde

Celebrul bucătar Jamie Oliver are o tehnică rapidă pentru a desface o rodie. Ai nevoie de o lingură de lemn şi un bol adânc.

Se taie rodia pe orizontală, se ţine în palmă fiecare jumătate cu sâmburii în jos şi se loveşte cu o lingură de lemn deasupra unui bol. Este cea mai rapidă metodă pentru a curăţa o rodie şi nu vei stropi cu suc peste tot dacă optezi pentru un bol mai adânc.

3. Ouă poşate în pungă şi aromate cu unt


Pune pe fundul unei pungi unt, ierburi aromatice, sare şi piper, după care se sparge un ou în pungă. Se leagă cu un elastic, cât mai aproape de ou, astfel încât acesta să-şi păstreze forma pe cât posibil. Se scufundă punga în apă clocotită timp de 3 minute, după care se poate pune într-o jumătate de avocado pentru a fi consumate împreună.

 

4. Cum să cureţi rapid un ou fiert

 

Pune oul fiert într-un pahar cu puţină apă, acoperă cu palma şi agită bine paharul deasupra chiuvetei. Vei vedea cum coaja oului se sparge şi se va lua uşor toată.

 

5. Un desert rapid: banană umplută cu cremă de ciocolată


Taie vârful unei banane şi introdu un pai gros în mijloc pentru a extrage pulpa. Se umple o seringă cu cremă de ciocolată şi se injectează în mijlocul bananei. Se taie felii de banană şi se savurează ca atare sau se poate ţine în congelator câteva ore pentru a obţine un desert răcoritor.

6. Cum să cureţi rapid un kiwi

 

Sigur îl cureţi ca pe un măr şi te enervează puful de pe coajă care ajunge şi pe miez pe măsură ce-l decojeşti! Ei bine, trebuie să ştii că ai şi o altă soluţie mult mai rapidă şi care îţi permite să scoţi miezul întreg cu ajutorul unei linguri.

Dacă îl ocoleşti pentru că nu prea îţi place să-l cureţi îţi arătăm o metodă genială ca să cureţi un kiwi în mai puţin de 30 de secunde. Se taie kiwi la ambele capete, după care se introduce o lingură şi se roteşte, astfel încât vei reuşi să scoţi miezul întreg.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod