4 greșeli pe care trebuie să le eviţi dacă urmezi o dietă cu puţini carbohidraţi

O dietă cu puțini carbohidrați nu înseamnă numai să renunți la pâine și să eviți înghețata. Află ce greșeli trebuie să eviți.
Dacă vrei să elimini rapid rotunjimile în exces și celulita, o dietă cu puțini carbohidrați poate funcționa foarte bine. În urma studiilor realizate s-a constatat că dietele de acest tip reduc rezistența la insulină și previn diabetul. Având în vedere că nu conțin alimente hipercalorice care provoacă îngrășarea, vei economisi foarte multe calorii în timp ce îți reconturezi silueta în timp record. De asemenea, nu vei mai avea probleme nici cu fluctuațiile glicemiei care îți „fură” energia și te vei putea concentra mai ușor până la sfârșitul zilei.
În ciuda avantajelor, această dietă poate fi extrem de dificilă dacă restricționează tocmai alimentele pe care te-ai obișnuit să le consumi. Dacă vrei să vezi rezultate prea curând te-ai putea descuraja și este posibil să încalci regulile.
Din acest motiv contează foarte mult să ai răbdare și să nu renunți tocmai în perioada de adaptare.

 
Iată care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți dacă urmezi o dietă cu puțini carbohidrați:

 
1. Consumi prea puțini carbohidrați

La prima vedere ți se poate părea evident că trebuie să excluzi carbohidrații pentru a avea succes. Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că ai nevoie de vitamine și minerale pentru a fi sănătos. Astfel, o dietă cu puțini carbohidrați nu înseamnă eliminarea lor completă, ci mai degrabă orientarea spre legume și fructe cu un conținut redus de amidon. În primele zile poți avea un șoc și să ți se pară că renunți exact la gusturile preferate, dar acordă-ți 3-4 zile pentru a te adapta și vei vedea că te poți obișnui cu noua dietă.

 
2. Mănânci prea mult din alimentele permise

Doar pentru că ai redus mult carbohidrații (între 50 și 100g pe zi, în funcție de nivelul de activitate) nu înseamnă că trebuie să exegerezi cu celelalte alimente, surse de proteine sau grăsimi. Multe persoane încep să consume multă brânză sau carne, periclitându-și atât dieta, cât și sănătatea datorită excesului de calorii.
Astfel, este indicat să găsești modalități de a substitui carbohidrații, dar nu consuma prea mult din celelalte alimente. În caz contrar vei recupera toate caloriile economisite, iar dieta nu va avea efectul dorit. Ghidează-te în funcție de propriul apetit, mănâncă încet, mestecă bine și oprește-te din mâncat atunci când te simți sătul. Evită să iei gustări dacă ești supărat, îngrijorat sau ai emoții.

 
3. Îți este teamă de grăsimi

Evitarea grăsimilor poate avea consecințe la fel de problematice ca și consumul excesiv al acestora. Grăsimile sunt un element esențial din meniul zilnic, contribuind la obținerea unor mese consistente, care diminuează pofta de mâncare timp de câteva ore. Important este să eviți grăsimile saturate sau pe cele de tip trans și să alegi grăsimile sănătoase, cum sunt acizii grași de tip Omega-3.
Acestea protejează inima, prevenind atacul de cord, insuficiența cardiacă și creșterea nivelului de colesterol.
Nu este recomandat să încerci să reduci foarte mult grăsimile consumate atunci când urmezi o dietă cu puțini carbohidrați. La început ai putea observa rezultate, dar în cele din urmă îți va fi foame tot timpul și va fi extrem de dificil să nu consumi calorii în exces. Foamea este principalul motiv pentru care majoritatea dietelor eșuează, așa că nu încerca această variantă.
Folosește ulei de măsline la salate, combină jumătate de avocado cu ouă fierte și asigură-te că ai mereu energia necesară pentru a respecta regulile dietei.

 
4. Uiți de fibre

Fructele și legumele au un rol important în reglarea digestiei. Un consum optim de fibre previne constipația, crampele, gazele sau durerile abodominale, care sunt primele simptome resimțite atunci când elimini alimentele cu un conținut ridicat de carbohidrați din meniul zilnic, de exemplu cartofii sau cerealele. 
Familiarizează-te cu variantele de legume sau fructe cu multe fibre și puțini carbohidrați și consumă o doză suplimentară de fibre cu ajutorul semințelor de in sau de chia.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod