4 alimente pe care să le eviţi la cină



3. Alimente picante

Problematice sunt şi alimentele condimentate şi/sau picante consumate la cină, fiindcă nu doar că îţi activează digestia, dar riscă să îţi dea şi arsuri la stomac, ambii factori contribuind la un somn deloc odihnitor. În aceeaşi idee, pentru a evita arsurile, nu te înfrupta la cină nici din citrice, roşii, ceapă, usturoi, avocado ori fructe oleaginoase. Cele din urmă sunt problematice şi din cauza conţinutului ridicat de grăsimi (chit că sănătoase) care îngreunează digestia.

Dacă pofteşti la o masă picantă, savureaz-o cu minimum 4 ore înainte de somn.
Astfel, îţi salvezi şi odihna şi te asiguri că toate caloriile înghiţite nu se depun automat (în definitiv, mai ai timp suficient pentru o porţie de mişcare!).

4. Brânzeturi maturate şi mezeluri

Brânzeturile, în special cele maturate, sunt şi ele problematice la masa de seară, deoarece conţin tiramină, un aminoacid care favorizează eliberarea de norepinefrină. Acest hormon are darul de a-ţi accelera simţurile (trebuie spus că este hormonul secretat în situaţiile-limită, de tipul "fugă sau luptă"), fapt care nu face decât să te împiedice să ai un somn de nota 10.

Din aceleaşi considerente, dar şi fiindcă au tendinţa să pice greu la stomac (ca să nu mai luam în considerare caloriile pe care le conţin), ar trebui să eviţi şi mezelurile şi alte tipuri de carne procesată (inclusiv pe cea de la conservă).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod