6 gustări naturale şi sănătoase pe care să le iei mereu cu tine

Ţi se întâmplă adesea să ai poftă de o gustare între mesele principale? Află de la celebrul Dr. Oz care sunt cele mai potrivite alegeri pe care le poţi face fără să-ţi pui în pericol silueta şi pe care le poţi lua mereu cu tine!

Ţi se întâmplă adesea să ai poftă de o gustare între mesele principale? Află de la celebrul Dr. Oz care sunt cele mai potrivite alegeri pe care le poţi face fără să-ţi pui în pericol silueta şi pe care le poţi lua mereu cu tine!

 

 Dacă preferi să mănânci porţii mici la mesele principale este esenţial să ai mereu la îndemână gustări rapide şi sănătoase, care să nu-ţi pună în pericol silueta. Astfel, vei potoli senzaţia de foame dintre mese cu alternative sănătoase, consistente şi care hrănesc organismul cu nutrienţii de care are nevoie.

Află care sunt cele mai bune recomandări ale specialistului!


1. Fructe proaspete
Sunt recomandate pentru gustările dintre mesele principale datorită proprietăţilor revigorante. Fructele conţin fibre care reglează digestia, fructoză care conferă energie, dar şi alţi nutrienţi care sunt necesari pentru buna funcţionare a organismului.


2. Curmalele, smochinele, caisele sau prunele uscate
Deşi au un indice glicemic ridicat, aceste fructe uscate pot să-ţi potolească foarte bine pofta de dulce. Nu este recomandat să exagerezi cu ele, 5-6 curmale sau smochine sunt suficiente pentru o gustare.



3. Morcovii
Sunt o sursă importantă de minerale şi vitamine, numai buni pentru a fi consumaţi între mesele principale. Dacă ai drumuri prin oraş, poţi să cureţi de acasă un morcov, îl împachetezi într-o pungă şi-l pui în poşetă să-l ai pentru gustare.


4. Baton homemade energizant
Pune în robotul de bucătărie 1 cană migdale crude sau nucă, 1 cană seminţe de floarea soarelui crude, 1 cană seminţe de dovleac crude, 1 pumn de curmale/miere de albine, cacao pudră, puţină sare de mare, fulgi de nucă de cocos, esenţă de vanilie/rom şi puţină apă pentru a obţine o consistenţă lipicioasă.
Se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la frigider 2-3 ore, apoi se taie in batoane şi se ambalează separat in folie de plastic.


5. Migdale, nuci, fistic
Ca să eviţi nucile şi seminţele prăjite şi sărate din comerţ, deoarece au un conţinut mult prea ridicat în sare şi grăsimi hidrogenate este mai simplu să le cumperi în stare crudă. Este mult mai indicat să le consumi ca atare sau să le prăjeşti puţin la cuptor şi să foloseşti puţină sare de mare.


6. Seminţele de chia
Aceste seminţe mici au un conţinut bogat în proteine, fibre, calciu, omega 3 şi antioxidanţi care hrănesc organismul.
De asemenea, ele menţin senzaţia de saţietate o perioadă mai lungă, fiind recomandate în curele de slăbire. Poţi să le ţii într-o pungă în poşetă şi le poţi servi între mesele principale cu suc de fructe, lapte sau iaurt. Se pun 3 linguri de seminţe chia la o cană de lichid, se amestecă şi se lasă 10 minute, timp în care seminţele absorb lichidul şi se umflă, transformându-se într-o budincă.(Foto: iStockphoto)

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod